Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Geen geluid

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Geen geluid

Berichtdoor kay » 17 apr 2017 13:56

Heb een Zumo 590, en sinds v/d week een Scala Rider Cardo Freecom 1
Als ik een route simuleer ( binnen ) dan krijg ik de gesproken tekst door in mijn helm,
maar als ik daadwerkelijk ga rijden, hoor ik niets meer, wel de waarschuwingen voor b.v. flitspaal.
Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
kay
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 9 apr 2007 12:33

Re: Geen geluid

Berichtdoor duccer » 17 apr 2017 16:29

Als je gaat rijden heb je dan een route actief of een bestemming aangegeven?
Ducati Multistrada 1200S (2015) met Zumo 660 en echtgenote volgt op een Monster 796
duccer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 943
Geregistreerd: 4 apr 2006 20:54
Woonplaats: Elsloo

Re: Geen geluid

Berichtdoor kay » 17 apr 2017 16:33

Beide.
Een route geladen en gereden, geen geluid.
Halverwege route gestopt, en huisbestemming aangegeven ook hier geen geluid.
kay
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 9 apr 2007 12:33

Re: Geen geluid

Berichtdoor kay » 21 apr 2017 07:15

Iemand nog een idee?
kay
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 9 apr 2007 12:33

Re: Geen geluid

Berichtdoor Frank » 21 apr 2017 09:24

Enige dat ik nog kan bedenken is dat je (per ongeluk) van de route bent afgeweken. Als je automatisch herberekenen uit hebt staan, krijg je dan geen aanwijzingen meer.
Als je een route simuleert, heb je daar uiteraard geen last van.

Probeer het nog eens met een route die je op het toestel plant (b.v. naar huis) en dan het automatisch herberekenen aanzetten. Als je dan nog geen aanwijzingen krijgt, lijkt het in een of andere instelling te zitten. Het is dan wel gek dat je wel de flitspaal waarschuwingen krijgt....
Eventeel een andere stem proberen?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1592
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Geen geluid

Berichtdoor guzzi vero » 21 apr 2017 10:45

ja Frank, maar zodra je terug op de route bent, krijg je terug aanwijzingingen. Soms kan het duren tot het eerstvolgend viapunt eer Truus doorheeft dat ze terug op de route zit.
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 852
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Geen geluid

Berichtdoor Frank » 21 apr 2017 13:13

We weten niet hoelag kay het heeft geprobeerd..... Sommige mensen hebben niet zoveel geduld of denken snel dat er iets mis is. Dan zou het nog steeds een stemmen kwestie kunnen zijn of een keer een reset uitvoeren.....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1592
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Geen geluid

Berichtdoor kay » 21 apr 2017 13:32

bedankt voor jullie reactie,
Maar halverwege de route die ik aan het rijden was, ben ik gestopt, route beëindigd,
en het huisadres ingegeven, maar ook geen geluid.
Als ik op een toets op de planner druk, hoor ik wel een piepje, dat werkt dus wel.
kay
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 9 apr 2007 12:33

Re: Geen geluid

Berichtdoor guzzi vero » 21 apr 2017 16:11

dan zou ik eens een andere "truus" kiezen, Claire is ook leuk
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 852
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Geen geluid

Berichtdoor CBXBlakkie » 23 apr 2017 07:54

Kan het zijn dat je twee verschillende kaarten hebt aangevinkt. Dit probleem heb ik ook gehad. Ik had twee kaarten aangevinkt. De garmin kaart en de onroute kaart.
CBXBlakkie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 6 feb 2005 21:08
Woonplaats: Hoogland


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten