Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

waypoints zichtbaar maken

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

waypoints zichtbaar maken

Berichtdoor soldaat » 17 jun 2016 18:03

Zojuist een camper 760 LM aangeschaft. Nu heb ik de camperplaatsen van campercontact als poi's-bestand gdb in dit apparaat gezet, maar deze zijn niet zichtbaar op de kaart. Dit was wel zichtbaar op mijn 276C. Hoe krijg ik dit weer zichtbaar zodat ik via de kaart dit waypoint kan opzoeken en er naar toe kan navigeren?
Altijd op 2 wielen door de bocht en dan gas er op.
soldaat
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 15 jan 2005 22:08
Woonplaats: Dongen

Re: waypoints zichtbaar maken

Berichtdoor keesm » 17 jun 2016 19:46

Worden hier niet een paar zaken door elkaar gehaald. Een gdb-bestand is geen poi-bestand, dat is een gpi-bestand. Je gps kan ook niet overweg met een gdb-bestand.
Volgens mij haal je een csv-bestand binnen bij campercontact. Dat kun je met Poi Loader van Garmin op je gps zetten, zie ook http://www.campercontact.com/nl/content ... p%20Garmin
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4521
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: waypoints zichtbaar maken

Berichtdoor soldaat » 18 jun 2016 22:02

O.k., zo gezegd, zo gedaan. Zowel het csv-bestand als ook het bmp-bestandje erin gezet. Ik zal eerst moeten gaan navigeren om deze te kunnen zien denk ik.
Nu wil ik ook mijn huisadres erin zetten, maar ik krijg de melding dat het toegewezen geheugen voor opgeslagen adressen vol zit. Ik heb er nml al een microsd-kaart van 32 Gb(extern en bijna leeg nog) in zitten. Er is nog 5,4 Gb interngeheugen vrij. Hoe kan dit dan?
Altijd op 2 wielen door de bocht en dan gas er op.
soldaat
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 15 jan 2005 22:08
Woonplaats: Dongen

Re: waypoints zichtbaar maken

Berichtdoor JaVaWa » 19 jun 2016 00:13

Je toestel kan maximaal 1000 waypoints aan, dat heeft verder niets met het vrije geheugen te maken. Blijkbaar is er toch iets niet goed gegaan met het overzetten van de camperplaatsen...
Heb je wel POI Loader gebruikt? Met POI's heb je geen last van de eerder genoemde limiet.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13689
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: waypoints zichtbaar maken

Berichtdoor guzzi vero » 19 jun 2016 10:07

Als ik dit zo lees heeft Soldaat enkel een gpx bestand met waypoints van campeerplaatsen in zijn gps gestopt en daarnaast het bestandsmapje met de csv en de bitmap. Vandaar dat hij zijn thuisadres er niet meer in krijgt wegens de beperking zoals JaVaWA al aan gaf.
Met dat bestandje (csv en bitmap beiden met dezelfde naam!) kan je gps niks. Je moet dit eerst nog converteren naar een gpi bestand (met poi loader van Garmin of rtw-tool van JaVaWa) en dat gpi bestand in je gps stoppen (gps:garmin/poi/) of op de SD. De campeericoontjes worden dan zichbaar in BC als je je gps aan de pc koppelt en de kaart in je gps kiest.
De waypoints van de campeerplaatsen dien je allemaal te deleten.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1017
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: waypoints zichtbaar maken

Berichtdoor soldaat » 20 jun 2016 13:03

Ik heb de gpx-bestanden via poiloader van garmin in mijn gps gezet. Nu zie ik die waypoints wel op de pc maar niet op de gps staan. Ik neem aan dat die gegevens dan worden geconverteerd naar de zgn gpi bestanden en dat ik dit niet zelf hoef te converteren. Deze staan nu onder "eigen nuttige punten". De inhoud van de adresgegevens heb ik leeg gemaakt en mijn huisadres kan er nu wel in. Ik heb een sdcard van 32 Gb geplaatst. Is het nu mogelijk om daarop alle camperplaatsen van Europa te zetten?
Ik vind dat er bij de aankoop van dit apparaat te weinig info/uitleg bij zit om deze problemen de baas te blijven.
Bij de 276c in Mapsource kon ik een aantal Poi's selecteren en die naar de gps verzenden. Kan dat ook bij dit toestel met Basecamp?
Als ik in de gps naar Eigen nuttige punten ga, dan zie ik daar alle cp's in staan met uitgebreide info. Ik kan er een aanwijzen en naar toe navigeren. Hoeveel het er zijn is niet geteld. Ik heb deze wel met poiloader in de gps gezet en als ik u zo hoor/lees, moeten deze er nu allemaal in staan. Ik wil graag het icoontje van campercontact(bmp) op de poi's zien staan in de gps. Dit is me nog niet gelukt.
Altijd op 2 wielen door de bocht en dan gas er op.
soldaat
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 15 jan 2005 22:08
Woonplaats: Dongen

Re: waypoints zichtbaar maken

Berichtdoor guzzi vero » 20 jun 2016 14:13

heb je het gewenst icoontje (24x24 pixels, 8 bits of 44x44 pixels, 24 bits) dezelfde naam gegeven als de gpx file van de kampeerplaatsen?
bv kampeerplaatsen.gpx en kampeerplaatsen.bmp? En dan de poi file gemaakt met poiloader?

In MS kan je geen poi's selecteren. Net zoals in BC. Enkel waypoints. Je kan wel de waypoints exporteren uit BC naar een gpx file (daar zit dan reeds het bijkomende icoontje bij) en dan met JaVAWA rtw tool de gpi file maken en deze in map garmin/poi zetten in je gps
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1017
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke


Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten