Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Firmware 3.10 Zumo 590LM

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor tencats » 23 mei 2015 00:18

Nootje moet je ook aanzetten bij de headset, en dan doet-ie 't wel. Wat jij aangeeft, bij mediaspeler, staat altijd op MP3 dus daar ligt het niet aan.
En die irritante pop-up is ook bekend...

Gelukkig heb ik zelf de NAV V en m'n wederhelft de Z590 en de Samsung S5. Ook daar vandaan kun je muziek streamen, maar jammer genoeg weer niet bedienen vanaf de S5. Maar om daar nu een iPhone voor te nemen....
Erik
Onderweg met BMW F650Funduro '96 of R1200GS '16, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1022
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor MarcT-NL » 23 mei 2015 19:59

Voor wat het waard is: ik ben vandaag even naar een vriend gereden met SRCS. Die gepaired met mijn Zumo 590, en alles werkte. Muziek klonk prima (AC/DC :)). We hebben de Zumo even een kwartiertje muziek laten maken, maar de verbinding bleef goed.
Let wel: we hebben dit gewoon binnen in de huiskamer geprobeerd. Niet tijdens het rijden.
Zijn SRCS was V4.20
Mijn Zumo was Software v3.10
BT-Firmware: 3.0.11 P32
Avatar gebruiker
MarcT-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 6 maart 2008 17:50
Woonplaats: Heerlen

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor PietjePukUtrecht » 24 mei 2015 14:15

MarcT-NL schreef:Voor wat het waard is: ik ben vandaag even naar een vriend gereden met SRCS. Die gepaired met mijn Zumo 590, en alles werkte. Muziek klonk prima (AC/DC :)). We hebben de Zumo even een kwartiertje muziek laten maken, maar de verbinding bleef goed.
Let wel: we hebben dit gewoon binnen in de huiskamer geprobeerd. Niet tijdens het rijden.
Zijn SRCS was V4.20
Mijn Zumo was Software v3.10
BT-Firmware: 3.0.11 P32

Dat is mij gisteren uiteindelijk ook gelukt. Met succes! :D Dit na een reset van alle bluetooth settings.

Tot ik voor de derde keer op de motor stapte, heb 1 nummer kunnen genieten van muziek. Daarna een oorverdovende stilte en het niet meer lekker aan de gang gekregen.
PietjePukUtrecht
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 mei 2015 12:39

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor QuattroFrits » 24 mei 2015 14:18

PietjePukUtrecht schreef: Daarna een oorverdovende stilte


Ik zou wel een willen weten hoe dat aanhoort. :roll:
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1675
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor PietjePukUtrecht » 24 mei 2015 17:28

QuattroFrits schreef:
PietjePukUtrecht schreef: Daarna een oorverdovende stilte


Ik zou wel een willen weten hoe dat aanhoort. :roll:

"G0d#$ #@$23$)(@# dfjsdlkf #$@#$@#$@# STOM #$@#$@# DING!!!!!"
PietjePukUtrecht
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 mei 2015 12:39

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor QuattroFrits » 25 mei 2015 07:56

Het is nog steeds stil, maar dat het oorverdovend zou moeten zijn snap ik nog steeds niet.
Of zou ik nooit normaal nederlands geleerd hebben ? :roll:
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1675
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor FM » 25 mei 2015 12:06

QuattroFrits schreef:Of zou ik nooit normaal nederlands geleerd hebben ? :roll:

Als je een Nederlander bent, neen dus... 8) :mrgreen: :wink:
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4226
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor Konrad » 25 mei 2015 20:44

Nieuwe bevindingen!

Vandaag geprobeerd een route te delen met een andere 590. De vorige keer (met oudere firmware) werkte dit probleemloos. Nu niet meer! Op de ontvangende 590 wordt (heel kort) een code getoond, maar die kan je nergens invoeren. De zendende 590 laat een 'zandlopertje' zien, en komt uiteindelijk met de (feitelijk overbodige) mededeling dat het verzenden niet is gelukt.

Iemand anders dit al geprobeerd met v3.10?

Dan het menu "onderweg". Het menuutje opzij van de kaart waar je kan zien hoe ver weg een tankstation, restaurant, wc te vinden is. Dit werkte altijd redelijke (goed zou zijn dat hij zou aangeven waar en tankstation op de actieve route te vinden is). Nu geeft hij op mijn 590 meestal de zandloper, en twee streepjes onder het symbool wat aangeeft dat hij niets gevonden heeft. Eén keer kwam hij met een restaurant en één keer met een tankstation.
Op de andere 590 komt er zelfs geen zandlopertje, alleen de symbolen voor tankstation, restaurant etc. Als je daarop drukt kom je in hetzelfde menu als in het "waar naar toe" menu, en geeft'ie probleemloos aan waar het dichtstbijzijnde tankstation te vinden is.

Werkt "onderweg" bij anderen wel goed?

En verder blijft de muziek via BT natuurlijk een doffe bron van ellende.... :( :( :(
Konrad
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 9 mei 2008 15:43

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor PietjePukUtrecht » 1 jun 2015 08:44

Inmiddels kan ik ook weer genieten van muziek.

Ik heb mijn MotoX middels bluetooth gekoppeld aan mijn SRCS. De Zumo staat aan, maar bluetooth uit.
Gisteren 2x 45 minuten genoten van muziek tijdens het rijden zonder ook maar 1 hikje of probleem.

Jammer dat het zo moet.
PietjePukUtrecht
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 mei 2015 12:39

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor RonalT » 1 jun 2015 15:40

PietjePukUtrecht schreef:zonder ook maar 1 hikje of probleem.

Jammer dat het zo moet.


Werkt het goed ga je klagen! Rare jongens .....
Wat is er nu mis?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor Hans Vaessen » 1 jun 2015 15:51

RonalT schreef:Wat is er nu mis?


De muziek komt uit de motoX ipv uit de zumo...
Laatst bijgewerkt door Hans Vaessen op 1 jun 2015 17:50, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor PietjePukUtrecht » 1 jun 2015 17:27

Klopt.

Ik maak dus geen gebruik van BT op de 590. Het argument voor mij om de 590 te halen als vervanger voor de 660 was juist de combinatie van navigatie, telefoon en muziek over BT.
PietjePukUtrecht
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 mei 2015 12:39

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor MarcT-NL » 1 jun 2015 17:35

Maar toch is er iets vreemds aan de hand als het bij anderen wel werkt... Heb je dit bij Waypoint aangekaart ? Je zou veel kunnen leren uit de reactie "Oh ja, dat is bekend", of "Oh, dat hebben we nog niet eerder gehoord"...
Avatar gebruiker
MarcT-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 173
Geregistreerd: 6 maart 2008 17:50
Woonplaats: Heerlen

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor panmanbos » 1 jun 2015 19:59

net terug uit Turkije, buiten wat andere probleempjes had ik in Griekenland dat ik de "kaart uit reed" d.w.z. de paarse lijn verdween in een grijs vlak, dus echt niemandsland later kwam ik er achter dat als ik de zoom knop gebruikte hetzij + of - de kaart weer volledig in beeld kwam, dit herhaalde zich in Turkije en later op de terug weg na roemenie was het over.
zijn er anderen die dit ook meegemaakt hebben en wat zou de oorzaak kunnen zijn?
Avatar gebruiker
panmanbos
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 27 sep 2006 15:59
Woonplaats: Schagen

Re: Firmware 3.10 Zumo 590LM

Berichtdoor tencats » 1 jun 2015 23:40

Heb ik vroeger wel gezien bij de NAV IV (660 eq). Kaart werd gewoon niet meer opgebouwd en met in- of uitzoomen kwam die weer tevoorschijn. Altijd gedacht dat dit een processor/geheugen probleem was maar bij de Z590 is het bij zowel m'n wederhelft als bij mij opgetreden in de Alpen (Ötztal) waarbij de Zumo's totaal hun positie kwijt waren. Allebei en tegelijkertijd wisten ze blijkbaar niet meer waar ze zich bevonden.
Jammer genoeg geen screenprint van kunnen maken om als klacht in te dienen bij Garmin NL hoewel die sowieso al niet meer op mijn navigatie-klachten reageerden. Hebben waarschijnlijk een agent die automatisch mijn mail de prullebak in sodemietert.
Erik
Onderweg met BMW F650Funduro '96 of R1200GS '16, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1022
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast