Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

590 dood?

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

590 dood?

Berichtdoor fried » 15 jul 2015 17:14

Gisteren de hele dag onderweg geweest en geen problemen ondervonden bij het op en uitzetten van de 590.
Vandaag echter start ik de 590 op er komt GARMIN op het scherm en dan schakelt hij dood leuk terug uit.
Knop 12 sec on houden helpt ook al niet,hij start tussendoor terug op om terug uit zichzelf uit te schakelen :cry:
De batterij heb ik ook al ontkoppelt maar brengt geen verbetering.
Iemand een idee waar dit aan kan liggen,wordt hier stilaan gek van :shock:
Bmw Gsa LC '15 / Garmin Zumo 590 LM
fried
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 8 jul 2010 15:21
Woonplaats: Genk Limburg

Re: 590 dood?

Berichtdoor pheufk » 15 jul 2015 17:20

Accu bijna leeg ? ,leg hem is en paar uur aan de voeding :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: 590 dood?

Berichtdoor fried » 15 jul 2015 17:38

Dat heb ik ook al geprobeerd,resultaat hetzelfde :(
Bmw Gsa LC '15 / Garmin Zumo 590 LM
fried
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 8 jul 2010 15:21
Woonplaats: Genk Limburg

Re: 590 dood?

Berichtdoor pheufk » 15 jul 2015 18:05

Zit er een micro sdkaartje in zoja haal die er is uit .
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: 590 dood?

Berichtdoor fried » 15 jul 2015 18:06

Dat helpt ook al niet,maar toch bedankt om mee te helpen zoeken naar een oplossing. :|
Net hier op het forum bericht gevonden dat de batterij stuk zou zijn,morgen dus naar de dealer :evil:
Bmw Gsa LC '15 / Garmin Zumo 590 LM
fried
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 8 jul 2010 15:21
Woonplaats: Genk Limburg

Re: 590 dood?

Berichtdoor pheufk » 15 jul 2015 19:16

Als de accu stuk zou zijn dan laad die ook niet bij,dat kun je zien aan het accu status symbooltje (dat niet vol aangeeft)
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: 590 dood?

Berichtdoor RonalT » 15 jul 2015 19:59

Dat accu symbool krijg je niet te zien. Toestel start, logo komt in beeld en toestel gaat weer uit.
Heb ik ook gehad. Waypoint heeft het toestel omgewisseld. Daar is van alles geprobeerd, even leek het goed te gaat, maar de toestelsoftware wilde ook niet laden.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2731
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: 590 dood?

Berichtdoor pheufk » 15 jul 2015 20:04

Dan terug waar hij hem gekocht heeft :wink:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2018.10 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 550 firmware 5.00 - NT 2018.20
Afbeelding
Avatar gebruiker
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1941
Geregistreerd: 19 sep 2006 20:07
Woonplaats: Nijmegen

Re: 590 dood?

Berichtdoor fried » 15 jul 2015 21:06

RonalT schreef:Dat accu symbool krijg je niet te zien. Toestel start, logo komt in beeld en toestel gaat weer uit.
Heb ik ook gehad. Waypoint heeft het toestel omgewisseld. Daar is van alles geprobeerd, even leek het goed te gaat, maar de toestelsoftware wilde ook niet laden.



Idd Heb nog eens geprobeerd met laden,accu symbool komt niet meer tevoorschijn :(
Bmw Gsa LC '15 / Garmin Zumo 590 LM
fried
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 8 jul 2010 15:21
Woonplaats: Genk Limburg

Re: 590 dood?

Berichtdoor fried » 16 jul 2015 17:53

Heb vandaag nog eens iets bijgeleerd,vinger linksboven in de hoek houden dan langs achter de 590 starten,knop inhouden dan zou de garmin via de originele software op de garmin opstarten.

Dat trucje werkte op mijn 590 niet conclusie 590 dood,zal volgens de dealer van garmin een nieuwe gaan krijgen. :mrgreen:
Bmw Gsa LC '15 / Garmin Zumo 590 LM
fried
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 8 jul 2010 15:21
Woonplaats: Genk Limburg

Re: 590 dood?

Berichtdoor DanielT » 16 jul 2015 20:29

Ik had gisteren en vandaag identiek hetzelfde!
Andere SDkaart erin en alles is weer OK.
Ook de PC wil die SDkaart niet mounten.
Wil je eens testen of jij dit ook zo voorhebt?
Alle wegen leiden naar Rome, zelfs met een GPS
Streetpilot: III/ 2820; Zumo: 550/ 590 --- BMW: R1100RT/ R1150RT/ K1200GT/ K1300GT/ S1000XR
Baehr Ultima XL/ Sena 20S & SR10
Avatar gebruiker
DanielT
 
Berichten: 306
Geregistreerd: 12 maart 2008 15:48

Re: 590 dood?

Berichtdoor RonalT » 16 jul 2015 20:47

Als je dit merk moet je in ieder geval de SD-card er uit halen. Eigenlijk zou je alle routebestanden er ook af moeten halen, maar dat was bij mij, en bij de meeste anderen, niet mogelijk omdat het toestel niet wil starten.
Dat zijn allemaal zaken die de werking van het toestel zodanig kunnen verstoren dat hij niet meer wil werken
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2731
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: 590 dood?

Berichtdoor fried » 16 jul 2015 22:55

Kan jammer genoeg niks meer uitproberen,de 590 is terug opgestuurd naar garmin.
Bmw Gsa LC '15 / Garmin Zumo 590 LM
fried
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 8 jul 2010 15:21
Woonplaats: Genk Limburg

Re: 590 dood?

Berichtdoor PaulvanEmmerik » 25 jul 2015 13:10

OK, ik heb het vandaag ook.

Ik heb gisteren geprobeerd om de nieuwe onroute kaart te downloaden, maar dat was te veel voor mijn KPN modem. Daardoor moest ik wel drie maal opnieuw beginnen.
Resultaat: Garmin laat alleen nog maar drie seconden het Garmin Logo zien
De Onroute kaart is verdwenen van de micro SD

Baalen!!

Ik heb de diverse helpdesken gemaild, maar het zal dus wel omruilen worden??

Jammer. Had net zo'n lol van dat ding.
Leef!!
Avatar gebruiker
PaulvanEmmerik
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 7 maart 2015 22:59

Re: 590 dood?

Berichtdoor Henkschotanus » 26 jul 2015 08:40

Ook ik heb het zelfde resultaat na het updaten van de Onroute motorkaart. De Zumo wilde niet meer opstarten, het loge verscheen even en hij schakelde weer uit. Dit bleef zich herhalen.
Na een harde reset start hij weer normaal maar ik heb nog geen ervaringen over de werking in de praktijk. Ga dit morgen proberen.
Henkschotanus
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 5 jul 2008 20:35
Woonplaats: Heeg

Volgende

Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast