Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

geocaching op de Oregon 600

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor De Duppies » 25 mei 2014 18:29

Hallo, wie kan mij helpen. Ik heb sinds pas de Oregon 600 gekocht. Eigenlijk speciaal coor de geocaching. Ik heb deze aangeschaft omdat hij sneller zo zijn dan de e-trix 30 die ik eerst had. Als ik de caches er op zet dan kan ik ze maar niet tevoorschijn krijgen dit is wel met gecopieerde kaarten maar bij de nederlandse kaarten doet hij het wel maar met Oostenrijk of welk land dan ook doet hij het niet. Wie heeft er een idee wat ik verkeerd doe. Als ik het kaartje in de e-trix 30 doe dan staan ze er wel op en kan ik ze wel tevoorschijn krijgen maar niet op de Oregon 600
De Duppies
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 apr 2014 17:51

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor HaWee » 25 mei 2014 18:45

gekochte kaarten voor de etrex zijn gekoppeld aan de etrex en werken niet in een andere gps (ook niet in een andere Etrex, alleen in die ene waar ze voor zijn gekocht)

voor een enkele kaart als OnRoute fiets of wandelkaart (NL) kun je een extra unlockcode krijgen, voor andere kaarten niet.

ofwel nieuwe kaarten kopen ofwel overstappen naar osm

kijk bv eens hier www.openfietsmap.nl
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20506
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor De Duppies » 25 mei 2014 18:55

De kaart komt er wel op de Oregon maar de caches die ik er oo zet die komen niet tevoorschijn. de instellingen zijn goed.
De Duppies
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 apr 2014 17:51

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor HaWee » 25 mei 2014 18:56

normaliter zie je caches in je buurt, als deze caches in oostenrijk zijn verplaats dan de positie van de gps eens naar Oostenrijk

of schakel over op zoeken op naam
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20506
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor De Duppies » 26 mei 2014 09:02

ook dit werkt niet, als ik de kaart in oostenrijk bekijk dan zie ik de cahes wel liggen, hij geeft ook wel de waypoint in het systeem maar niet de namen.
De Duppies
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 apr 2014 17:51

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor HaWee » 26 mei 2014 12:25

het werkt niet maar je ziet ze wel :? :?

ik begrijp nu echt niet meer wat je bedoeld.

probeer eens wat duidelijker en uitvoeriger uit te leggen wat je doet en wat er niet goed is.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20506
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor De Duppies » 26 mei 2014 13:40

ik heb een kaart van Oostenrijk op de Oregon gezet. en daar heb ik dan met pocket query de caches van oostenrijk erop gezet. Alles staat er wel op want als ik naar Oostenrijk ga naar de plaats van bestemming ( ik zoom in bij oostenrijk0 zie ik de kistjes wel. als ik de naald op zo'n kistje zit dan kent het ook de naam maar als ik in mijn bestand kijk onder de geocaches dan komt er niets te voorschijn. Ik kijk onder waypionts dan staan ze er wel op maar wil ik er een onder een naam zoeken dan zijn er geen resultaten gevonden. ik heb alle opties op laag gezet.Ook dit helpt niet. Ik doe het zelfde kaartje in de e-trix 30 dan komt de geocaches wel tevoorschijn. Maar ik wil ze ook op de oregon 600 hebben. Ik snap het zelf ook niet.
De Duppies
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 apr 2014 17:51

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor De Duppies » 3 jun 2014 15:34

jammer dat niemand het weet. Ik zal het nog een keer uitleggen. Ik heb een kaart van Oostenrijk op de Oregon 600 gezet. Alles werkt ik kan zelf de straatnamen zien. ik heb deze oregon 600 aangeschaft omdat deze duidelijker moest zijn dan de e-trex 30. Hij is inderdaad sneller maar beter zeker niet. Ik heb alle geocache er opgezet. Zoom k in de kaart naar Oostenrijk zie ik ze liggen. Maar als ik de knop geocache gebruik om te zien hoe ze heten dan geeft hij geen zoekresultaat aan. Alle instellingen zijn goed ik heb alles op hoog of op laag geprobeerd maar niets doet. Wie o WIE heeft er hier een oplossing voor.
De Duppies
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 apr 2014 17:51

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 jun 2014 15:56

Het antwoord was er al:
HaWee schreef:normaliter zie je caches in je buurt, als deze caches in oostenrijk zijn verplaats dan de positie van de gps eens naar Oostenrijk


Je vraag staat geheel los van de kaart.

Ik vermoed dat je naar de kaart van oostenrijk bent gescrolled, maar wat je moet doen is het toestel wijsmaken dat je in Oostenrijk bent:

- stel in - systeem - stallietsysteem - demomodus
- ga een stap terug, scroll naar beneden naar 'satelliet'
- druk rechtsonder - stel locatie in op kaart
- schuif de kaart naar oostenrijk, kies voor 'gebruik'.

Dan laat het toestel zien wat je zou zien als je al in Oostenrijk was.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor De Duppies » 4 jun 2014 08:54

Dankje wel voor je reactie. Ik ga het gelijk proberen.
De Duppies
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 apr 2014 17:51

Re: geocaching op de Oregon 600

Berichtdoor Stapper52 » 3 okt 2014 09:14

Ik had hetzelfde probleem, maar dank zij de deskundige uitleg is de oplossing gevonden !
Stapper52
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 3 okt 2014 09:03


Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast