Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Foutmelding bij importeren reis in 590

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor Richardvan_Erp » 4 apr 2016 22:04

Ik heb via Basecamp een route overgezet naar de 590. In de reisplanner kies ik voor importeren en tijdens het importeren ontstaat de foutmelding 'Kan <naam> niet opslaan.' Ik wil deze reis op de 590 nu verwijderen maar weet niet hoe. Heb zelfs al twee keer een harde reset gedaan met verwijdering van alle userdata maar deze route blijft in het overzicht met te importeren reizen staan.
BMW R1200GS LC | BMW Navigator V | Schubert C3 Pro | SRC-System
Richardvan_Erp
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 apr 2016 20:15

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor Mgent » 5 apr 2016 08:12

Pagina 12 van je Zumo handleiding.
Verder, als je een route goed overzet moet deze niet geïmporteerd worden, en wat is de naam van je route, misschien teveel of vreemde karakters.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1480
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor Richardvan_Erp » 5 apr 2016 10:01

Dank voor je reactie.

Het wissen van een reis zoals op pagina 12 van de handleiding staat gaat er van uit dat de reis al is opgeslagen. Maar dat is nog niet het geval: het zit nog in een stap daarvoor. De reis/route is overgezet naar de Garmin. Bij opstarten van de Garmin komt de melding dat er een nieuwe reis is en als je voor importeren kiest dan volgt de melding dat deze niet opgeslagen kan worden. Als je de resiplanner opent en voor importeren kiest dan zie je de reis weer staan in het lijstje met te importeren reizen en als je deze dan selecteert volgt weer dezelfde foutmelding. Hoe de reis te verwijderen uit dit lijstje met te importeren reizen weet ik niet en dat is waar het om gaat.

Het probleem doet zich voor bij één specifieke reis. het is dus niet een algemeen probleem, normaliter gaat het goed.

Hopelijk nu iets duidelijker wat ik bedoel.
BMW R1200GS LC | BMW Navigator V | Schubert C3 Pro | SRC-System
Richardvan_Erp
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 apr 2016 20:15

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor tencats » 5 apr 2016 10:54

Denk dat verwijderen alleen gaat met behulp van de verkenner in Windows (of soortelijk in Mac). De route bevindt zich in de map GPX en zit in het bestand "temp.gpx". Deze kun je gewoon wissen want die wordt de volgende keer vanzelf weer aangemaakt.
Je moet dan wel je toestel op Mass Storage hebben ingesteld.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor Richardvan_Erp » 5 apr 2016 11:18

Dank Erik. Ga ik proberen. Ik laat nog weten of het gelukt is.
BMW R1200GS LC | BMW Navigator V | Schubert C3 Pro | SRC-System
Richardvan_Erp
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 4 apr 2016 20:15

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor H. Tepper » 5 apr 2016 15:36

Mgent schreef:Pagina 12 van je Zumo handleiding.
Verder, als je een route goed overzet moet deze niet geïmporteerd worden, en wat is de naam van je route, misschien teveel of vreemde karakters.


Dat snap ik even niet. Of ik nu middels Basecamp de route overzet middels "verzenden naar toestel" of het gpx-bestand met de windows verkenner kopieer naar de GPX map op het toestel, ik moet altijd "importeren" op mijn zumo 350.
Op mijn vorige gps, een zumo 660, hoefde dat niet. Alleen had die de vervelende eigenschap dat als ik vanuit mapsource of basecamp meerdere routes in één keer overzette meestal een aantal routes niet meekwamen.
Hoe krijg ik één of meerdere routes in één keer zonder te importeren op mijn 350, leg mij dat eens uit.....
Of zit er misschien een verschil in werking tussen een 590 en 350.
Zumo 390/395 op Honda Africa Twin CRF1000 en in de auto
Zumo 595 op KTM 1290 Super Adventure
Avatar gebruiker
H. Tepper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 14 maart 2004 22:56

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor tencats » 5 apr 2016 17:07

Tja, dat dacht ik ook altijd, want normaliter meldt de GPS dat-ie nieuwe routes heeft om ze vervolgens op mijn bevestiging te importeren en soms moet ik op importeren drukken om 'm te vinden terwijl de kaarten gewoon overeenkomen. Wie het weet mag het zeggen....

Ik gebruik overigens nooit de buttons voor overdracht en ik plemp de routes ook nooit direct vanuit verkenner op de Zumo. Ik sleep ze altijd braaf in BC van het lijstje naar de interne opslag. In de eigenschappen van BC heb ik geen enkele aktiviteit bij toesteloverdracht aangevinkt want van m'n routes moet-ie verder afblijven.
Erik
Onderweg met BMW R1200RS, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1035
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor Mgent » 5 apr 2016 17:30

Met importeren bedoelde ik: Apps > Reisplanner > 3 streepjes linksboven > Importeer
Indien je een route juist overzet krijg je automatisch de vraag en moet je zelf niet tot actie overgaan, en dat zal bij de 3xx ook zo wel zijn.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1480
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor FM » 5 apr 2016 17:36

Is er trouwens een maximum aan routes in de reisplanner?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4286
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Foutmelding bij importeren reis in 590

Berichtdoor H. Tepper » 5 apr 2016 17:39

Mgent schreef:Met importeren bedoelde ik: Apps > Reisplanner > 3 streepjes linksboven > Importeer
Indien je een route juist overzet krijg je automatisch de vraag en moet je zelf niet tot actie overgaan, en dat zal bij de 3xx ook zo wel zijn.


Da's dan duidelijk, bedoelen we uiteindelijk toch het zelfde...
Zumo 390/395 op Honda Africa Twin CRF1000 en in de auto
Zumo 595 op KTM 1290 Super Adventure
Avatar gebruiker
H. Tepper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 14 maart 2004 22:56


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast