Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Het Android-gebaseerde outdoor toestel

Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor hjfol » 15 apr 2014 09:03

Ik wil graag de nieuwe PRO kaart van Duitsland aanschaffen en deze het liefst op mijn bestaande Sd kaart zetten waar ook mijn andere kaarten staan. Welke variant kan ik dan het beste aanschaffen en hoe zet ik deze dan het makkelijkst op mijn SD kaart naast de andere
ps ik heb een mac
hjfol
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 11 maart 2014 08:16

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor HaWee » 15 apr 2014 09:22

dan moet je de dvd versie kopen, die kun je met Basecamp/Mapinstall overzetten naar de "verzamel"sd
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21535
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 apr 2014 10:04

Bij mijn weten wordt de topo Pro meestal verkocht met zowel de DVD als de mSD in één verpakking.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor hjfol » 15 apr 2014 11:27

Als ik hem installeer voor basecamp en ik exporteer de kaart naar de Monterra dan is de active routing ook gewoon aanwezig?
hjfol
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 11 maart 2014 08:16

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor Hans Vaessen » 15 apr 2014 11:40

De active routing is sowieso aanwezig; of het door het toestel ondersteund wordt hangt af van de toestel-software. De etrex ondersteunt het bijvoorbeeld niet; de Monterra wèl.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor hjfol » 18 apr 2014 07:13

Ik heb gisteravond de dvd geinstalleerd en ik zie de kaart zowel in basecamp als in Garmin Map Manager.
Maar als ik Garmin Map Installer opstart, zie ik de map niet staan.
Hoe krijg ik de kaart nou naar de Monterra gekopieerd?
hjfol
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 11 maart 2014 08:16

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor MaartenD » 18 apr 2014 10:22

Ik heb de Garmin TOPO Nederland pro op de Monterra geïnstalleerd op de volgende manier: start Basecamp op, sluit de Monterra op je pc (laptop) aan. Ga in Basecamp naar de tab kaarten, kies daar voor kaarten installeren. Basecamp herkent als het goed is de Monterra en geeft in het onderstaande veld aan welke kaarten er naar de Monterra kunnen worden verzonden.

Zie ook.

viewtopic.php?f=124&t=42995
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 184
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor hjfol » 18 apr 2014 12:17

Ok gelukt, hij zet het volgende bestand neer:

TOPO Deutschland v6.0 Pro.gmap

Echter deze komt vervolgens niet voor als ik op de monterra bij kaartinstellingen de kaarten kan selecteren
Doe ik toch iets vout?
hjfol
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 11 maart 2014 08:16

Re: Garmin TOPO Duitsland V6 PRO

Berichtdoor HaWee » 18 apr 2014 12:35

ja :wink:

ik weet niet hoe je het doet maar TOPO Deutschland v6.0 Pro.gmap is een bestand wat op de computer staat (Mac ?) je hebt het kennelijk gekopiëerd naar de gps of zo maar duidelijk niet volgens de instructie

Basecamp starten en de gps er aan hangen.

Als de gps is gevonden en ingelezen zie je links bij "mijn verzameling" ook de gps en de sd kaart

met windows is het dan rechtsklikken op de sd en kiezen voor "kaarten hier naar toe sturen" en dan start Mapinstall op met als bestemming de sd en vraagt je de kaart te selecteren die je wilt oversturen. Je selecteerd de hele topo pro door bv slepen met de muis en dan oversturen. Dan word er wat gerekend omdat er een kaart word samengesteld voor gebruik in de gps en dat is anders dan op de pc. En dan begint het oversturen en na enige tijd is hij klaar.
Dan zou ik de gps even herstarten zodat hij de nieuwe kaart kan inlezen, verder je profielen nalopen, soms word een nieuwe kaart in alle profielen aangezet.

Je kunt ook in windows of Mac los Mapinstall opstarten , normaal staat het in de programma's bij basecamp, zoniet dan kun je het hier downloaden http://www8.garmin.com/support/mappingsw.jsp
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21535
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven


Keer terug naar Garmin Monterra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast