Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Startup loop

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Startup loop

Berichtdoor Nero.Be » 26 jun 2015 19:23

Situatie: Zumo 590 hangt aan de PC en schakelt normaal naar USB storage. Een rit van vorige zondag eens bekeken met MapSource, en daarna MS afgesloten. Zumo staat nog steeds in USB mode. De PC zo laten staan, en andere dingen gedaan. Na meer dan een uur wil ik weer iets doen op de laptop, die inmiddels in standby is gegaan. Laptop weer geactiveerd (gewoon de CTRL toets gedrukt waarna het scherm weer actief wordt). De Zumo die blijkbaar ook was uitgegaan start weer op, maar dooft na enkele seconden langzaam uit, waarna het proces zich blijft herhalen. Zumo losgekoppeld van de USB, start nog eenmaal op en dooft langzaam (2-3 seconden). Telkens als ik het apparaat nu probeer op te starten zelfde scenario.

Wat ik reeds heb geprobeerd:
- Accu loskoppelen, 15 min wachten en terug plaatsen. Resultaat idem.
- Master reset (rechter benedenhoek aanraken en opstarten). In beeld verschijnt System wat na een 30-tal seconden over gaat in Loading... en weer uitdoven.
- In de autosteun geplaatst. Opstarten en uitdoven.
- Aanzetten zonder accu deksel. Naast het Garmin logo verschijnt een icoon wat aangeeft dat het accu deksel moet terug gezet worden. Zolang dit niet gebeurt blijft dat beeld staan. Zodra het deksel wordt geplaatst gaan het toestel weer uit.

Wat nu?
Zūmo 550 / Zūmo 660 / Zūmo 590
Nüvi 40
Virb Elite
Nero.Be
 
Berichten: 225
Geregistreerd: 28 jan 2007 16:22
Woonplaats: Vlaanderen

Re: Startup loop

Berichtdoor RonalT » 26 jun 2015 22:51

Terug naar de winkel waar het toestel gekocht is. Ik heb zo iets ook meegemaakt en heb toen een nieuw toestel gekregen omdat er niets meer mee aan te vangen was.....
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2628
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Startup loop

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 jun 2015 10:43

Kan het zijn dat gewoon je accu leeg is? Hang het toestel eens een half uurtje aan de lader (als het goed is start hij aan de lader wel op, schakel hem dan niet geheel uit maar laat 'm in standby gaan).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Startup loop

Berichtdoor Nero.Be » 27 jun 2015 12:02

Heb de accu spanning gemeten, 4.00V onbelast.

Als het toestel vanzelf uitschakelt, en ik probeer een Master Reset (rechter benedenhoek indrukken bij 't opstarten) krijg ik telkens System gevolgd door Loading..., wat er IMO op wijst dat het toestel zichzelf volledig uitschakelt. Geen mogelijkheid om in standby te komen. Toestel heeft trouwens de ganse nacht aan de lader gehangen.
Zūmo 550 / Zūmo 660 / Zūmo 590
Nüvi 40
Virb Elite
Nero.Be
 
Berichten: 225
Geregistreerd: 28 jan 2007 16:22
Woonplaats: Vlaanderen

Re: Startup loop

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 jun 2015 12:09

Nero.Be schreef:krijg ik telkens System gevolgd door Loading..., wat er IMO op wijst dat het toestel zichzelf volledig uitschakelt.


System - loading duidt erop dat er een firmware update wordt uitgevoerd. Op dat moment niet uitschakelen maar geduldig afwachten.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24521
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Startup loop

Berichtdoor Nero.Be » 27 jun 2015 12:36

In het eerste bericht heb ik reeds gemeld dat na de Loading... (2 sec) het toestel zichzelf uitschakelt.
Zūmo 550 / Zūmo 660 / Zūmo 590
Nüvi 40
Virb Elite
Nero.Be
 
Berichten: 225
Geregistreerd: 28 jan 2007 16:22
Woonplaats: Vlaanderen

Re: Startup loop

Berichtdoor Nero.Be » 27 jun 2015 12:48

Als iemand vertrouwd is met Linux...

Opstarten met het vasthouden van de reset geeft in /var/log/syslog volgende:
Code: Selecteer alles
Jun 27 13:43:34 k95vj kernel: [600492.701937] usb 1-3: new high-speed USB device number 37 using xhci_hcd
Jun 27 13:43:34 k95vj kernel: [600492.830251] usb 1-3: New USB device found, idVendor=091e, idProduct=0003
Jun 27 13:43:34 k95vj kernel: [600492.830258] usb 1-3: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
Jun 27 13:43:34 k95vj kernel: [600492.830858] garmin_gps 1-3:1.0: Garmin GPS usb/tty converter detected
Jun 27 13:43:34 k95vj kernel: [600492.831163] usb 1-3: Garmin GPS usb/tty converter now attached to ttyUSB1
Jun 27 13:43:34 k95vj mtp-probe: checking bus 1, device 37: "/sys/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-3"
Jun 27 13:43:34 k95vj mtp-probe: bus: 1, device: 37 was not an MTP device
Jun 27 13:43:35 k95vj ModemManager[857]: <warn>  (ttyUSB1): port attributes not fully set
Jun 27 13:43:50 k95vj ModemManager[857]: <info>  Creating modem with plugin 'Generic' and '1' ports
Jun 27 13:43:50 k95vj ModemManager[857]: <warn>  Could not grab port (tty/ttyUSB1): 'Cannot add port 'tty/ttyUSB1', unhandled serial type'
Jun 27 13:43:50 k95vj ModemManager[857]: <warn>  Couldn't create modem for device at '/sys/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-3': Failed to find primary AT port
Jun 27 13:44:04 k95vj ModemManager[857]: <info>  (tty/ttyUSB1): released by modem /sys/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-3
Jun 27 13:44:04 k95vj kernel: [600522.492490] usb 1-3: USB disconnect, device number 37
Jun 27 13:44:04 k95vj kernel: [600522.492811] garmin_gps ttyUSB1: Garmin GPS usb/tty converter now disconnected from ttyUSB1
Jun 27 13:44:04 k95vj kernel: [600522.492839] garmin_gps 1-3:1.0: device disconnected

Opstarten zonder reset, waarbij het toestel uitschakelt na ±2 sec. krijg ik helemaal niets in de syslog.
Zūmo 550 / Zūmo 660 / Zūmo 590
Nüvi 40
Virb Elite
Nero.Be
 
Berichten: 225
Geregistreerd: 28 jan 2007 16:22
Woonplaats: Vlaanderen

Re: Startup loop

Berichtdoor GalaXis » 27 jun 2015 17:46

zelfde probleem hier gehad, als toevoeging als de 590 weer opstartte heel hel scherm zonder dat de tekst onderaan kwam
hierna doofde hij uit en bij opstart hetzelfde.
Teruggebracht en andere gekregen heb nu mijn 3e ook daar laatst een spook probleem mee gehad.
alle keren netjes opgelost via winkel in HHwaard
Ed
GPSMAP 7608xsv, 76CSX, Zumo 550 and 590 StreetPilot_2.35pi (on Galaxy 5 Andoid)
GalaXis
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 13 apr 2006 12:19
Woonplaats: Bergen NH

Re: Startup loop

Berichtdoor bvhoesel » 12 jul 2015 12:07

Nagenoeg vergelijkbare situatie gehad. Na een upgrade aan de usb gelaten om op te laden. Bij opnieuw opstarten dezelfde boot loop. In de winkel is de firmware er 'geforceerd' opnieuw opgezet (is een bepaalde handeling die ik nu niet meer weet :( ). Daarna leek het toestel weer te werken. Tot dat deze in de auto mount werd gezet en er geen geluid meer was (zoals in een ander topic beschreven). Uiteindelijk een nieuw apparaat gekregen. Vervelende problemen met de 590 maar prima opgelost door Waypoint.
bvhoesel
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 8 jun 2008 15:57

Re: Startup loop

Berichtdoor White » 13 jul 2017 10:17

Gistermorgen hetzelfde euvel hier.
Bootloop, en alle bekende zaken geprobeerd om het op te lossen.
Ten einde raad naar Vessem, want de vakantie begint morgen..

Medewerker bij Vessem glimlacht alleen een keer, en zegt kom maar hier met dat ding.
1 uur, en een bak koffie later was hij weer upto date, met zelfs alle ooit door mij zelf toegvoegde POI's er weer op.
En dat 3 jaar na aankoop!
Weer een super service van de medewerkers van Waypoint.
Bedankt mannen :mrgreen:
Groeten.

René.
White
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 226
Geregistreerd: 26 sep 2007 09:41
Woonplaats: Landgraaf


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast