Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Tussenpunten op de camper 760

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor JoopFreriks » 2 dec 2014 19:02

Op mijn SP2720 kon ik tussenpunten aangeven om een bepaalde route af te dwingen; [b][i]zonder[b][i] dat tussenpunt ook daadwerkelijk te bezoeken nam de SP2720 vervolgens de hoofdroute verderop.

Nu de Camper 760
Als ik hier een tussenpunt niet daadwerkelijk bezoek, blijft het systeem me opdrachten geven om om te keren. etc terwijl ik allang op de vervolgroute zit.

Vraag: Hoe los ik dit probleem(pje) op of liever: hoe krijg in camper 760 zo ver dat hij(zij) zich gedraagt als een SP2720 in bovenstaande situaties?

mvg,
Joop
Delphin Performance T700, Camper760 (nadat SP2720 de geest gaf)
JoopFreriks
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 16 maart 2006 20:26
Woonplaats: Winterswijk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor GPS Expert » 2 dec 2014 19:38

Asl je op het kaart scherm staat, is er misschien een 3 streepjes menu, staat er misschien een Skip Waypoint (o.i.d.) tussen?

Zo ja, dan is dat de methode, zo nee, dan denk ik dat je dat punt echt uit de (actieve trip) dient te wissen (Apps/TOepassing - Trips - Bovenste - Bewerken - ... etc om via-punt te verwijderen uit deze route)
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3215
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor Hans Vaessen » 2 dec 2014 19:40

Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor JoopFreriks » 2 dec 2014 22:46

Zowel Marco als Hans bedankt voor de inbreng. Helaas beantwoordt dat niet mijn vraag. Ik maak op mijn toestel een eindpunt en wil vervolgens een speciale weg rijden. Daarom plaats ik een tussenpunt om die weg te bereiken. echter dat tussenpunt kan in plaats X liggen op een doorgaande weg Y, terwijl ik om die plaats heen kan en verderop op de doorgaande route en weg Y terecht kom.

Ik wil dan niet elke keer teruggestuurd worden.

Hans,
Hoe maak ik op mijn toestel van de harde tussenpunten zachte punten???


mvg
Joop
Delphin Performance T700, Camper760 (nadat SP2720 de geest gaf)
JoopFreriks
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 16 maart 2006 20:26
Woonplaats: Winterswijk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 dec 2014 00:26

Ah, ik begrijp wat je bedoelt.

Je wilt van Enschede naar Utrecht, maar dan via Arnhem. Je geeft Arnhem op als viapunt, maar je raakt dat viapunt niet (want het staat in centrum Arnhem). Je gebruikt gezond verstand en blijft op de snelweg, maar doordat het punt verplicht is blijft de zumo je naar centrum Arnhem sturen. Right?

Advies: plaats je viapunt mbv de kaart: even goed op de kaart inzoomen; juiste weg (en rijbaan) aantikken, seconde geduld; wegnaam aantkken -> GA. En dan 'toevoegen als viapunt.

In antwoord op je vraag:
- maak je route
- ga naar de reisplanner
- kies 'niet opgeslagen reis'
- tik linksboven en kies 'bewerk bestemmingen'
- tik op de oranje vlag -> wijzig in 'vormbepalingspunt'
- de vlag verandert in een bolletje en is soft geworden...

Maar let op: doe dat alleen zo met een door het toestel berekende route; de rhele route wordt namelijk herberend. Als die uit basecamp kwam kunnen er veranderingen optreden; net als bij 'skip waypoint'.
Gaat het echter om een door het toestel berekende route dan maakt dat niet uit en kun je ook prima skip waypoint gebruiken.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor JoopFreriks » 3 dec 2014 07:56

Hans,

Hartelijk dank voor je reactie. Hier ga ik mee aan de slag. Ik neem aam dat je beschrijving voor een ZUMO ook geldt voor CAMPER 760 LM

mvg
Joop
Delphin Performance T700, Camper760 (nadat SP2720 de geest gaf)
JoopFreriks
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 16 maart 2006 20:26
Woonplaats: Winterswijk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor GPS Expert » 3 dec 2014 09:27

Hans Vaessen schreef:- tik op de oranje vlag -> wijzig in 'vormbepalingspunt'
- de vlag verandert in een bolletje en is soft geworden...



Dit werkt alleen in een zumo 590 zo (en misschien BMW Nav. V maar dat weet ik niet zeker), het is maar de vraag of dit ook in de 760 zo werkt. Maar proberen kan geen kwaad, weet in ieder geval dat het ook wel eens niet zou kunnen werken.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.
Avatar gebruiker
GPS Expert
 
Berichten: 3215
Geregistreerd: 24 jan 2013 22:41
Woonplaats: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 dec 2014 11:37

JoopFreriks schreef:Ik neem aam dat je beschrijving voor een ZUMO ook geldt voor CAMPER 760 LM

Ik verwacht van wel; op de Nuvi3597 werkt het ook. Maar eh... het gewoon even proberen is ongeveer even veel werk als de vraag stellen en dat weet je het zeker... 8)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor HaWee » 4 dec 2014 06:27

En dan kun je hier vertellen of her werkt
:wink:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor JoopFreriks » 4 dec 2014 08:21

Het lijkt te werken. De aanwijzingen van Hansmaken het mogelijk om een zacht tussenpunt te maken.
Ik zal in de praktijk nog moeten toetsen of het inderdaad de gewenste oplossing is.

:)
Joop
Delphin Performance T700, Camper760 (nadat SP2720 de geest gaf)
JoopFreriks
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 16 maart 2006 20:26
Woonplaats: Winterswijk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor Ruud » 4 dec 2014 10:04

Wat ook een simpele manier is, is de volgende. Je hebt een route met een tussenpunt. Zodra je besluit de route niet meer te volgen en dus om het tussenpunt heen te rijden druk je op de balk met de aanwijzingen bovenin in het kaartscherm. Wanneer je vlak bij het tussenpunt bent zul je de aanwijzing zien met de aankomst bij de oranje vlag (zo niet scroll dan even naar beneden). Daaronder staat dan je volgende bestemming met een grote groene 'GA' knop. Druk je op die knop dan gaat je toestel opnieuw bereken direct naar dat (volgende) punt.
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek, Heerhugowaard, Hilversum en Venray!

Ruud Schut
Avatar gebruiker
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 799
Geregistreerd: 10 feb 2004 15:15
Woonplaats: Rotterdam

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor JoopFreriks » 4 dec 2014 16:30

Bedankt, Ruud
Zal graag gebruik maken van je oplossing, hoewel ook de door Hans aangedragen oplossing mee bevalt.

Groet,
Joop
Delphin Performance T700, Camper760 (nadat SP2720 de geest gaf)
JoopFreriks
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 16 maart 2006 20:26
Woonplaats: Winterswijk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor JoopFreriks » 12 dec 2014 19:23

Ik ben alle beantwoorders dankbaar voor hun reactie. De oplossing van Hans werkt ook voor de camper 760. Vandaag in praktijk kunnen testen.

Joop
Delphin Performance T700, Camper760 (nadat SP2720 de geest gaf)
JoopFreriks
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 103
Geregistreerd: 16 maart 2006 20:26
Woonplaats: Winterswijk

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor frank.dg » 7 jul 2017 21:07

Beste Waypointvrienden

Een collega-camperaar met een Garmin 760 is zo ontstemd over zijn toestel dat hij zijn ontevredenheid uit op een Belgisch camper-forum
Niet goed maar ik vermoed dat er zaken zijn die niet meteen kloppen
Natuurlijk kan ik enkel maar reageren via de pc want we zijn niet meteen "buren" van elkaar
Hij heeft een update uitgevoerd in juni 2017 en heb hem gevraagd zijn 760 eens te koppelen met JDM
Er zit een 16Gb micro sd in zijn toestel
Om de gegevens uit zijn toestel in JDM te bekijken moet hij de link van de JDM pagina copy-pasten en hier plaatsen
Is dat niet via het knopje "virtualiseer" bovenaan want..ik heb momenteel zelf mijn gps niet aan de pc
Ik kan het aan hem dan zo doorgeven en dan voor hem de link hier zetten zodat jullie advies kunnen geven
Verder (en daarom dat ik in dit draadje schrijf) geeft hij éérst een eindbestemming is en dan gaat hij nadien nog punten toevoegen...?
Is dat wel de goede methode want Basecamp gebruikt hij niet en ik weet niet of je tussenpunten soft kan maken op het toestel
Ik dacht dat dit niet mogelijk is wél via BC....of ben ik verkeerd
Dan maakt hij een route zonder tussenpunten van Ainsa in Spanje naar Souillac in Frankrijk via snelwegen
Heb dat gisteren even ge-simuleerd in BC van A naar B en het resultaat was 388km en 4h40 rijtijd
Bij hem werd hij naar de westkust gestuurd richting Biarritz en verder naar Bordeaux om zo via Toulouse richting Souiilac te rijden
Een vreemde bedoening met een omweg van honderden km...onbegrijpelijk
De routebepaling is snelste tijd en op dat moment van die bewuste route stonden ook tolwegen niet aangevinkt als te vermijden
Ook alle andere routebepalingen waren niet aangevinkt....
Ik probeer mee te denken met hem want heb ook een 760 gehad maar zulke omwegen ben ik nooit tegengekomen :wink:
frank.dg
 
Berichten: 712
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: Tussenpunten op de camper 760

Berichtdoor HaWee » 7 jul 2017 21:14

citaat
"Om de gegevens uit zijn toestel in JDM te bekijken moet hij de link van de JDM pagina copy-pasten en hier plaatsen
Is dat niet via het knopje "virtualiseer" bovenaan want..ik heb momenteel zelf mijn gps niet aan de pc

nee, virtualiseer is om de kaart van je gps in basecamp te gebruiken zonder de gps te koppelen

In JDM via Extra - Rapportage maak je een rapport op de JaVaWa-site en dan krijg je een link die je hier kunt plakken.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20768
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Volgende

Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast