Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

camper 760 op basecamp

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

camper 760 op basecamp

Berichtdoor dannyken » 3 feb 2015 19:39

helloo
heb nu bijna 1 jaar mijn 760 camper hoop na een jaartje dat iemand me kan helpen ,
ik werk nog steeds met mapsource rede vind voor mij gemakkelijker ook misschien door jaren gebruik hiervan
na al enkele mislukte pogingen om basecamp te proberen te willen gebruiken .
heb al enkele keren een update gedaan zowel van basecamp als van de gps .
maar nog steeds zonder resultaat.
zou graag hebben zoals ze beschrijven hem gebruiken in basecamp om routes in te laden dat me nog steeds niet goed lukt.
wat doe ik ?
- basecamp op starten
- dan gps aansluiten
en wachten tot hij verschijnt links , maar dit wil maar niet lukken , ik kan blijven wachten
is me al eens op onverwachts gelukt ja maar die keren zijn zeer zeldzaam .
ik zie hem wel staan als ik mijn verkener open doe maar niet in basecamp
iemand een idee wat ik misschien verkeerd zou doen behalve de kabel in steken :shock:
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor Frank » 3 feb 2015 21:26

Als je de GPS in de Verkenner ziet, zou je die ook in Basecamp moeten zien. Dus ik snap ook (nog) niet wat er aan de hand zou kunnen zijn. Zie je de GPS dan wel in Mapsource?
Wat je zou kunnen proberen is een harde reset van de GPS. Let op! Alle eigen gegevens zoals routes, waypoints en tracks raak je dan waarschijnlijk kwijt. Als je die nog niet op je PC hebt staan, maak dan eerst een back up (of via Mapsource inlezen en apart opslaan),
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1844
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor Hans Vaessen » 3 feb 2015 21:58

Frank schreef:Wat je zou kunnen proberen is een harde reset van de GPS.


Of handmatig leegmaken van de gpx-directory in het toestel (eventueel kopieren naar de pc en kijken wat er gebeurt als je die files import in basecamp).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor bartho » 4 feb 2015 08:56

Heb je de laatste versie van Basecamp??
Heb je javawa device manager al geprobeerd?
Eerst misschien eens proberen. En met device manager eens opkuisen. Zie gebruiksaanwijzing van JDM.
bartho
 
Berichten: 671
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor sf-ftd » 4 feb 2015 13:33

Javawa Device Manager (JDM) kun je hier downloaden http://www.javawa.nl/jdm.html
sf-ftd
Zumo 550/Oregon 450t/Nuvi1340/Blaupunkt Travelpilot FX
CN2015.20/Onroute Fiets+Wandelkaart/ Onroute Motorkaart BNL-DACH-FIEP
Diverse OpenStreetMap-kaarten
sf-ftd
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1684
Geregistreerd: 4 jun 2008 21:55
Woonplaats: Raalte

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor bartho » 4 feb 2015 13:36

Thanks SF, had het moeten vermelden waar hij het kon vinden. :( :)
bartho
 
Berichten: 671
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor dannyken » 4 feb 2015 13:50

ja van alles de nieuwste versie, de camper werkt niet in mapsource allee hij vind hem niet vandaar dat ik dat denk
in mapcourse heb ik hem al een paar keer zien staan (per toeval denk ik ) soms schiet hij er door met lang heel lang wachten heb ik al gemerkt, maar kan wel via verkenner de routes overslepen die ik gemaakt heb in mapsource geen probleem , heb wel de mem, kaart eruit moeten nemen daar werkt het niet op gaf steeds foutmeldingen op , weet ook niet of het een speciaal kaartje moet zijn of wat de max grote er van is
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor bartho » 4 feb 2015 14:00

Moet er in een 760 een SD kaart zitten?

K zou zegge javawa divice manager toepassing lezen en dan 760 opkuisen. Je moet ergens beginnen.
Ken de 760 niet maar is dat wel mogelijk via verkenner routes verplaatsen?
bartho
 
Berichten: 671
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor dannyken » 4 feb 2015 14:35

is bij mij voorlopig de enige manier via verkenner, als ik hem per toeval toch in de lijst krijg en trek een route over blokeer alles, zowel gps als programma , er zal wel iets mis zijn maar wat he... ?
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor bartho » 4 feb 2015 14:44

heeft een 760 zoiets als MTP settings?
bartho
 
Berichten: 671
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 feb 2015 17:34

Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor frank.dg » 9 feb 2015 15:31

@Dannyken

Wanneer ik vroeger de de Zumo 550 of de Oregon koppelde met de pc kwamen deze meteen zichtbaar te staan in het linker venster bij Basecamp.
Soms gebeurde het dat één van beide niet "automatisch" zichtbaar werden.
Na een 2é poging lukte het dan wel.
Als ik nu de 760 camper aan de pc koppel en Basecamp opstart zie ik enkel in het linker vak "toestellen"
Zolang ik niet op het pijltje klik "naast" toestellen komt de 760 niet te voorschijn...
Ook bij het "veilig" verwijderen sluit ik éérst "toestellen" , de 760 verdwijnt in het venster en dan lukt het wel
Doe ik dat niet dan verschijnt er een warning dat het toestel nog in gebruik is en éérst moet worden afgesloten.
Dit is net zo wanneer ik de Oregon koppel met Basecamp
frank.dg
 
Berichten: 711
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: camper 760 op basecamp

Berichtdoor Hans Vaessen » 9 feb 2015 19:17

Je maakt het jezelf veel te moeilijk.

- Het tabje toestellen staat er, als er een toestel is aangesloten altijd
- om te zien welke toestel/toestellen is/zijn aangesloten moet je het mapje inderdaad even openklappen
- Basecamp onthoudt bij afsluiten de laatste instelling
- als je het mapje telkens dichtklapt voor afsluiten zul je het na opnieuw opstarten inderdaad weer open moeten klappen

- Je kunt rechtsklikken op je toestel en kiezen voor 'velig verwijderen'. Als je maar één toestel hebt aangesloten zal 'toestellen' dan inderdaad verdwijnen.
- als je dan basecamp afsluit en weer opstart wordt het toestel nog steeds niet gezien; je hebt immers de verbinding met de computer afgesloten
- als je het toestel dan opnieuw koppelt wordt hij wèl weer gezien.

Ikzelf gebruik het veilig verwijderen NOOIT. Maaarrrr... als ik routes overzet let ik er op dat de 'groene balk' klaar is en tel ik dan nog een keer tot vijf. Pas dan de usb kabel eruit, en dat gaat al jaren, met alle mogelijke toestellen, prima.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast