Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Probleem met Vivoactive HR

Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 17 jun 2016 08:32

Ik heb sinds gisteren een Vivoactive HR.
Alles werkt, alleen komen inkomende oproepen niet door op de vivoactive.
Overige smartmeldingen wel. In instellingen staat wel juist ingesteld dat ze zouden moeten doorkomen. Zowel bij "niet tijdens activiteiten", als bij "tijdens activiteiten".
Ik heb een Samsung Galaxy S5, en die is dus compatible.
Ik hb SW version 2.6.
Iemand een idee??
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor rick » 17 jun 2016 09:45

Heb je de inkomende oproepen wel aan staan in de Garmin Connect app op je telefoon?

Instellingen --> Slimme meldingen --> Inkomende oproepen
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 17 jun 2016 09:53

rick schreef:Heb je de inkomende oproepen wel aan staan in de Garmin Connect app op je telefoon?

Instellingen --> Slimme meldingen --> Inkomende oproepen

Yep. Staat gewoon aan.
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor rick » 17 jun 2016 09:57

Welke Android versie gebruik je?
In Android 6 kan je per app aangeven welke rechten deze krijgt. De Garmin Connect app heeft wel telefoonrechten nodig om meldingen van inkomende oproepen door te geven.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 17 jun 2016 10:33

rick schreef:Welke Android versie gebruik je?
In Android 6 kan je per app aangeven welke rechten deze krijgt. De Garmin Connect app heeft wel telefoonrechten nodig om meldingen van inkomende oproepen door te geven.

Ah, oke. Ik heb Android 6 inderdaad. Ik zal eens even kijken.
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 17 jun 2016 10:39

Kun je me ook aangeven waar ik dat moet instellen. Want volgens mij staat dat allemaal goed ingesteld.
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor rick » 17 jun 2016 10:42

Dit zal per telefoon wel een beetje kunnen verschillen, maar het zal zoiets zijn als:

Instellingen --> apps -> Connect (de app) --> Toestemmingen --> Telefoon
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 17 jun 2016 10:44

rick schreef:Dit zal per telefoon wel een beetje kunnen verschillen, maar het zal zoiets zijn als:

Instellingen --> apps -> Connect (de app) --> Toestemmingen --> Telefoon

Gecontroleerd. En staat ook goed ingesteld. :|
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor rick » 17 jun 2016 10:45

Dan ben ik ook een beetje door mijn opties heen..
Heb je de mogelijkheid om het te testen met een andere telefoon?
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 153
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 17 jun 2016 10:50

rick schreef:Dan ben ik ook een beetje door mijn opties heen..
Heb je de mogelijkheid om het te testen met een andere telefoon?

Goed idee. Ga ik straks thuis even proberen met de telefoon van mijn vrouw. Haar Samsung is ook compatible.
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 17 jun 2016 13:46

Ik heb alles in mijn Samsung Galaxy S5 gecontroleerd.
Alles stond ingesteld zoals het moet.
Maar werkte desondanks niet.
Heb vervolgens mijn Galaxy opnieuw opgestart, en ja hoor! Het werkt!
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor HaWee » 17 jun 2016 14:32

bedankt voor de terugmelding, dit is een leuk weetje
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Corke » 21 jun 2016 12:21

Verder vraag ik me af waar de vivoactive de weervoorspelling vandaan haalt.
Want die klopt ook niet.
Geeft 0% kans op neerslag, terwijl het met bakken uit de hemel komt.
Corke
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 10 maart 2010 22:06
Woonplaats: veldhoven

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor Maurits87 » 25 aug 2016 21:42

Beste mensen.

Mijn vivoactive hr maakt geen verbinding meer met mijn s5 na update.
Kan iemand mij helpen.
Garmin zelf geeft niet thuis op mijn vraag.

Al vast dank
Maurits87
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 25 aug 2016 21:36

Re: Probleem met Vivoactive HR

Berichtdoor StefandD » 26 aug 2016 08:06

Na een update kan je het beste de verbinding opnieuw aanmaken.

Verwijder in je smartphone de pair met de vivoactive.
Kijk in je vivoactive of de verbinding is verdwenen. Zo niet, ontkoppel de verbinding.
Start de procedure om opnieuw te verbinden (zie gebruikersaanwijzing).
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 327
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Volgende

Keer terug naar VivoActive, Epix

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast