Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Routes (her)berekenen bij importeren

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor FM » 25 mei 2016 09:26

Het waypoint (minimaal) verplaatsen op de nieuwe kaart is ook voldoende.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4233
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor Blihi » 25 mei 2016 11:15

FM schreef:Het waypoint (minimaal) verplaatsen op de nieuwe kaart is ook voldoende.


Klopt, maar het vervelende van basecamp is dat dat waypoint dan ook in alle andere mapjes verplaatst wordt en dat dus al de routes waar het waypoint in zit herberekend worden. Ik maak dus maar steeds nieuwe in iedere map (die je vervolgens een unieke naam moet geven)

Ik vind basecamp best een aardig programma, maar als informaticus mag ik best zeggen: "Het kan zo veel beter"
Blihi
 
Berichten: 104
Geregistreerd: 6 jul 2012 09:43

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor FM » 25 mei 2016 13:04

Ja, daar had ik geen rekening mee gehouden. Ben nog niet zo lang overgeschakeld van Mapsource naar Basecamp. :?
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4233
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor hka » 25 mei 2016 16:44

Als je een duplicaat van de route maakt en daarmee knoeit worden de andere niet aangepast.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 604
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor Mgent » 25 mei 2016 17:05

Is correct, maar dan dien je ook de Waypoints te dupilceren om te kunnen veranderen.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.30, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1462
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor Hervelt » 25 mei 2016 18:55

Zit er zelf ook nog over te dubben.
Dupliceer nu ook de Waypoints per route. (Neem ze niet op in de route maar laat ze los staan)
Als ik zo eerst twee overlappende routes importeer kan ik apart de Waypoints importeren. Echter als ik de waypoints (alle Waypoints incl de duplicaten) importeer krijg ik dus twee Waypoints op dezelfde plaats.
Maar dat is dan toch de beste manier zo ?

Ook in de database krijg ik meerdere Waypoints op dezelfde plaats zo.
Een gedeelde Waypoint heeft wel zijn voordelen, maar dat alle routes meteen herberekend worden vind ik niet handig. (Wil dat zelf in de hand houden)

Verder krijg je zo snel een hele zooi Waypoints in je nav. Moet je ook weer opruimen/geordend houden.
Misschien toch maar eens met POI/GPI bestanden experimenteren.
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor tencats » 31 mei 2016 13:39

Ik dupliceer altijd de routes die ik wil herberekenen zonder de eventueel bijbehorende waypoint, maar wat ik altijd wèl doe is het duplicaat eerst omzetten naar de optie "directe route". Pas bij deze setting verdwijnen alle details over de eerder gebruikte kaartversie en kun je schoon verder met wijzigen etc. van de route.
Erik
Onderweg met BMW F650Funduro '96, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1029
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor Hervelt » 31 mei 2016 18:35

tencats schreef:Ik dupliceer altijd de routes die ik wil herberekenen zonder de eventueel bijbehorende waypoint, maar wat ik altijd wèl doe is het duplicaat eerst omzetten naar de optie "directe route". Pas bij deze setting verdwijnen alle details over de eerder gebruikte kaartversie en kun je schoon verder met wijzigen etc. van de route.

Je houdt dus gedeelde Waypoints ? (Of geen..)

Je herberekent de duplicaat route dus eerst naar "directe route" en daarna weer terug naar motor profiel.
En pas met herberekenen naar directe route wordt de actuele kaartversie informatie (in Basecamp) aan de route gelinkt ?
Daarmee voorkom je toch alleen maar dat de route bij importeren opnieuw herberekend wordt of waarvoor is dit nog meer van belang ?
Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 478
Geregistreerd: 22 mei 2015 17:30
Woonplaats: Breda

Re: Routes (her)berekenen bij importeren

Berichtdoor tencats » 31 mei 2016 22:09

Klopt. Ik was even in de war met de te gebruiken èn te verplaatsen waypoints waar Blihi over rept.

Ik kan me daar alleen iets bij voorstellen als je bij een route steeds de waypoints "Start" & "Finish" gebruikt want dan zit je inderdaad in de problemen als je die niet dupliceert en daarna gaat verplaatsen.

Mijn waypoints, doorgaans adressen/hotels/cols ed., gebruik ik echter zelden in een route en verplaatsen hoef ik die ook niet. In het verleden heb ik ook getracht met default waypoints te werken voor club routes maar dat werkt alleen als je ze inderdaad een andere naam geeft bijv. met een datum zoals "Start-310516".

Maar we dwalen af...
Erik
Onderweg met BMW F650Funduro '96, een BMW Nav V, een Rider 40 plus de Sena SMH5. Verder in huis: Zumo 550 & 660, nog een BMW Navigator V, Montana 600 & 650, 2x een Vivofit, een VIRB Elite, VIRB X en een Epix.
Avatar gebruiker
tencats
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1029
Geregistreerd: 23 mei 2008 13:54
Woonplaats: Almere

Vorige

Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast