Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Navigator V updaten

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Navigator V updaten

Berichtdoor banditzzz » 6 feb 2016 00:56

Heb een Navigator V gekregen waar 2016.1 op staat...kan ik deze met Garmin Express updaten?
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor Mgent » 6 feb 2016 09:21

Ja
Zumo 595, iPhone 11 Pro, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.4, CN Europe NTU 2020.20, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1833
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor banditzzz » 6 feb 2016 15:33

Ok, gedaan heb nu bij mijn kaarten
. CN Europe NTU
2016.3
. Europe DEM
. CN Europe NTU
2016.30 3D

Is dit okay?
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor Hervelt » 6 feb 2016 16:07

banditzzz schreef:Ok, gedaan heb nu bij mijn kaarten
. CN Europe NTU
2016.3
. Europe DEM
. CN Europe NTU
2016.30 3D

Is dit okay?

Waarom zou dat niet ok zijn als Garmin Express dit zo installeerde ?

CN Eur NTU 2016.3 is de nieuwste gewone CN wegenkaart
CN Eur NTU 2016.3 3D is voor de 3D gebouw aanzichten. Deze wordt standaard meegeinstalleerd maar heb je niet perse nodig (en zou je om ruimte te winnen ook gewoon kunnen deleten. De CN wegenkaart blijft gewoon werken)
Europe DEM bevat hoogte informatie. Die moet je wel laten staan.

Gewoon toestel opstarten en je vind de CN Europe NTU terug bij je instellingen van je toestel, onder te selecteren kaarten.
Het erbij aanvinken van de 3D map merk je in de praktijk weinig van. De meeste gebruiken dat niet en ik geloof dat dat in NL ook niet echt veel profijt geeft.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 479
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor banditzzz » 6 feb 2016 16:16

Ok bedankt. Wat mij opviel is dat de Navigator V aanzienlijk minder ruimte heeft dan de 590.
Ik kreeg de Nav5 met de 2016.1 kaart erop, toen ik hem wilde updaten zei hij dat er niet genoeg ruimte op was.
Heb dit opgelost door een heleboel kaarten er niet op te installeren.
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor Hervelt » 6 feb 2016 23:25

banditzzz schreef:Ok bedankt. Wat mij opviel is dat de Navigator V aanzienlijk minder ruimte heeft dan de 590.
Ik kreeg de Nav5 met de 2016.1 kaart erop, toen ik hem wilde updaten zei hij dat er niet genoeg ruimte op was.
Heb dit opgelost door een heleboel kaarten er niet op te installeren.

Stond de hele 216.1 kaart er op dan ?
Ik weet zo niet de geheugenruimtes van de Nav V en de 590, heb zelf een 660.

Persoonlijk vind ik het makkelijker om deelkaarten op het toestel te installeren met MapSource (dus downloaden naar pc met GE en daarna met MapSource naar toestel.) Je kunt dan flexibeler zelf deelkaarten samenstellen en installeren, en evt na renamen van de bestanden ook meerdere landenkaartgroepen naast elkaar installeren, zowel op toestel als op SD. Zo kun je bijv CN City Navigator en OnRoute Motorkaart volledig gescheiden van elkaar houden.
Je moet je dan wel wat in de mogelijkheden verdiepen, anders kun je het beter bij GE of BaseCamp houden om kaarten op het toestel te installeren.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 479
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor Facha » 7 feb 2016 00:29

Ik heb de gehele 2016-2 op m'n navigator V staan
Avatar gebruiker
Facha
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 108
Geregistreerd: 13 maart 2004 13:57

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor Hunter6 » 7 feb 2016 11:09

De DEM kaart mag je ook gewoon verwijderen. Deze kaart maakt de route in de Alpen soms nagenoeg onzichtbaar.
Hunter6
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1133
Geregistreerd: 30 mei 2005 22:26
Woonplaats: Oldenzaal

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor hka » 7 feb 2016 11:34

Je zou eens kunnen kijken met JDM of de prullenbak vol staat.
Zeker als je op een MAC werkt wil dat nog weleens voorkomen.
Wat ook wel eens wil helpen (nadat je wel van de huidige kaart een back-up gemaakt hebt. Je never can te!l) deze te verwijderen en dan de nieuwe kaart er op zetten.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 655
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor banditzzz » 7 feb 2016 11:42

Als ik in Javawa Device Manager (JDM) kijk dan zie ik iets wat niet klopt gmapprom.img staat een rood kruisje achter als ik erop klik staat er bij meldingen onderaan het volgende: gmapprom.img staat in de verkeerde map

Fout: dit IMG-bestand staat in de verkeerde map. Het moet staan in de map GARMIN:.System of GARMIN:Map
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor banditzzz » 7 feb 2016 12:13

Inmiddels probleem opgelost, heb het bestand verplaatst naar .system!
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor Hervelt » 7 feb 2016 17:19

banditzzz schreef:Als ik in Javawa Device Manager (JDM) kijk dan zie ik iets wat niet klopt gmapprom.img staat een rood kruisje achter als ik erop klik staat er bij meldingen onderaan het volgende: gmapprom.img staat in de verkeerde map

Fout: dit IMG-bestand staat in de verkeerde map. Het moet staan in de map GARMIN:.System of GARMIN:Map

Welke kaartversie zit er dan in het GmapProm bestand ?
Jouw toestel herkende CN Europe NTU 2016.30 zeg je, als je die zelf geinstalleerd had zit dat normaliter in het GmapSupp bestand.
De GmapProm bevat standaard de voorgeinstalleerde kaart, maar zal bij jou wel de CN EUR 2016.30 bevatten.

Hoe verklaar je nu dat jouw (geheugentekort) probleem opgelost is door dat bestand te verplaatsen ?

Of heb je nog zowel een GmapProm als een GmapSupp bestand ? Zijn die beiden actueel/in gebruik of bevat een bestand nog oude kaartinformatie en neemt onnodig ruimte in beslag ?
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 479
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor banditzzz » 8 feb 2016 09:23

Ik denk dat het goed is nu, heb de gehele west europa kaart op de sd kaart staan.
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor Arjen. » 11 feb 2016 17:05

Hunter6 schreef:De DEM kaart mag je ook gewoon verwijderen. Deze kaart maakt de route in de Alpen soms nagenoeg onzichtbaar.


Over het algemeen is het niet aan te raden dergelijke kaarten te verwijderen. Dit zijn kaarten waardoor het toestel meestal sneller werkt. Ik verwacht dat het bij een BMW Navigator niet anders is.

Het verplaatsen van een bestand zal niets moeten veranderen aan de ruimte.
En als je kaarten nu zowel op het interne geheugen als de geheugenkaart hebt staan, kan het zijn dat dat weer voor problemen zorgt.
Om er iets zinnigs over te kunnen zeggen raad ik je aan via Javawa Device Manager een rapportage (staat onder "Extra") te maken, en de link hier te plaatsen.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 864
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Navigator V updaten

Berichtdoor JaVaWa » 11 feb 2016 17:34

De DEM-kaart is niet hetzelfde als de basiskaart. Die laatste moet je niet verwijderen, maar de DEM-kaart is niet essentieel.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14422
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Volgende

Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten