Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Richardvan_Erp » 4 apr 2016 21:45

Kan iemand mij vertellen wat het maximum aantal softe viapunten in een route is dat de Zumo 590 / BMW Navigator V aankan?
BMW R1200GS LC | BMW Navigator V | Schubert C3 Pro | SRC-System
Richardvan_Erp
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 apr 2016 20:15

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor palsvers » 4 apr 2016 21:54

Ik dacht ongeveer 3600 zie mijn film op YouTube https://youtu.be/ZQKPK1mN3Ho met meer viapunten, herberekenen aan en
je hebt aan de 590 een super toestel.
palsvers
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 12 jun 2014 12:52

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Frank » 5 apr 2016 00:01

Zie ook het YT filmpje van MrGPS: https://youtu.be/BQr3tC2uk0M
Tussen twee harde viapunten mag je max. 125 softe viapunten plaatsen en ik dacht dat de 590 max. 30 harde viapunten aankan.
Lijkt me ruimschoots voldoende..... Bovendien is het aan te raden om routes nooit langer te maken dan je in één dag kunt rijden. En dus een meerdaagse trip op te splitsen in dagtrips.

@palsvers: een mooi gemaakt filmpje, maar een erg omslachtige methode. Kan volgens mij veel korter.... maar dat is een ander topic.....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1871
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Richardvan_Erp » 5 apr 2016 09:30

Dank voor de reacties zover.
Ik weet inderdaad dat er een limiet is aan 29 harde viapunten, daar werd ik in het begin van het gebruik van de 590 goed mee geconfronteerd, haha. Maar dat is opgelost. De limiet van max 125 tussen 2 harde punten is nieuw voor mij en is denk ik niet helemaal juist: heb nu een route met 172 softe viapunten tussen begin en eind en dat gaat goed.

Nog een beetje achtergrond van de vraag:
Ik heb een spoor in Basecamp omgezet naar een route en Basecamp zelf het aantal softe viapunten laten bepalen. Voor een route van plm 90 km heeft Basecamp zelf 323 softe viapunten tussen begin en eindpunt gezet. Als ik deze overzet naar de 590 krijg ik bij het inlezen van de route een foutmelding (zie andere post). Vandaar mijn gedachte dat er wellicht een maximum aantal softe viapunten is dat nu is overschreden. Datzelfde spoor nogmaals omgezet naar een route in Basecamp en toen aangegeven dat er maximaal 200 viapunten mogen worden gemaakt: dat werden er 172 en dat was prima in te lezen in de 590.
BMW R1200GS LC | BMW Navigator V | Schubert C3 Pro | SRC-System
Richardvan_Erp
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 apr 2016 20:15

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor guzzi vero » 5 apr 2016 09:40

spoor naar route: ik geef max 45 in voor een route van */- 300 km. Dan route herbereken met snelste tijd en kortste afstand en aanpassen aan spoor. Gaat altijd goed.
met 172 via punten heb je zo wat elke 550m een via punt. Behalve in de bebouwde kom en straatje in, straatje uit nergens voor nodig.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1033
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Richardvan_Erp » 5 apr 2016 10:12

Op zich ben ik het wel met je eens dat heel veel viapunten niet zouden hoeven. Ondanks dat instelling in Basecamp en navi gelijk zijn waar mogelijk wil het toch wel eens gebeuren dat er een verschil in de route zit. Door meer tussenpunten te creëren voorkom je dat. En vandaar mijn vraag of bekend is hoeveel softe tussenpunten de 590 in één route aankan. En als Basecamp zelf zoveel punten creëert mag je er toch ook van uit gaan dat de navi hiermee om kan gaan?
BMW R1200GS LC | BMW Navigator V | Schubert C3 Pro | SRC-System
Richardvan_Erp
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 apr 2016 20:15

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Frank » 5 apr 2016 10:14

Inderdaad, 172 softe viapunten is rijkelijk veel.

Maar waarom laat je Basecamp van een track een route maken? De Zumo 590 kan omgaan met tracks. Gewoon de track in het toestel laden en in het toestel zelf de track naar een route laten converteren. Wél het (automatisch) herberekenen in de Zumo uit zetten!!
Zie ook de posts en filmpje van MrGPS (Hans Vaessen) over "track als routebasis".
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1871
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Mgent » 5 apr 2016 10:42

In reactie drie, heeft Frank je vraag al beantwoord. Een route kan 30 viapoints bevatten en tussen elk punt kan je nog eens 125 shaping points zetten. Betekent dus, dat je na 125 shaping points steeds een via point dient te zetten en dan weer 125 shaping points... Doe je dat niet dan zal een route worden opgesplitst na die 125.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2019.10, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1535
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Richardvan_Erp » 5 apr 2016 11:25

@Frank: Dank voor je reactie. Ik wil Basecamp de track in een route laten omzetten omdat er dan zachte viapunten tussengezet worden. Dit omdat ik op de Zumo het herberekenen juist wel aan wil laten staan voor het geval is af (moet) wijken van de geplande route (gewoon voor het gemak en niet zelf op de kaart hoef te kijken hoe weer op de oorspronkelijk bedachte route uit t ekomen). Als ik 100% weet dat ik bij het rijden in de praktijk niet zal afwijken van de route kan het omzetten inderdaad ook op Zumo en dan met herberekenen uit.

@Mgent: Dank voor je reactie. Ik heb diezelfde route die fout gaat omgezet van track naar route met 172 softe viapunten tussen (harde) begin en eindpunt en dat gaat goed. Route wordt ook niet gesplitst.
BMW R1200GS LC | BMW Navigator V | Schubert C3 Pro | SRC-System
Richardvan_Erp
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 apr 2016 20:15

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor HaWee » 5 apr 2016 11:30

Richardvan_Erp schreef:@Mgent: Dank voor je reactie. Ik heb diezelfde route die fout gaat omgezet van track naar route met 172 softe viapunten tussen (harde) begin en eindpunt en dat gaat goed. Route wordt ook niet gesplitst.


125 is dacht ik een officieel getal, het kan natuurlijk altijd zijn dat dat is verhoogd bij een firmware update maar dan zou je verwachten dat dat vermeld staat in de info van de update.

je zegt route wordt niet gesplitst , heb je de route met 172 tussenpunten ook echt gereden of alleen geladen in de gps?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20663
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Maximum aantal softe viapunten Zumo 590

Berichtdoor Mgent » 5 apr 2016 11:52

Zoals Hawee al schrijft de opsplitsing gebeurt bij de toesteloverdracht en niet in BC.

Maak van een bepaald punt zo ergens tussen de 100 a 120 waar je wil stoppen of zeker langsrijden een viapunt en de route zal intact blijven.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2019.10, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1535
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast