Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

dezl 560 wil niet updaten (fw en maps)? (opgelost!)

De GPS die rekening houdt met hoogte, breedte en lengte tijdens navigatie, voor vrachtauto en camper

dezl 560 wil niet updaten (fw en maps)? (opgelost!)

Berichtdoor dennisv9 » 27 jul 2017 14:36

Ik heb een dezl 560 waarvan ik de ltu wil gebruiken om het toestel te updaten en de firmware wil updaten. draait nu 3.20 en wil naar 3.90. Ik heb het toestel geregistreerd op mijn my garmin account.

als ik mijn dezl aansluit met een usb kabel op mijn computer dan zie ik het zwarte garmin beeld met het icoontje dat er sprake is van een usb verbinding(computer met usb kabeltje in beeld).
1) Als ik garminexpress(.exe) start dan vindt het programma mijn dezl niet.
2) start ik garminmapupdate dan vindt het programma mij dezl niet.
mijn dezl wordt helemaal niet herkend door de computer (dus niet in apparaatbeheer of het zoeken naar een usb driver)

ga ik in testmodus (of hoe dat heet als je het batterij icoontje 10 seconde ingedrukt houdt) en blijf ik daarin, dan krijg ik een popup dat mijn computer naar een usb apparaat zoekt. ik heb vervolgens de usb driver gedownload en geinstalleerd, en dan herkend mijn computer de dezl als een "garmin device /garmin usb gps".
3) start ik dan garminexpress, dan vind het programma mijn dezl maar komt de melding dat dit apparaat niet wordt ondersteund en dat ik garmin map updater moet gebruiken.

4) installeer ik garmin map updater en start ik die op, dan kom ik tot de melding dat een fw update wordt gevonden en wordt die gedownload. op 100% (3.1 mb) wordt het stil en gebeurt niets. Er staat dan weliswaar bijwerken van de software op toestel voltooid, maar de fw is niet geupdate. verder komt het programma niet.

5) start ik webupdater (meegeinstalleer met mapsource), dan wordt de fw update gevonden en begint de download. vervolgens komt de melding dat de download is beschadigd en stopt het proces. een paar keer geprobeerd, maar dit is continue het eindresultaat.

Ik kan dus niet in het apparaat komen met de windows verkenner omdat het apparaat niet herkend wordt als storage device. het apparaat werkt voor de rest gewoon goed.

Probleem opgelost!
Kennelijk een windows 7 probleem (3 win 7 computers geprobeerd), want heb de dezl aangesloten op een windows 10 computer en kom met garmin express toen wel de software updaten en het nieuwste kaartmateriaal downloaden! Nadeel is wel dat ik een pc'tje met windows 10 moet inrichten voor mijn garmin apparaten.....
dennisv9
 
Berichten: 63
Geregistreerd: 18 okt 2006 15:40

Keer terug naar Garmin Dezl/Camper

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast