Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Nederlandse taal weg

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

Nederlandse taal weg

Berichtdoor dyrck » 16 feb 2019 16:20

Na een uitgebreide winterbeurt heb ik gisteren de motor weer gestart nadat ie drie weken stil heeft gestaan.
Zoals verwacht was de batterij van m'n 590 leeggelopen, maar toen ik 'm opnieuw wilde instellen, bleek ineens Nederlands te zijn verdwenen uit de lijst met talen. :shock:
Claire was nog wel in te stellen en de NL-toetsenborden waren nog wel in te stellen, maar geen NL-tekst dus.
Ook de introtekst bij het opstarten was in het Engels (en gelukkig geen Koreaans o.i.d.).
Een tweede punt was dat iedere keer als het toestel uitgezet werd, bij opnieuw opstarten alle instellingen gereset zijn.

Ik heb de 590 aan m'n computer gehangen en gekeken of de NL-bestanden in de //Text-map er nog stonden (ja dus) en die vervangen door alle NL-bestanden van de backup die ik gemaakt had toen ik het toestel kocht.
Alles opnieuw opgestart, maar nog steeds geen Nederlands te kiezen.

Uiteindelijk heb ik de firmware van de 595 er op gezet en de plusdraad van de cradle rechtstreeks op de accu aangesloten (i.p.v. geschakelde plus)
Ik heb dus nu wel een '595 die z'n instellingen vasthoud', maar nog steeds zonder Nederlands. :?

Iemand enig idee wat er mis kan zijn en/of suggesties voor een oplossing?
dyrck
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 aug 2011 15:36

Re: Nederlandse taal weg

Berichtdoor HaWee » 16 feb 2019 16:29

ik zou gokken op het volledig laden van de accu en de extra powervoorziening voor het vasthouden van instellingen etc.

De gps met de 220 voeding aan het stopkontakt voor minstens 24 uur, liefst nog wat langer.
Dan kijken of je de instellingen kunt doen en of hij de instellingen vasthoud bij uitzetten.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Nederlandse taal weg

Berichtdoor dyrck » 17 feb 2019 09:06

Goedemorgen,

Bedankt voor de tip !
De Zumo heeft de hele nacht op een snellader gelegen en de accu is helemaal opgeladen (de truc met het aandrukken van de connector met een speld had ik al uitgevoerd) en het symbool is prachtig volledig groen en de instellingen blijven bewaard.

Alleen de tekstbestanden lukt me nog niet.
Ik heb de map met tekstbestanden hernoemd in text-OLD en de backupmap 'text' er op gezet, het keybordbestand nl_NL.kbd vervangen, maar niets helpt.
Ik heb de volgende bestanden in de map 'text' staan:
nl_BE_TRF.glx
NL_NL.GLX
nl_NL.GLX
nl_NL_PRX.glx
nl_NL_TRF.glx

Kan iemand eens kijken of dit de bestanden zijn die de tekst in het Nederlands zetten?

Al vast hartelijk dank!
dyrck
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 aug 2011 15:36

Re: Nederlandse taal weg

Berichtdoor QuattroFrits » 17 feb 2019 10:51

Deze bestanden staan ook bij mijn Zumo 590 voor Nederlands.
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1811
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: Nederlandse taal weg

Berichtdoor Mgent » 17 feb 2019 10:54

Doe eens een harde reset.
Zumo 595, iPhone 11 Pro, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.6, CN Europe NTU 2020.20, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1882
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Nederlandse taal weg

Berichtdoor hka » 17 feb 2019 11:03

Verwijder de GarminDevice.xml eens op de Zumo.
Dan opnieuw opstarten en kijken of je nu meer succes hebt.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 658
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Nederlandse taal weg

Berichtdoor dyrck » 18 feb 2019 20:23

PROBLEEM OPGELOST !

k heb GarminDevice.xml hernoemd tot GarminDevice.xml-OLD (dus onbruikbaar), maar helaas nog steeds geen succes.
Daarna heb ik radicaal alle nl-bestanden verwijderd en het toestel opnieuw opgestart en Engels USA ingesteld (om het toestel t 'te dwingen' een andere taal dan Engels-UK te gebruiken.
Toen weer uitgezet en van een backup de nl-bestanden weer gecopieerd naar //tekst.
Toestel weer opgestart en ineens was daar Nederlands weer als keuze.

Misschien heeft ie toch ergens in het geheugen een keer het corupte bestand geladen en opgeslagen dat het nl-bestand onleesbaar was. Pas na een 'nieuw' nl-bestand weer gelezen en als bruikbaar geclassificeerd.

Hartelijk dank voor de tips !
Zonder de tips was ik niet op het spoor gekomen om bestanden te verwijderen en opnieuw te installeren.
dyrck
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 25 aug 2011 15:36


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast