Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

590 gaat solo !!

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

590 gaat solo !!

Berichtdoor avdskolon » 27 mei 2016 09:38

Bij het rijden van een geplande route geeft de 590 plots een andere NIET gepland stukje weg aan !!
Bij het achteraf opvragen van de route op scherm 590 geeft hij dat fatasietje echter NIET weer.
Hoe betrouwbaar is die 590 dan nog. Geef zo maar een geplande route door in de club en achteraf
word dan vastgesteld dat verschillende locaties werden aangedaan !!
Raar..
de 590 draait met de laatste update ook de kaarten.
avdskolon
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 15 jul 2014 12:32
Woonplaats: Meise

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor HaWee » 27 mei 2016 11:41

computers zijn soms net mensen :wink:

zoals jij het beschrijft heb ik het nog niet gehoord maar er kunnen veel redenen zijn voor afwijkingen.

Het is niet zeker dat we achter de echte oorzaak komen maar met alleen deze info vrees ik dat het echt niet lukt.

"de laatste update" klinkt goed maar dan nog kan het oud zijn , geef liever zowel de kaartversie als de firmware versie echt op.
Verder info waar de route vandaan komt (gedownload/gekregen/zelfgemaakt/zelf bewerkt/?) op welke kaart en met welk programma en instellingen is hij gemaakt.
Instellingen van de gps.
en dan de route hier als bijlage en graag ook nog info waar het fout ging
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20599
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor avdskolon » 27 mei 2016 13:54

updaten ??
De nieuwe kaartversie 2017.1 is blijkbaar de oorzaak. Die geeft tal van wegen NIET weer
en zij geeft die fantasietjes wel aan.2017 verlegt ongevraagd mijn route.
Ik moet terug mijn 590 opladen met de laatste 2016 versie
Hoe doe je dat dan wel ??
avdskolon
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 15 jul 2014 12:32
Woonplaats: Meise

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor Frank » 27 mei 2016 14:05

Heb je dan de route niet (her)berekend met kaartversie 2017.1? Als je dit op je PC hebt staan en de route op de juiste manier overbrengt, zou de route in de Zumo intact moeten blijven.

Zou het kunnen dat je in de Zumo per ongeluk herberekenen aan hebt staan?
Als je dan later de oorspronkelijke route in de Zumo weer opzoekt zal die inderdaad hetzelfde zijn zoals je hem geladen hebt.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1855
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor Mzeist » 27 mei 2016 14:47

hoeveel kaarten heb je er inzitten?
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 499
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor FM » 27 mei 2016 16:03

avdskolon schreef:updaten ??
Die geeft tal van wegen NIET weer
en zij geeft die fantasietjes wel aan.2017 verlegt ongevraagd mijn route.

Is wel heel onduidelijk wat je hier schrijft...
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4335
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor avdskolon » 27 mei 2016 17:49

Ik moet herbeginnen. alles heeft dus blijkbaar te maken met het updaten van de kaartversie.
a) na het updaten van de kaartversie 2017.10 op de zumo en de PC heb ik de route aangemaakt nog met 2016.3
b) in mijn zumo werd die 2016 route mooi overgenomen ( dacht ik ) met die fantasietjes ten gevolge.
c) Blijkt nu dat in mijn PC 2017.10 NIET meer is opgeladen.
d) ik heb opnieuw in de pc de update naar 2017 gedaan , naar de route gaan kijken en daar blijkt nu
dat de 2017 de route heeft aangepast ( wel verkeerd !)
In bijlage een screenshot van de route met 2016 ( magenta lijn ONDER de spoorweg) een eentje met de
2017 ( magenta lijn BOVEN de spoorweg).
e) Sterker nog die 2017 geeft niet half zoveel detail banen als de 2016 ( merkbaar op de scroonshot) en
merkwaardig als ik Basecamp afsluit en opnieuw begin is 2017 VERDWENEN !!
f) Zou wellicht beter op de zumo ook terug 2016 zetten ( maar hoe moet ik dat weer doen , is niet voorzien in G Express)
Bijlagen
Snapshot10.png
Snapshot10.png (120.96 KiB) 1280 keer bekeken
Snapshot11.png
Snapshot11.png (218.85 KiB) 1280 keer bekeken
avdskolon
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 15 jul 2014 12:32
Woonplaats: Meise

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor Mzeist » 27 mei 2016 18:10

Staat er rechts onder soms 'basic map only' bij je 2017 kaart? wat gebeurd er als je CTRL-G in drukt?
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 499
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor HaWee » 27 mei 2016 18:15

beter zorgen dat CN2017 echt zowel op de gps als de computer staat EN de route echt te herberekenen in 2017

ik denk echt niet dat 2017 maar half zoveel detail heeft als 2016 dus ofwel er is iets mis ofwel je gevolgtrekking klopt niet.

voorstel:
1: installeer JDM http://www.javawa.nl/jdm.html en maak een rapport van je gps met JDM via Extra-Rapportage en plak de link hier
2: installeer GMTK http://www.javawa.nl/gmtk.html en controleer je computer om te kijken welke kaarten er op staan.

edit: goede opmerking van Mzeist, even niet aan gedacht. doe dat eerst maar.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20599
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor Frank » 27 mei 2016 19:03

Als de kaart 2017.1 verdwenen is als je de PC opnieuw opstart, vermoed ik dat deze kaartversie niet op je PC geïnstalleerd is. Je hebt in eerste instantie dus de kaart van je Zumo gezien.
Opnieuw Express draaien en de kaart op de PC installeren.

Verder lijkt het bovenste plaatje de basiskaart te zijn, en ja die heeft dus veel minder details. Met CTRL+G wissel je snel tussen de basiskaart en de geïnstalleerde City Navigator kaarten.

Dus:
1) Via Garmin Express de 2017.1 kaart op je PC installeren
2) In Basecamp de route herberekenen op de 2017.1 kaart (let op dat je niet op de basiskaart werkt!)
3) de route overbrengen naar de 590

Dan zou alles goed moeten gaan en krijg je geen "vreemde" herberekeningen van de route in de 590.

Succes!
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1855
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor avdskolon » 27 mei 2016 23:22

Electronica ???????
Ik heb de javawa device manager geinstalleerd maar die zegt dat ze geen zumo vindt !! hij komt wel voor in BC & express
Ik heb voor de 5de keer via Express de update van de 2017.10 gedaan..... ettelijke malen CTRL-G..
en beste Frank de aanhouder wint. Het WERKT.
De 2017.1 blijft nu wel na afsluiten BC en de route blijft beneden de spoorweg zoals hoort.
Eind goed al goed. Toch bedankt heren.
avdskolon
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 15 jul 2014 12:32
Woonplaats: Meise

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor HaWee » 27 mei 2016 23:31

als je leest op de site van JDM dan zie je ook dat je bij sommige modellen gps eerst de juiste communicatiemode moet inschakelen voor gebruik met JDM
maar voorlopig werkt het
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20599
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 590 gaat solo !!

Berichtdoor avdskolon » 28 mei 2016 16:23

!!!!!
deze morgen GEEN 2017 op de pc !!!!
Contact genomen met Wpoints Leuven en die lieten mij weten dat ik waarschijnlijk Express versie xx 21. gebruikte
en dat die verzie helemaal niet ok is.
Versie xx 22 van Express ingeladen en ................. alle problemen opgelost.
Die versie 22 voorziet ( zoals vroeger) een mogelijkheid kaarten ook op te laden baar de PC.
Wellicht ook nuttig voor jullie
gr.................
avdskolon
 
Berichten: 40
Geregistreerd: 15 jul 2014 12:32
Woonplaats: Meise


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten