Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin 590 route indicatie probleem

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor quaestrix » 27 maart 2017 14:40

Wie weet dit?
Ik heb een nieuwe Garmin 590LM, de vorige was deffect en deze gedraagt zich anders bij routes die ik gemaakt heb in BaseCamp.
Als ik een route start en ga rijden dan zie ik in de bovenbalk alleen "Ga naar... een bepaalde straat" (deze loopt wel mee met de route) maar linksboven geen indicatie van afstand naar de volgende afslag of rotonde (foto 1). Wel zie ik witte pijlen op de route bij het rijden. Het toestel lijkt oke want als ik op het toestel zelf een route ingeef naar een bepaalde plaats (foto 2) dan krijg ik die indicatie linksboven wel, in BaseCamp heb ik waarschuwingen uit staan bij de routepunten zoals ik altijd doe.
De route is gewoon geimporteerd in de Garmin en ik gebruik de zelfde kaart in de 590 en BC.
Wat is hier aan de hand en kan ik er aan doen? Is het een instelling in de Garmin die ik niet ken?
Bijlagen
310896.jpg
310896.jpg (385.58 KiB) 980 keer bekeken
334148.jpg
334148.jpg (379.28 KiB) 980 keer bekeken
quaestrix
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 30 aug 2011 13:41

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor HaWee » 27 maart 2017 15:00

puur op deze twee plaatjes reagerend:

bovenin (Basecamp-route) moet je gewoon de weg waar je op zit blijven volgen en rechtdoor bij de rotonde, geen afslag (ok je kunt argumenteren dat je de tweede afslag moet nemen maar elk zinnig mens zal denk ik zeggen rechtdoor)

onderste plaatje (route op gps gemaakt) moet je de vierde afslag van de rotonde hebben dus terugrijden op de weg waar je op rijd, dat is dus een echte richtingswijziging en daar past een afstand indicatie.

Dus zorg eerst dat de route met de gps gemaakt hetzelfde is als die in basecamp gemaakt en vergelijk dan nog een keer.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19952
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor Frank » 27 maart 2017 15:06

Ik had ook al op Facebook gereageerd: het bovenste plaatje krijg je ook als je een bepaald viapunt (bijvoorbeeld het startpunt) nog niet heb gepasseerd. Het toestel wil je dan terugbrengen naar het startpunt en dan zal de route 'gewoon' starten. Heeft eerder te maken met de route zelf of de manier waarop je hem rijdt, niet met het toestel.
Waarschijnlijk gewoon 'toeval' dat je het nu met een nieuw exemplaar meemaakt.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1765
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor quaestrix » 27 maart 2017 15:30

HaWee schreef:puur op deze twee plaatjes reagerend:

bovenin (Basecamp-route) moet je gewoon de weg waar je op zit blijven volgen en rechtdoor bij de rotonde, geen afslag (ok je kunt argumenteren dat je de tweede afslag moet nemen maar elk zinnig mens zal denk ik zeggen rechtdoor)

onderste plaatje (route op gps gemaakt) moet je de vierde afslag van de rotonde hebben dus terugrijden op de weg waar je op rijd, dat is dus een echte richtingswijziging en daar past een afstand indicatie.

Dus zorg eerst dat de route met de gps gemaakt hetzelfde is als die in basecamp gemaakt en vergelijk dan nog een keer.


In het bovenste plaatje is 200 mtr na de rotonde een verkeerslicht en moet ik linksaf, de Garmin zou dus linksboven moeten aangeven over 500 mtr linksaf, aangezien de rotonde rechtdoor is. Voor de duidelijkheid, in de gehele route word er geen richting linksboven aangegeven.

In het onderste plaatje (route op de 590 gemaakt) werkt het goed, de route in BC gemaakt dus niet.

Je suggestie ga ik uitproberen, dank!
quaestrix
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 30 aug 2011 13:41

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor quaestrix » 27 maart 2017 15:33

Frank schreef:Ik had ook al op Facebook gereageerd: het bovenste plaatje krijg je ook als je een bepaald viapunt (bijvoorbeeld het startpunt) nog niet heb gepasseerd. Het toestel wil je dan terugbrengen naar het startpunt en dan zal de route 'gewoon' starten. Heeft eerder te maken met de route zelf of de manier waarop je hem rijdt, niet met het toestel.
Waarschijnlijk gewoon 'toeval' dat je het nu met een nieuw exemplaar meemaakt.


Nee, dat is niet het geval, het startpunt is bij mijn huis, ( de route heeft 2 harde punten nl start en finish) de gps staat aan en heeft satelliet verbinding, vervolgens kies ik voor start de route en kies ik voor "ga naar Finish" en krijg ik de gehele route linksboven geen route indicaties.
quaestrix
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 30 aug 2011 13:41

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor Frank » 27 maart 2017 15:57

Dat is inderdaad vreemd....
Overigens laat ik een route altijd starten iets voorbij de fysieke startplaats (thuis, overnachtingsplek, plek waar je met maten afspreekt), b.v. een 100 meter. Dan kan ik de route in de Zumo altijd activeren vanaf het startpunt en is er geen probleem met eventueel wel of niet "raken" van dit punt.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1765
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor quaestrix » 27 maart 2017 16:24

Frank schreef:Dat is inderdaad vreemd....
Overigens laat ik een route altijd starten iets voorbij de fysieke startplaats (thuis, overnachtingsplek, plek waar je met maten afspreekt), b.v. een 100 meter. Dan kan ik de route in de Zumo altijd activeren vanaf het startpunt en is er geen probleem met eventueel wel of niet "raken" van dit punt.


Dat is een goeie, ga ik proberen! Dank!
quaestrix
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 30 aug 2011 13:41

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor RonalT » 27 maart 2017 16:30

Ik zie dat je de motorkaart gebruikt. Heb je het toestel volledig uit gezet na het verwisselen van de kaart?
Dus niet de sluimerstand, maar 5 seconden indrukken en daarna het rode blokje 'uit' aanklikken.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2708
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Garmin 590 route indicatie probleem

Berichtdoor quaestrix » 27 maart 2017 18:06

Het is opgelost, zowel de motorkaart als CN stonden aangevinkt.
quaestrix
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 30 aug 2011 13:41


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast