Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

bluetooth

De specifiek op motorrijders gerichte 5 inch navigatiesystemen van Garmin, introductie 2014

bluetooth

Berichtdoor commer » 14 jun 2019 14:56

Hallo, ik heb het volgende probleem. Ik ben in het bezit van een Zumo 590 een Sena 20S en een mobile telefoon Motorola 6S plus. In het verleden kon ik vanaf mijn motorfiets bellen via de Zumo. Ik koos een nummer en hoorde via de Sena de telefoon bellen en overgaan. Als er werd opgenomen kon ik praten en werd ik gehoord en kon ik de gene die ik gebeld heb horen. Als ik gebeld werd kreeg ik op de Garmin een pop-up en als ik die bevestigde kon ik praten en het gesprek ontvangen.
Ik heb in verband met de winter een aantal maanden niet gereden en de diversen toestellen hebben allemaal een up-date gehad.
Mij Sena is verbonden met de Garmin en de telefoon is ook verbonden met de Garmin. Dit word bevestig bij de instellingen van bluetooth op de Garmin. De Sena is dus niet gekoppeld aan de telefoon.
Ik heb voor de zekerheid alle koppelingen verwijderd en alles opnieuw gekoppeld.
Het probleem is nu het volgende, als ik via de Garmin bel hoor ik niet meer dat er gebeld word. Bij de gene die ik bel gaat wel de telefoon over maar die kan mij niet verstaan en ik kan hen niet verstaan. Er word dus wel contact gemaakt maar wij kunnen elkaar niet verstaan. Als ik gebeld word gebeurd er op de Garmin niets, ik voel alleen in mijn binnenzak dat mijn telefoon over gaat. Ik heb de Sena los gekoppeld van de Garmin, dus verwijderd van de Garmin en de Sena rechtstreek gekoppeld aan de telefoon. Als ik dan gebeld word en ik geef een kreet word de telefoon opgenomen en kan ik praten met de gene die mij belt en ik word ook gehoord.
Ik heb contact gehad met de leverancier van de telefoon en heb de laatst up-date nogmaals geïnstalleerd en nog wat aanpassingen gedaan. Dit heeft niet geholpen. Heb contact gehad met Garmin en op hun advies alles terug gezet naar fabrieksinstellingen. Maar dit heeft ook niet geholpen. Heb voor de zekerheid de Sena nog voorzien van de laatst Firmware. Het enige wat ik geconstateerd heb is dat als alle koppelingen gemaakt zijn het geluid op de Garmin van de telefoon wel op 100 % staat maar niet blauw gekleurd is. Misschien hoort dit wel zo maar het was mij nog niet opgevallen.
Als ik muziek via mijn telefoon afspeel hoor ik dat wel op de Sena, dus er is contact tussen de telefoon en de Sena.
Heeft iemand dit probleem ook of heeft iemand misschien een idee wat het zou kunnen zijn Misschien moet ik ergens een instelling veranderen? Alle suggesties zijn welkom. Bij voorbaat dank.
M.v.g. Commer
commer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 2 jun 2009 17:56
Woonplaats: Dordrecht

Re: bluetooth

Berichtdoor RonalT » 15 jun 2019 14:41

Muziek en spraak gaat via 2 verschillende BT-kanalen.

Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) is een bluetooth-profiel waarmee mono- of stereohifigeluid over een draadloze bluetoothverbinding verzonden kan worden en moet daarom onderscheiden worden van bluetoothaudio dat slechts bedoeld is voor spraakoverdracht.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3136
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: bluetooth

Berichtdoor commer » 15 jun 2019 16:07

Ik heb vandaag wat geëxperimenteerd met een andere telefoon en tot mijn verbazing werkte alles zo als het moet.
Ik kon bellen en gebeld worden, de Garmin liet zien wie er belde en ik kon via de telefoonlijst iemand bellen en die kon ik ook verstaan en hij kon mij ook verstaan. De koppeling die ik met deze telefoon heb gedaan is precies het zelfde als met mijn eigen telefoon. Het enige verschil is volgen mij dat mijn telefoon zins kort beschikt over Android 9 en dat de telefoon waar ik het nu mee geprobeerd heb Android 8 heeft.
Zou dit het probleem kunnen zijn?
M.v.g. Commer
commer
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 2 jun 2009 17:56
Woonplaats: Dordrecht


Keer terug naar Garmin Zumo 590

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast