Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

herberekenen in camper 760

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

herberekenen in camper 760

Berichtdoor dannyken » 24 maart 2015 14:57

is het nog steeds niet mogelijk om herberekenen af te zetten als je van je route afwijkt ?
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: herberekenen in camper 760

Berichtdoor frank.dg » 24 maart 2015 15:43

Hi Dannyken

Heb deze vraag vorig jaar ook gesteld....je kan herberekenen NIET uitzetten op een 760
Als je routerende routes wenst te maken kan (of beter gezegd) kun je vanaf het 2é punt tot het voorlaatste "soft" maken in Basecamp.
Als je dan een "omleiding" dient te maken of je wijkt van je route af voor reden a of z dan zal de 760 je niet naar de punten blijven sturen die je links hebt laten liggen.
Als je na het "afwijken" terug op je route terecht komt is alles terug in orde
Sinds ik dit met "eigen" routerende route's doe heb ik geen problemen meer dat de 760 me telkens blijft terugsturen naar punten die ik overgeslagen heb :wink:
De 760 is een telg uit de Nuvi-reeks én spijtig genoeg geen Zumo want, daar kan wél het herberekenen uit gezet worden
frank.dg
 
Berichten: 711
Geregistreerd: 28 jan 2010 22:04

Re: herberekenen in camper 760

Berichtdoor dannyken » 24 maart 2015 16:05

er is nog niets veranderd dan hoopte dat ze dit gingen aanpassen.
soft maken of niet de route veranderd met herberekenen en rij niet via wegen die ik wil en is niet de bedoeling, geraken op de plaats is geen probleem maar zou het graag op mijn gekozen weg willen hebben ,
plaatsen waar ik zeker wil komen zet ik hard geen probleem , de problemen doen hem voor er tussen op als ze soft staan dan veranderd de route, en kan je niet op voorhand weten of er ergens blokkades zijn .
al ondervonden als hij herberekend , bij na geen rekening meer houd met de instelling van camper, heb al enkel keren moeten terug keren .
zolang je op hoofd banen blijf zal dat misschien oke zijn ... geen probleem dan

het antwoord is nee dus ,
rijd dan wel verder met zumo erbij , heb zo nog geen problemen gehad .. eentje meer op het dashboard maakt niet uit he hihi ;)
Groetjes Danny

sp3, C60, Zumo 550, Zumo 660, camper 760
dannyken
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 4 dec 2006 22:41
Woonplaats: Sint-Niklaas (Belgie)

Re: herberekenen in camper 760

Berichtdoor Hans Vaessen » 24 maart 2015 19:52

Is niet veranderd en zal vermoedelijk ook nooit veranderen. Is een wens die garmin in de nuvi-reeks zelden of nooit hoort; zelfs vooral voortkomt uit die fanatiekelingen op de motor uit Nederland.

Maar het probleem is niet per se zo heel groot: zorg gewoon dat je voldoende viapunten gebruikt, maar deze wel soft maakt. Als je merkt dat je een omleiding hebt: zoom even uit en kijk of de route ineens een doodlopend op-en-neer stukje heeft. Dat stukje dan gewoon negeren en je Nuvi pakt daarna gewoon de draad weer op. Met viapunten om de 3 a 4 km kan de route zo nooit héél erg afwijken.

Op de motor speelt dat uitschakelen wat sterker. Vaak heb je andere motoren achter je en gaat liever niet even in de berm staan. En bedienen tijdens het rijden is in de auto toch net even wat minder onveilig als op de motor; zeker als je een bijrijder hebt..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: herberekenen in camper 760

Berichtdoor bartho » 24 maart 2015 21:18

Kan dit toestel geen track tonen zoals een zumo 3xx reeks? Dan blijf je toch een overzicht houden waar de route is en of dat ze terug zo snel mogelijk opgepakt wordt na herberekenen.
bartho
 
Berichten: 684
Geregistreerd: 6 maart 2006 09:46
Woonplaats: Gooik Belgie

Re: herberekenen in camper 760

Berichtdoor Hans Vaessen » 24 maart 2015 21:25

bartho schreef:Kan dit toestel geen track tonen zoals een zumo 3xx reeks?


Nope, sorry.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: herberekenen in camper 760

Berichtdoor HaWee » 24 maart 2015 21:41

maar je kunt natuurlijk wel van die track een overlay kaart maken http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20658
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: herberekenen in camper 760

Berichtdoor Hans Vaessen » 24 maart 2015 21:58

h, da's waar ook. In eerste instantie vrij complex, maar uiteindelijk vrij simpel en bovendien heel nuttig. Maar of je dat ook voor één route gaat doen?? Kweenie...

Zal eens kijken of ik daar niet eens een filmpje van kan maken.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)


Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten