Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Monterra en Garmin Topo Pro

Het Android-gebaseerde outdoor toestel

Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor MaartenD » 25 jul 2014 09:05

Na 10 fietstochten met de Monterra in combinatie met de Topo pro NL valt me het volgende op. Bij het volgen van een gedownloade track tolt het scherm als een dolle in het rond, het toestel is al niet zuinig met stroom maar na twee uur fietsen een lege batterij is wel erg snel. Komt waarschijnlijk door het tollende scherm.

Geen idee wat hier aan de hand is. Ik heb zelf routes gemaakt op het toestel het beeldscherm is dan een stuk rustiger, maar blijft soms 500 meter plakken op een locatie die al gepasseerd is, om zich daarna weer te herstellen. Ik heb de optie vast op de weg ingeschakeld staan en toch verdwijnt de aanwijzer iedere keer naar een naast gelegen zandpad wat dwars op de rij richting staat. Het maakt niet uit of je vast op de weg in of uitschakelt. Ook geprobeerd vermijd onverharde wegen in en uit te schakelen het toestel, of moet ik zeggen de kaart blijft zeer onrustig en de cursor blijft heen en weer springen. Is er een beschrijving wat de beste toestel instellingen zijn voor het gebruik van deze kaart? Ik kan het namelijk niet vinden. Zijn er andere gebruikers met de zelfde problemen?
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor StefandD » 25 jul 2014 10:08

Dit komt me totaal niet bekend voor en ik gebruik de Topo BeNeLux Pro.

Kijk eens of je maar één kaart actief hebt staan en geen energieslurpende apps op de achtergrond hebt draaien. Dit soort gekke dingen verwacht je namelijk als de processor constant bezig is met andere dingen.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 367
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor HaWee » 25 jul 2014 12:35

MaartenD schreef: Ik heb de optie vast op de weg ingeschakeld staan en toch verdwijnt de aanwijzer iedere keer naar een naast gelegen zandpad wat dwars op de rij richting staat.



begin maar eens met die optie heel snel uit te zetten :wink:

verder eens met StefanD meer kaarten actief en/of extra apps.

heb je koers boven of Noord boven staan in de instellingen?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20719
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor splashy » 25 jul 2014 12:42

En mss moet je het kompas kalibreren??
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor HaWee » 25 jul 2014 12:43

was ook mijn eerste gedachte maar ik zie geen kompas in de spec staan
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20719
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor openfietsmap » 25 jul 2014 12:47

Kompas zit er wel op en zal je idd moeten kalibreren, dat helpt enigszins tegen het rondtollen.
Maker van Openfietsmap - Gratis Garmin topokaarten voor op de fiets
Avatar gebruiker
openfietsmap
 
Berichten: 1077
Geregistreerd: 4 mei 2011 09:31

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor JaVaWa » 25 jul 2014 12:49

HaWee schreef:was ook mijn eerste gedachte maar ik zie geen kompas in de spec staan

bril nodig? :wink: (het staat er toch echt bij)
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13799
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor HaWee » 25 jul 2014 13:00

:oops: :oops:
ik heb mijn bril even gepoetst :wink:

ik schreef het niet goed. ik schreef spec terwijl ik alleen het bovenste deel had gelezen waar naar mijn idee dit bij zou moeten staan, glonass en camera etc staan er bij.

een stuk naar onderen onder "Vind je weg" staat het vermeld

Om de plaatsbepaling nog verder te verbeteren, beschikt het toestel of een 3-assig kompas met versnellingsmeter en gyroscoop, die je richting ook weergeeft wanneer je stilstaat of het toestel niet horizontaal houdt

en inderdaad in de spec

Elektronisch kompas Ja (met kantelcompensatie, drie assen)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20719
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor StefandD » 25 jul 2014 16:41

Kompas dacht ik ook al aan, maar de Monterra kalibreert automatisch. Het kan handmatig, maar dat is niet nodig (ik heb het in elk geval nooit hoeven doen).
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 367
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor MaartenD » 26 jul 2014 12:27

Ik heb de Topo Pro en de en de transparante niet autorouteerbare Fietsroutekaart Nederland aan staan. Deze laatste geeft alleen de groene wegen en de knooppunten weer.

Wifi staat uit tijdens het fietsen dan heb je toch geen "last" van apps die je niet voor het gebruik van het toestel nodig hebt? Of zie ik dit niet goed? De koers staat op automotive, wat is het verschil met koers boven?

Het maakte niet uit of je vast op de weg aan of uit zet.

Het kompas is gekalibreerd. Het toestel staat op Tourfietsen. Bij te vermijden items staat alleen Autowegen aangevinkt.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor Dr Nick » 30 jul 2014 21:00

Kompas calibreren en schermverlichting minderen. Dan gaat je batterij langer mee. Verder nog wat info opzoeken op het forum om energie te sparen misschien. Maar het scherm is een grote slokop en werkt goed zonder achtergrond verlichting.
altijd gewerkt met Dakota 20, nu overgeschakelt op Monterra en Dakota verkocht. Heb ook nog een forerunner 210 aan mijn pols :-)
Dr Nick
 
Berichten: 71
Geregistreerd: 23 jan 2014 16:04

Re: Monterra en Garmin Topo Pro

Berichtdoor splashy » 30 jul 2014 21:29

Je kan evt nog kijken of je app's update op handmatig kan zetten, sommige dingen blijven in Android continue contact zoeken met de buitenwereld.
Kijk ook bij actieve applicaties wat er allemaal aanstaat en of dat nodig is. Vaak staan app's te multitasken zonder dat het nodig is.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12


Keer terug naar Garmin Monterra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast