Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zeer groot probleem Zumo 590

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DidierO » 28 jun 2015 22:09

Hoi.
Net terug van een motor vakantie in de Oostenrijkse/Italiaanse/Zwitsere alpen waarbij de Zumo 590 het waardeloos heeft gedaan helaas. (laatste kaarten en firmware 3.1)

Ik heb 6 routes gemaakt in Basecamp waarbij ik de juiste route instellingen heb gebruikt in zowel Basecamp als Zumo.
De waypoints allemaal "soft" gemaakt en in de Zumo automatisch herbereken uit gezet.
Mijn routes die ik zelf heb gemaakt, heb ik gedeeld met mijn vrienden die een 350 en 390 hebben en hadden geen problemen en de routes werden perfect gevolgd.

Het probleem is dat de Zumo af en toe de weg kwijt was met het gevolg dat hij blijkbaar gaat rekenen en ik een afstand nog moet afleggen van duizenden kilometers! (zie foto's. Ook loopt het scherm helemaal vol met oranje vlaggetjes en kreeg steeds een "pop-up" melding met "u nadert..." Als ik de route stop en opnieuw opstart, gaat hij rekenen naar het eindpunt en lijkt of hij alleen naar het eindpunt kijkt. Dit duurt ook nog eens ontzettend lang. Mijn vrienden hebben dit probleem niet, (getest door de route opnieuw te starten) de route was gelijk gestart en blijft in takt. Een hard reset en batterij er uit halen heeft niet geholpen.
Alle 6 de routes hadden dit probleem en dus alle 6 de dagen was dit probleem aanwezig.

Wat andere feitjes:
- Routes importeren duurt heel lang, soms wel 15 minuten, bij de Zumo 350/390 slechts enkele seconden.
- Garmin gecontroleerd met Javawa device manager: geen fouten.

Gelukkig was mijn vakantie niet verpest, aangezien we nog 2 back-up Zumo's hadden, maar frustrerend was het wel.
Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Terug naar Waypoint gaan?

IMG_5434.JPG
IMG_5434.JPG (87.38 KiB) 3265 keer bekeken

IMG_5435.JPG
IMG_5435.JPG (89.35 KiB) 3265 keer bekeken

IMG_5436.JPG
IMG_5436.JPG (79.23 KiB) 3265 keer bekeken
DidierO
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 apr 2014 18:55
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor HaWee » 28 jun 2015 22:15

zou je die plaatjes even door een simpel fotobewerkingsprogramma willen halen en flink verkleinen zodat er naar te kijken is

als je geen programma hebt, www.irfanview.com Image - resize/resample ofwel Afbeelding - grootte wijzigen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20048
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DidierO » 28 jun 2015 22:17

Bij deze gedaan.
DidierO
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 apr 2014 18:55
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor JaVaWa » 28 jun 2015 22:36

Zou je (een van) de routes hier als bijlage willen plaatsen? Kijken of andere 590-bezitters het probleem kunnen reproduceren.

Heb je naast de standaard kaart nog andere kaarten op het toestel staan?
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13399
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor RonalT » 28 jun 2015 22:50

Er is natuurlijk een heel topic gewijd aan de Firmware 3.10 Zumo 590LM en een van de opgeloste problemen zou dit zijn


Changes made from version 2.80 to 3.10:

  • Fixed an issue that could cause the GPS signal to be lost in mountainous areas.


Dus eigenlijk zou dit opgelost zijn, maar helaas blijkt dit niet zo te zijn. Graag goed documenteren en Garmin (Waypoint) hiervan op de hoogte stellen.

(en zoals JaVaWa schrijft: een of meer ritten als bijlage bij een bericht)
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2731
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DidierO » 28 jun 2015 22:55

Bij deze de routes.

Nee, heb geen andere kaarten op de Zumo. De kaarten op de Zumo en Basecamp zijn dezelfde (NTU 2016.1)

Selected Data from Alpentripje 2015.1.GPX
(1.91 MiB) 56 keer gedownload

Selected Data from Alpentripje 2015.2.GPX
(1.14 MiB) 33 keer gedownload
DidierO
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 apr 2014 18:55
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor RonalT » 28 jun 2015 23:09

DidierO schreef:(NTU 2016.1)

2015.1.GPX
2015.2.GPX



Zijn de routes echt met kaartversie NTU 2016.1 gemaakt?
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2731
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor dutchgixxer » 29 jun 2015 09:25

Graag jouw bevindingen hier ff melden: social.supportnl@garmin.com hopelijk komt er een snelle fix.
Ktm super adventure 1290 S

Zumo 590LM en Nuvi 1490 LMT
Avatar gebruiker
dutchgixxer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 613
Geregistreerd: 19 maart 2004 14:55
Woonplaats: Friesland

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DanielT » 29 jun 2015 09:32

Ik heb “Toer 7” (deze over de Stelvio) even bekeken en zie daar inderdaad geen enkel probleem in.
Die route is ook (zonder te herrekenen, noch in BC, noch door Z590) binnen de 2 seconden goed geimporteerd in mijn Z590, ook kaartversie NTU 2016.1. Herberekenen in BC (met gelijkaardig profiel = ‘curvy roads’) levert wel een groot verschil op, maar goed, dit is het probleem niet hier.
Ook al de Stelvio gedaan met de Z590, maar dan nog in versie 2.80, dit zonder enig probleem. Echter wel ‘off-road’ ellende gehad in het Kaunerthal, en inderdaad ... met geen stokken goed te krijgen. Mijn hoop was gericht op versie 3.10, helaas wellicht.... :mrgreen:
MAAR NOOIT heb ik de Z590 weten herrekenen als dit niet toegelaten/ verwacht (normaal) was!
Waar komen die vlaggetjes toch vandaan? Die wijzen op harde via-punten en die zijn er niet in je route??!!
Aannemende dat je een miswijzing hebt van meer dan 450meter en je de route opstart (naar het tweede = laatste HVP) dan zal je inderdaad een ongewilde aanlooproute krijgen (ook al sta je fysisch op de route!) en dit rechtstreeks naar het eindpunt. En dus (want je bent volgens de GPS off-route) zal je geen navigatiegeleiding krijgen maar een ‘u nadert ...’, ‘ga naar ...’, .......
Gelijkaardig fenomeen zal je hebben mocht je route dan toch meerdere HVP hebben (= vlaggetjes, waar die ook vandaan mogen komen...) en je opstart naar het tweede = default HVP.
*) Wat gebeurt er als je die route nu opstart (naar het beginpunt)?
Eens de GPS terug een normale miswijzing had, was alles dan terug OK bij heropstart route (naar eindpunt en op minder dan 450m van de route vandaan)?
*) Was die route met de vlaggetjes dan uiteindelijk nog een correcte, zo te zien wel?
*) Laad je de routes op via een SDkaart (wellicht niet) of rechtstreeks in het interne geheugen van de Z590?
Ogenschijnlijk gaat de origineel opgeladen route verloren (door de Z590), als je met een Sdkaart werkt is dit niet zo want de Z590 leest die enkel.
 Gelukkig zijn er op de Stelvio niet te veel alternatieve wegen waarin je kan verdwalen he :D
Alle wegen leiden naar Rome, zelfs met een GPS
Streetpilot: III/ 2820; Zumo: 550/ 590 --- BMW: R1100RT/ R1150RT/ K1200GT/ K1300GT/ S1000XR
Baehr Ultima XL/ Sena 20S & SR10
Avatar gebruiker
DanielT
 
Berichten: 306
Geregistreerd: 12 maart 2008 15:48

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DidierO » 29 jun 2015 09:45

RonalT schreef:
DidierO schreef:(NTU 2016.1)

2015.1.GPX
2015.2.GPX



Zijn de routes echt met kaartversie NTU 2016.1 gemaakt?


De Routes waren ongeveer 2 maanden geleden gemaakt in de vorige kaarten versie maar heb in de nieuwe kaarten versie van Basecamp de routes herberekend EN gecontroleerd. M.a.w, de routes zijn "gemaakt" in de laatste kaarten versie.

Het kan (in mijn bescheiden mening) ook niet aan de routes liggen, aangezien ze perfect werkten op de ZUMO 350 en 390 die beiden ook de laatste kaarten versies hebben.
DidierO
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 apr 2014 18:55
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DidierO » 29 jun 2015 10:00

DanielT schreef:Ik heb “Toer 7” (deze over de Stelvio) even bekeken en zie daar inderdaad geen enkel probleem in.
Die route is ook (zonder te herrekenen, noch in BC, noch door Z590) binnen de 2 seconden goed geimporteerd in mijn Z590, ook kaartversie NTU 2016.1. Herberekenen in BC (met gelijkaardig profiel = ‘curvy roads’) levert wel een groot verschil op, maar goed, dit is het probleem niet hier.
Ook al de Stelvio gedaan met de Z590, maar dan nog in versie 2.80, dit zonder enig probleem. Echter wel ‘off-road’ ellende gehad in het Kaunerthal, en inderdaad ... met geen stokken goed te krijgen. Mijn hoop was gericht op versie 3.10, helaas wellicht.... :mrgreen:
MAAR NOOIT heb ik de Z590 weten herrekenen als dit niet toegelaten/ verwacht (normaal) was!
Waar komen die vlaggetjes toch vandaan? Die wijzen op harde via-punten en die zijn er niet in je route??!!
Aannemende dat je een miswijzing hebt van meer dan 450meter en je de route opstart (naar het tweede = laatste HVP) dan zal je inderdaad een ongewilde aanlooproute krijgen (ook al sta je fysisch op de route!) en dit rechtstreeks naar het eindpunt. En dus (want je bent volgens de GPS off-route) zal je geen navigatiegeleiding krijgen maar een ‘u nadert ...’, ‘ga naar ...’, .......
Gelijkaardig fenomeen zal je hebben mocht je route dan toch meerdere HVP hebben (= vlaggetjes, waar die ook vandaan mogen komen...) en je opstart naar het tweede = default HVP.
*) Wat gebeurt er als je die route nu opstart (naar het beginpunt)?
Eens de GPS terug een normale miswijzing had, was alles dan terug OK bij heropstart route (naar eindpunt en op minder dan 450m van de route vandaan)?
*) Was die route met de vlaggetjes dan uiteindelijk nog een correcte, zo te zien wel?
*) Laad je de routes op via een SDkaart (wellicht niet) of rechtstreeks in het interne geheugen van de Z590?
Ogenschijnlijk gaat de origineel opgeladen route verloren (door de Z590), als je met een Sdkaart werkt is dit niet zo want de Z590 leest die enkel.
 Gelukkig zijn er op de Stelvio niet te veel alternatieve wegen waarin je kan verdwalen he :D


-Zoals je ziet zijn de via punten in mijn route misschien maar 10 en allemaal soft (start en eind uiteraard niet). Mijn Zumo kreeg nadat hij de weg kwijt was met duizenden oranje vlaggetjes te maken en was mijn eindpunt elke keer en bij elke route tussen de 5000 en 7000 km.
-Jouw 590 importeerde route 7 in enkele seconden? Die van mij in enkele minuten waarbij hij in procenten aan het rekenen is...
-Heb alle varianten geprobeerd met opnieuw opstarten van de route tijdens de route en OP de route. Beginpunt gekozen, ging hij herbereken naar het startpunt en waarschijnlijk vanaf daar de route opnieuw doen. Eindpunt gekozen, ging hij herbereken waarschijnlijk via route optie curvy road (dit duurde ook heel lang) ipv de route te laden. En ja: route opgestart via reisplanner. ;-)
-Geen SD kaart heb ik in mijn Zumo, alleen intern geheugen. Misschien wel het vermelden waard dat ik een MP3 bestand heb aangemaakt met wat muziek erin. Maar dit kan lijkt mij geen conflict geven met de software.
-Ik heb vorige maand nog in Duitsland gereden en daar bleven de routes perfect in tact. Ik weet echter niet meer of dat versie 2.80 of 3.1 was.
-Nog iets wat mij opviel: als je in het navigatiescherm drukt op snelheid, dat wordt de maximale snelheid niet geüpdate. Ondanks dat de actuele snelheid in het midden van het scherm juist was en vele malen hoger was dan de maximale snelheid.
Laatst bijgewerkt door DidierO op 29 jun 2015 10:21, in totaal 1 keer bewerkt.
DidierO
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 apr 2014 18:55
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DidierO » 29 jun 2015 10:14

Om een idee te geven hoe lang het importeren bij mij duurt, ff snel een videootje gemaakt.
Dit ging bij de Zumo 350 en 390 vele malen sneller.

https://youtu.be/7JhhZ9bSxgU
DidierO
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 apr 2014 18:55
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 jun 2015 12:10

Moeilijk te zeggen wat hier de oorzaak is geweest. Het heeft imho niet te maken met de navigatie-onnauwkeurigheid. Immers: je had herberekenen uit staan en dan zou hij in die situatie ook niet moeten gaan herberekenen.

Kennelijk is hij ergens anders door 'van de leg' geraakt; getuige ook het aantal km's en het ontstaan van al die vlaggetjes. Het enige dat ik kan bedenken is de vage verklaring dat er 'ergens een bitje verkeerd stond'. Maar waardoor??

Controleer in ieder geval je toestel met JDM; ik heb de indruk dat je wellicht een stukje dubbele kaartenset hebt geladen. Dat kan althans tot dit soort effecten leiden.

Rekentijd bij het inladen duidt erop dat er viapunten naast de weg stonden danwel dat de route in andere versie kaart gemaakt werd (NT en NTU zijn ook verschillende kaarten).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor DidierO » 29 jun 2015 12:52

Hans Vaessen schreef:Moeilijk te zeggen wat hier de oorzaak is geweest. Het heeft imho niet te maken met de navigatie-onnauwkeurigheid. Immers: je had herberekenen uit staan en dan zou hij in die situatie ook niet moeten gaan herberekenen.

Kennelijk is hij ergens anders door 'van de leg' geraakt; getuige ook het aantal km's en het ontstaan van al die vlaggetjes. Het enige dat ik kan bedenken is de vage verklaring dat er 'ergens een bitje verkeerd stond'. Maar waardoor??

Controleer in ieder geval je toestel met JDM; ik heb de indruk dat je wellicht een stukje dubbele kaartenset hebt geladen. Dat kan althans tot dit soort effecten leiden.

Rekentijd bij het inladen duidt erop dat er viapunten naast de weg stonden danwel dat de route in andere versie kaart gemaakt werd (NT en NTU zijn ook verschillende kaarten).


Hoi Hans,
Bedankt voor je reaktie.

-Ik kan meegaan met het "omgevallen bitje". :lol: Inderdaad waardoor? :?
-Ik heb even 2 prinsscreens gemaakt van JDM. Zie jij iets raars?
-Nee, de routepunten zaten exact op de weg (check mijn GPX bestandjes). De kaarten op mijn laptop als mijn Zumo zijn altijd gelijktijdig gedownload via Garmin Express en de oude kaarten via Javawa verwijdert. Tevens werden dezelfde routebestanden snel geladen in de Zumo 350 en 390. Ik heb heel goed opgelet tijdens de video cursus en jou Youtube kanaal. :wink:

Schermafdruk 2015-06-29 13.48.02.png
Schermafdruk 2015-06-29 13.48.02.png (235.61 KiB) 3053 keer bekeken

Schermafdruk 2015-06-29 13.47.17.png
Schermafdruk 2015-06-29 13.47.17.png (315.84 KiB) 3053 keer bekeken
DidierO
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 apr 2014 18:55
Woonplaats: Hoofddorp

Re: Zeer groot probleem Zumo 590

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 jun 2015 12:59

DidierO schreef:
-Ik heb even 2 prinsscreens gemaakt van JDM. Zie jij iets raars?


Nee; ik zie, helaas, niets raars.. beats me...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24524
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Volgende

Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast