Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GSAK - beschrijving en logs

Het Android-gebaseerde outdoor toestel

GSAK - beschrijving en logs

Berichtdoor LucVG » 14 jun 2014 08:57

Ik gebruik de macro GarminExport voor het creëren van de GPX (of GGZ) bestanden. Via FTP (en Filezila) zet ik deze over op de GPS. (Monterra)

Nu zijn alle geocaches (20,000) wel mooi overgezet, maar ontbreekt bij mij voor elke geocache de beschrijving, de tip en de 5 logs die ik overzet. Dit was ook vorige week zo, dus het ligt niet aan de update van de software.

Mogelijks heb ik een of andere setting aangepast zonder dat ik het weet... daarom mijn vraag :

wie van jullie gebruikt deze macro en heeft al dan niet hetzelfde probleem ?

Alvast bedankt voor jullie reacties.


Luc
LucVG
 
Berichten: 39
Geregistreerd: 30 mei 2004 09:07

Re: GSAK - beschrijving en logs

Berichtdoor remmh01 » 14 jun 2014 19:22

Ik gebruik de Export-functie zo nu en dan om geocaches over te zetten naar een tomtom. Tot nog toe is dat altijd zonder problemen gegaan.
Maar waarom die macro gebruiken om data over te zetten naar de Monterra? Kan je dat niet beter doen met de functie 'waypoints sturen...' vanuit het tabblad "GPS" ? Deze functie gebruik ik altijd om de geocaches op mijn Oregon te plaatsen.

En waarom zo omslachtig met FTP ? Gebruik gewoon de verkenner....
Mijn vrouw en ik hebben een Oregon 700 resp. 750
remmh01
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 9 apr 2012 19:00

Re: GSAK - beschrijving en logs

Berichtdoor StefandD » 14 jun 2014 20:10

Ook met waypoints sturen wil het wel eens gebeuren. De macro gebruik al een tijdje ik niet meer omdat deze de Monterra niet herkent. Bovendien heb ik slechte ervaringen met bestanden over FTP naar de Monterra sturen, vaak komen de bestanden verminkt aan. GSAK zelf herkent de Monterra als deze is aangesloten op USB, dus gebruik ik tegenwoordig GPS --> Waypoints sturen.

Helaas is de Monterra af en toe wat 'vergeetachtig' wat caches betreft.

Afgelopen woensdag sloot ik de Monterra aan, stuurde een stuk of 20 caches over, ontkoppelde de Monterra, wachtte tot de gpx-bestanden waren ingelezen en controleerde of de caches en beschrijvingen er in stonden. Het klopte, dus zette ik de Monterra uit en een paar uur later in het veld (bij de eerste cache) weer aan. Alle beschrijvingen, hints en logjes waren weg.

Dit is op te lossen door het gpx-bestand te hernoemen en GOA te killen. Dan forceer je GOA om weer te starten en gpx-bestanden opnieuw in te lezen. Door het hernoemen van het gpx-bestand denkt de Monterra een nieuw bestand gevonden te hebben en het helemaal opnieuw inlezen. De 'oude' caches worden dan uit het interne geheugen verwijderd en vervangen door de 'nieuwe'.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 379
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02


Keer terug naar Garmin Monterra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast