Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Het Android-gebaseerde outdoor toestel

Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor MaartenD » 22 aug 2014 12:49

Vanmorgen hardgelopen op een track die ik eerder gelopen en opgeslagen had. Het scherm heeft op 10km 3x ongeveer 1500m vastgestaan. Ik had de Topo Pro NL als enige kaart aan staan. De kaart zoomt ook niet automatisch in of uit terwijl dit wel staat aangevinkt. De tripkilometer teller blijft gewoon zijn werk doen en ook de de snelheid doet het goed.

Ik heb al veel dingen geprobeerd en ook een mail gestuurd naar Garmin, zij gaven het advies het toestel te resetten. Ik heb het toestel gereset en de laatste firm/software er weer opgezet. Het toestel is niet goed denk ik of het heeft geen match met de Topo Pro NL. Ik heb niet veel plezier van het toestel op deze manier. Iemand nog enige adviezen over instellingen Monterra i.c.m. Topo Pro NL? Ik heb deze vraag ook bij Garmin uitgezet maar krijg hierop geen antwoord.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor splashy » 22 aug 2014 13:12

Het in en uit zoomen zal bij het hardlopen niet gebeuren.
De freeze lijkt hetzelfde als bij de Montana, het goede nieuws is dat dingen als bv track schrijven gewoon doorgaan, dus alleen het scherm stopt met scrollen als je beweegt.

Garmin's antwoord om te resetten is een standaard antwoord, omdat ze geen oplossing hebben en bij een hoop andere dingen werkt het vaak wel.

Mss kan je dit model ruilen voor een Oregon 6XX.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor MPX-NL » 22 aug 2014 14:16

Dan kan ie beter een Forerunner kopen, aangezien ie al een 60CSx en een Montana heeft.
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1659
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor GPS Expert » 22 aug 2014 15:29

Oef, hardlopen met een Monterra, hou je deze in je hand?
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3167
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor MaartenD » 23 aug 2014 09:45

Dat de Monterra de track opslaat die aan het lopen bent klopt, het is zeer onhandig als je paden in moet slaan op de kaart kijkt en denkt rechtdoor te moeten.

Ik heb de Monterra in de hand bij het lopen, ik heb er geen last van,ik doe dit al sinds 2002 eerst met de GPS V, 60CSX enz. langszaam opgebouwd dus. Maar ik gebruik de Monterra het meest bij het fietsen, maar ik loop 2 of 3 keer in de week hard. Iedere keer met één instelling gewijzigd, kijken of het toestel een keer gaat doen wat de specs beloven. Tot nu toe niet gelukt. Ik ga de komende week nog eens dezelfde track lopen met de OSM fietskaart (alle ander kaarten uit), kijken wat er dan gaat gebeuren. Ik heb het idee dat de Monterra en de Topo Pro NL geen vrienden zijn, hoewel iemand anders op het forum schreef hier geen problemen mee te hebben. Wat mij ook opvalt is dat ik iedere keer de hoogtemeter moet kalibreren, het vreemde is dat op het "hoofd" scherm altijd de hoogte bij het opstarten negatief is (-50,-60) De barometerdruk is altijd 1013mb. Als ik het toestel kalibreer naar de juiste hoogte dan gaat en blijft het goed werken. Wat nog meer opvalt is dat de hoogtemeter op de satelietpagina enorm afwijkt van de "hoofd" pagina, de satelietpagina komt veel dichter in de buurt van de werkelijke hoogte. De hoogte verschillen zijn vaak meer dan 50 meter. Zoals ik al schreef de komende week nog een testje doen, als het weer blijft hangen dan maak ik de gang naar Moordrecht. Uiteindelijk werkt het toestel niet goed, ik wil het nog best proberen met een andere Monterra, of deze moet gerapareerd kunnen worden. Anders maar een praatje maken hoe we dit op gaan lossen. Het kan toch niet zo zijn dat de krachtpatser met Android nog steeds niet doet wat het zou moeten doen. Wordt vervolgd.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor Rush FZ1N » 23 aug 2014 11:17

Ik heb de overtuiging dat het niet aan de Monterra ligt, maar aan de kaart. Ik heb deze kaart, Topo Pro, in mijn Montana 600 gehad (SD-versie) en meteen verschillende keren een freeze gehad. Vervolgens deze kaart in een Oregon 600 gedaan en ja hoor ook vrijwel meteen een freeze op de zelfde locaties als de Montana. In beide gevallen heb ik overgeschakeld naar de gewone Topo Benelux en hierbij geen problemen ondervonden. Gebruik nu dus alleen nog maar de Montana met de gewone Topo.
TomTom Rider 550 op FJR (motor), Edge 1030 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1050
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor splashy » 23 aug 2014 12:00

Net als bij de Montana een beetje kip en het ei verhaal.

Bij de ene werkt de X kaart goed bij de andere heb je een freeze, ook bij zelfde modellen.
Wat betreft de hoogte meter, die zal waarschijnlijk alleen goed werken als deze continue aanstaat, maar dan nog, ik ben er met de Montana heel lang mee bezig geweest en uiteindelijk opgegeven omdat ik het de moeite niet meer waard vond en de Gps hoogte is meestal goed genoeg. Het stijgen of zakken van de druk zie je ook vanuit iedere willekeurige waarde dus weet je wat voor weer het kan worden.

Bij de Montana zijn in de loop van de tijd veel klachten goed opgelost, maar de intensiteit van softwareupdates was vooral in het begin aanmerkelijk hoger, of het echt allemaal opgelost gaat worden weet alleen Garmin, want die weten hoeveel er nog in omloop zijn, ik denk dat dat er vooral in de Us niet heel erg veel meer zijn. (ze kunnen daar tot een jaar oud terug sturen en dat hebben velen gedaan) In het jaar is er weinig aan de klachten gedaan.
Ook is het zo dat er relatief veel vreemde klachten uit onze buurt komen, terwijl bv iemand hier 5000 km in Afrika rijdt en nergens last van heeft.

En zo komen we weer bij de kip, staan je instellingen goed , gebruik je het goed, de Gps werkt op zich goed, afgezien van sommige functies en met een andere kaart mogelijk beter (is hier de kaart of de Gps de schuldige), dus ik betwijfel of Waypoint eea zomaar 1 2 3 op kan lossen.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor sammyB » 24 aug 2014 06:50

Hej, ik heb gisteren ook eens de nieuwe versie 3.50 uitgeprobeert.
Ben zo'n 6 uur in de weer geweest en op een gegeven moment begon mijn scherm een freeze te vertonen.

Dit gebeurde meestal nadat ik gereden had en uit de auto kwam.
Het hielp ook niet op dat moment te wandelen een stuk, of de navigatie te stoppen.

Het vreemde vond ik wel dat het kompas wel gewoon de richting en afstand bleef aangeven..gelukkig.
De enigste mogelijkheid op dat moment was om de gps aan en uit tezetten.
Best irritant.
Heb dit niet gehad met de vorige versie,en ik heb verder de instellingen het zelfde gelaten.
Nu heb ik in een ander draadje over de monterra gelezen over een downgrade...
Kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe dit gaat,ben hier niet zo goed in.
bij voorbaat dank.
* 60c ** Oregon 550T ** Monterra *
http://www.sandraberg.nl
Avatar gebruiker
sammyB
 
Berichten: 167
Geregistreerd: 3 dec 2006 16:17
Woonplaats: Zweden

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor MaartenD » 26 aug 2014 15:35

Vandaag gelopen met de OSM fietskaart, dezelfde track als vorige week vrijdag met de Garmin Topo Pro. Ook dan is er sprake van meerdere "Freezes". Jammer maar helaas. Ik ga een bezoekje brengen aan Moordrecht, eens horen hoe we het kunnen oplossen. Waypoint kennende komen we er wel uit.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor splashy » 26 aug 2014 16:01

@Sammy

Let goed op WAT je doet, als je het niet snapt niet doen. ZORG DAT JE EEN BACKUP HEBT.
De Monterra320 update is 215Mb groot!!!

http://garminmonterra.wikispaces.com/Firmware

APK Updates
The GOA (Garmin Outdoor Application), also referred to as Monterra Outdoor Software, can be manually installed using available APK archives.

APK Update Procedure

Install Sd Card Apk Installer to Monterra if not already present
Select GOA link in Update History to download desired APK version
Unzip the downloaded archive and extract the APK file
Connect the Monterra to your computer
Disable screen lock if enabled
Create a [Monterra]\Internal Storage\APK\ directory if not already present
Copy the MonterraOutdoorSoftware_xxx.apk file to [Monterra]\Internal Storage\APK\ directory
Install the desired MonterraOutdoorSoftware_xxx.apk using the Sd Card Apk Installer application
After the update is completed, the GOA will automatically restart
Check GOA version to verify successful installation
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor MaartenD » 29 aug 2014 16:01

Vandaag weer hardgelopen. Zonder de track "aan" te zetten waar de Monterra eerst op vast liep. Op precies dezelfde punten is er sprake van een Freeze. De snelheid en afstand tellen gewoon door. Een maal weer thuis de gelopen track nagekeken, om te zien of de trackopslag ook correct was. De track was prima opgeslagen. Ik had deze keer alleen de OSM fietskaart aan staan. Herkennen andere gebruikers dit?
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor HaWee » 29 aug 2014 16:22

en precies dezelfde run maar dan met een andere kaart of geen kaart?
ik verwacht het niet maar lijkt me toch een nuttige test, stel dat op de betreffende punten er iets niet lekker zit in de osm kaart??

en nog iets, : staat "zet vast op de weg" aan ? dan kun je nl iets geks krijgen als je rent op een plek waar de kaart geen weg kent, dan plakt hij je vast op een positie op de weg en springt plotseling naar een volgende positie ipv netjes te bewegen.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20418
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor splashy » 29 aug 2014 19:53

Ja, ik herken het, helemaal hetzelfde gedrag als de Montana en een Garmin Eu kaart.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor splashy » 29 aug 2014 21:02

Ja, ik herken het, helemaal hetzelfde gedrag als de Montana en een Garmin Eu kaart.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: Ook sprake van Freeze bij Monterra?

Berichtdoor MaartenD » 30 aug 2014 08:42

Ja, het was dezelfde run. De Monterra blijft hangen op de Garmin Topo Pro en de OSM, (eerst Topo aan en OSM uit en daarna OSM aan en Topo uit). Vast op de weg stond aan, bij de volgende run zal ik vast op de weg uitzetten eens kijken wat er dan gaat gebeuren.
Maarten Scheveningen
Montana 680t Edge1030 Garmin 235
MaartenD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 28 dec 2004 18:19
Woonplaats: Scheveningen

Volgende

Keer terug naar Garmin Monterra

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast