Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

kaarten laden NTU 2014.40

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor dannyken » 14 mei 2014 17:55

hoe geraak ik aan de kaarten CN Europe NTU 2014.40
als ik een route wil maken kan ik boven in de balk deze kaarten niet selecteren, ik zie enkel mijn oude maps staan.
enkel als ik de gps aansluit komt dit er op
als ik een nieuwe lijst maak en plak er een oude route in krijg ik de melding kan route niet laden , ook stond boven de instelling juist op NTU 2014.

heb ik zelf een route gemaakt in een nieuwe lijst enkel de punten staan daar in ... geen routes
kan niet lang meer proberen de bat is zo goed dan leeg is toch niet de bedoeling dat ik die telkens in de wagen moet opladen hoop ik .
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor Hans Vaessen » 14 mei 2014 18:00

dannyken schreef:hoe geraak ik aan de kaarten CN Europe NTU 2014.40


Advies: wacht even af. Er komt elk moment een nieuwe kaartupdate uit. Zodra die er is kiezen voor installeren op toestel EN computer.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor dannyken » 14 mei 2014 18:13

oke bedankt voor de reactie
dacht dit weekend er al mee weg te rijden heb mijn verkocht verkocht , was wat te snel denk ik
gps heeft al een update gedaan heeft hier enkele uren aan de pc gehangen er voor, maar bat laad niet op kan niet veel meer proberen , weet niet hoe de bat op te laden , heb juist gepost in een ander ontwerp
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor HaWee » 14 mei 2014 18:17

daar dacht ik dat je binnenzat :wink: in de doos zit wel een voedingskabel voor in de auto
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor dannyken » 14 mei 2014 19:53

is er dan mogelijkheid om een route te laden ??
kan me moeilijk nog een tomtom gaan kopen voor deze week
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor HaWee » 14 mei 2014 19:55

met de gps gekoppeld kun je de kaart kiezen en een route maken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor dannyken » 16 mei 2014 09:39

oke gelukt .... bedankt om me te proberen helpen ...
heb nu de kaarten op cp staan , probleem opgelost
verder ziet er alles oke uit, nog wat uittesten van instellingen
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor fransg » 19 mei 2014 15:26

Ik startte daarnet Garmin Express en kreeg de melding dat er updates waren, firmware en een "Europe NTU" -- ik wist niet eens dat NTU bestond, kende alleen de NT. Zo eens opzoeken wat het verschil is (opgezocht, is nu geschikt voor gekke letters). Hij is 't nu aan het downloaden, welke versie het is wordt niet in de 'details' van Express vermeld dus ik ben benieuwd.

Afbeelding
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 976
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor dannyken » 19 mei 2014 16:22

maar ik versta niet hoe het komt dat ik een geplande route naar gps stuur (camper 760) waarom basecamp blokkeert en als hij niet blokkeert kan het soms 1 of 2 minuten duren eer dat alles er op staat . vroeger met 550 of de 660 was 1 second
als ik de route eerst expoteer naar gpx en dan op gps zet via verkenner is dit geen probleem .

ik weet het het gaat zo ook met exporteren maar waarom staat dit dan in basecamp als het niet goed werkt,
als ik het eerst op schijf moet zetten kan ik best met mapsource werken , ik had nu een rede om met basecamp te werken maar werkt niet goed ,
dingen die ik veel gebruik zijn in mapsource beter (vind ik) waarom dan veranderen als ik toch moet opslaan om op gps te zetten,
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor fransg » 19 mei 2014 16:30

Ik vat 'm ook niet helemaal.

Express zegt dat-ie klaar is met alles maar een NTU kaart vind ik niet of ik kijk niet goed:

Afbeelding

Afbeelding
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 976
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor JaVaWa » 19 mei 2014 16:51

Ik zie 'm ook niet...
Op zich wel vreemd ook; op een outdoortoestel krijg je normaal gesproken niet de NTU, maar de NT (wat bij jou ook het geval is). Het zou best kunnen dat de NTU ook op de Montana werkt, maar dat weet ik niet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13679
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor dannyken » 19 mei 2014 17:09

in basecamp zie ik links het toestel staan met gegevens , in mapsource zie ik niets, de kaarten NTU 2014.4 zie ik wel
maar kan niets naar toestel sturen in beide enkel via verkenner
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor HaWee » 19 mei 2014 17:11

Danny probeer eens duidelijk te vertellen wat je bedoeld , ik begrijp er niks van :?


het is normaal dat je je gps en sd en kaarten ziet in basecamp en niet in Mapsource.

maar als je ze ziet kun je er ook iets naar toe sturen, maar wat wil je sturen?

een route, waypoint , lijst met vanalles? klik een keer op route, rechtsklik op gps en kies selectie hier naar toe sturen,
of sleep met de muis naar de gps , of...
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20503
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor fransg » 19 mei 2014 17:21

JaVaWa schreef:Ik zie 'm ook niet...
Op zich wel vreemd ook; op een outdoortoestel krijg je normaal gesproken niet de NTU, maar de NT (wat bij jou ook het geval is). Het zou best kunnen dat de NTU ook op de Montana werkt, maar dat weet ik niet.


Dank voor je visie hierop, ik zal me maar geen zorgen maken en het erbij laten dat het verbazend en raadselachtig is.
Oregon 600, GPSmap 276Cx, Fenix 5
Avatar gebruiker
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 976
Geregistreerd: 18 maart 2004 09:11
Woonplaats: Amsterdam

Re: kaarten laden NTU 2014.40

Berichtdoor dannyken » 19 mei 2014 17:31

als ik in basecamp werk en wil de route naar gps sturen (zo deed ik dat vroeger ook in mapsource) klik je boven in de menubalk "verzenden naar toestel" of ontvangen van toestel .
in basecamp zie ik mijn toestel staan maar werkt niet
moet eerst om mijn HD exporteren dan overslepen op mijn toestel
in mapsource zie ik het toestel niet , dus moet ik ook niet proberen , moet ik dezelfde handeling doen
eerst op hd dan toestel , dan is het voor mij beter dat ik routes maak in mapsource , vind ik handiger
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Volgende

Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast