Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

coördinaten in geven

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

coördinaten in geven

Berichtdoor dannyken » 23 mei 2014 13:03

iemand een goede tip om coördinaten in te voegen bv: N51 19 21.0 E5 05 09
als ik dit in geef in bascamp verspring het steeds. vanaf ik E5 of E05 ingeef verschijnt er nullen 00 00.0 als ik dit verander gebeuren er rare dingen bijna niet te doen... ook als ik dubbel klik doe op de 00 en dit verander naar 05 krijg ik dit "E13 20 00.0"

als ik dit in kladblok doe knip en plak lukt het .... maar denk niet dat dit de bedoeling is
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor HaWee » 23 mei 2014 15:12

Basecamp is "slim" als jij coördinaten invoert :roll: hij rekent ze meteen om naar het coördinatenstelsel dat jij hebt ingesteld in je voorkeursinstellingen. Als je invoert in hetzelfde coördinatenstelsel gaat het gewoon goed, voer je in volgens een ander stelsel in dan past hij je invoer aan al tijdens invoeren en daar word je horendol van :wink:

De beste oplossing is dus zorgen dat je in hetzelfde coördinatenstelsel invoert als in je voorkeur staat, ofwel door je voorkeur aan te passen ofwel door je input aan te passen.

voorkeur instellen (en kijken wat er staat)
Bewerken, Opties , Eenheden, Positie

omrekenen van je input http://www.javawa.nl/coords.html en lezen om wat begrip te krijgen voor de verschillende stelsels zodat je ze herkent :wink:

met plakken gaat het wel goed omdat je dan alles in een keer invoert , dus dat is een workaround als je je niet wilt verdiepen in de diverse stelsels
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor dannyken » 23 mei 2014 17:17

ik geef het zelfde stelsel in
ken ik wel , doe het al jaren zo met mapsource in alle systemen (je moet wel veranderen dan)
maar lukt niet in basecamp
als ik eerst in kladblok typ ... copy en plakken is het geen probleem, heeft het geen tijd om te veranderen probeer maar
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor HaWee » 23 mei 2014 17:30

de lokatie die je eerder opgaf ligt aan de Vloed in Arendonk

ik kan die probleemloos invullen als ik het juiste stelsel kies nl

dannyken.jpg
dannyken.jpg (6.82 KiB) 5859 keer bekeken


controleer even wat jij hebt staan daar
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor dannyken » 23 mei 2014 18:11

ja dat klopt...
heb je die al eens proberen ingeven ?
als je de laatste cijfers in geeft na E5 veranderd alles en kom je elders uit
anders moet je me eens een tip geven hoe je die in typt

anders heb je een andere versie
Bijlagen
Image2.jpg
Image2.jpg (42.29 KiB) 5854 keer bekeken
Image1.jpg
Image1.jpg (35.59 KiB) 5855 keer bekeken
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor HaWee » 23 mei 2014 19:02

het lukt wel, ik dacht in eerste instantie dat je een waypoint aanmaakte en de coordinaten aanpast. dat werkt maar je moet wel oppassen dat je niet door je invoer plus wat er staat een te groot getal krijgt. ik vulde 51 in en dan het volgende getal werd groter dan 60 en dus werd 51 weer 52 etc.
Als je telkens een getal (dus niet cijfer 5 maar getal 51 ) selecteert met de muis en dan het nieuwe getal typt gaat het goed.

ik heb nu ook geprobeerd met zoek coördinaten en ook daar moet je opletten met invullen maar het werkt wel.

Ik heb dus zowel vanuit een wp in groningen jouw coördinaten ingevoerd als in dit zoekvenster en het werkt.

wat ook werkt is gewoon het hele invulveld selecteren en dan alleen de getallen met N en E invoeren

ik vul gewoon in n51 19 21.0 e5 05 09
zoekcoord1.jpg
zoekcoord1.jpg (93.66 KiB) 5850 keer bekeken

en als ik enter dan wordt het keurig
zoekcoord2.jpg
zoekcoord2.jpg (138.11 KiB) 5850 keer bekeken
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor dannyken » 23 mei 2014 20:11

ik heb nogmaals geprobeerd
denk dat je een ander prg hebt dan
als ik alles wis kan ik invullen tot N51 19 21.0 E
dan komt de de nullen autom. en krijg ik verkeerde cijfers
ook als ik de nullen weg doe en 1 typ (van 19) veranderd alles in E6 40 00.0
Bijlagen
Image6.jpg
Image6.jpg (38.8 KiB) 5845 keer bekeken
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor HaWee » 23 mei 2014 20:18

ik heb ook Basecamp 4.2.5
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20793
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: coördinaten in geven

Berichtdoor frank.dg » 27 mei 2014 20:42

dannyken schreef:ik heb nogmaals geprobeerd
denk dat je een ander prg hebt dan
als ik alles wis kan ik invullen tot N51 19 21.0 E
dan komt de de nullen autom. en krijg ik verkeerde cijfers
ook als ik de nullen weg doe en 1 typ (van 19) veranderd alles in E6 40 00.0



Hi Dannyken,

Ik denk dat we op hetzelfde niveau bezig zijn met Basecamp en alles wat daar bijkomt.
Voor U is dat nog de "omschakeling" van MS naar BC doch dat geldt voor iedereen.
Op de site van vb Campercontact.nl kan ik de gps coordinaten van een cp in BC meteen ingeven dmv de knop "zoeken" en onderaan staat coordinaten ingeven.
Deze die er staat altijd verwijderen en degene die je hebt er inzetten
Zit er een fout in het coordinaat dan krijg je de melding "ongeldige invoer"
Lukt het wél en merk je op dat je op de juiste plek terecht komt klik je op "waypoint ingeven"
Er zijn anderzijds héél wat gps coordinaten die je beter én meteen in : http://www.javawa.nl/coords.html plaatst
Dit is een fijne tool en je komt er altijd uit (dank U aan de "meester" van deze tool)
Doe geen aanpassingen in het venster dat je laat zien in je printscreen (duurt allemaal veel te lang)
frank.dg
 
Berichten: 712
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04


Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast