Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

eTrex Touch 25 en 35

De eTrex serie met touchscreen

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor BasV » 28 okt 2016 22:03

Hoi allemaal,

Waarschijnlijk is deze vraag al eerder gesteld, maar ik heb de 30 pagina's met berichten over dit model niet allemaal gelezen.
Ik heb de 25T net binnengekregen, ik heb m speciaal voor geocachen gekocht, maar er komt geen enkele geocache tevoorschijn op het scherm of in de lijst. Doe ik iets verkeerd ? Moet er nog iets geactiveerd worden ? De preload.ggz staat er wel gewoon op, en ik heb de zoominstelling nu op 30km ingesteld staan voor geocaches. Ik krijg de melding 'Geen geocaches gevonden. Bezoek garmin.com/geocache voor meer informatie over geocaches.'

Cheers,
Bas.
BasV
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 okt 2016 21:58

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 28 okt 2016 23:06

Bas,
Vreemd...
... en als je doet Waarheen> Geocaches> Wat komt er dan tevoorschijn? Dat staat los van wat je op het scherm ziet.
Heeft het toestel al een eerste satelliet-fix gehad? Anders denkt de touch dat hij ergens in de VS is en daar zijn misschien geen caches in de wijde omtrek.

Egbert
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1922
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor BasV » 29 okt 2016 14:30

He Egbert,

Er is al wel een gps fix geweest, ik kan gewoon de coordinaten zien waar ik ook daadwerkelijk ben, dus dat zou in orde moeten zijn.
Geen idee waar ik 'waarheen' kan vinden op het toestel. Ik zie enkel profiel keuze (klimmen, fietsen, vissen, geocachen etc) ik swipe naar geocachen en tik t dan aan. Dan krijg ik een kaart en compas. Als ik op dat compas tik, dan krijg ik die melding van geen geocaches gevonden.
Als ik kort op de powerknop druk, krijg ik een menu met icons, als ik daar op geocaching klik, dan krijg ik weer die melding dat er geen caches gevonden zijn.
Als ik in het keuzescherm van geocache ben (na het opstarten) en daar het zoekglas aantik zie ik enkel poi soorten en niks daarvan lijkt op geocaches....
Kortom, ik zal waarschijnlijk iets heel simpels over het hoofd zien. Bestaat er een handleiding van, want ik kan er niet echt eentje vinden, wel een soort quickguide, maar daar ben ik niks verder mee gekomen.

Cheers,
Bas
BasV
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 okt 2016 21:58

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor HaWee » 29 okt 2016 14:38

"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor BasV » 29 okt 2016 14:58

ok, die handleiding heeft in ieder geval duidelijk gemaakt wat de waarheen knop is (scheelt al een boel !)
na de waarheen knop krijg ik geen geocaches als keuze optie in de lijst, wel : recent gevonden, via-punten, sporen, coordinaten, all np, plaatsen, winkelen, eten en drinken, tankstations, logies, amusement, recreatie, attracties, transport, autoservices, wijk, ziekenhuizen, getijden, geo punten, overige.
Ik heb ook de submenus van deze opties bekeken, maar helaas geen geocaches.

Cheers,
Bas
BasV
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 okt 2016 21:58

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor HaWee » 29 okt 2016 15:01

blz 6 van die handleiding verteld hoe je geocaches kunt laden en filteren zodat je ze wel of niet ziet
begin dus eens met wat caches in je buurt te laden
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor BasV » 29 okt 2016 15:58

Ik heb net gekeken, daar wordt ik doorgestuurd naar de geocaching site, waar downloaden een premium account vereist.
Met de voorgeladen caches zou ik volgens mij al moeten kunnen cachen, maar het probleem is dus op dit moment dat er niks tevoorschijn komt.
De optie 'geocaches' komt niet tevoorschijn in het 'waarheen' menu, dus lijkt er een software probleem te zijn, tenzij natuurlijk er in een straal van 800km (heb m voor de zekerheid helemaal op max gezet, de zoomfactor) van Breda geen caches zitten in de preloaded caches, maar dat lijkt me sterk.
Is er een manier of zelf caches te laden zonder eerst een premium account af te sluiten op geocaching.com ? Ik heb geen probleem met een account, maar wil wel eerst zien dat de etrex werkt voor wat betreft geocaches.

Cheers,
Bas
BasV
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 okt 2016 21:58

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor HaWee » 29 okt 2016 16:07

volgens mij (maar ik heb geen ervaring met cachen) zie je max 30 km ver de caches.
ik dacht dat je ook zonder premium account kunt downloaden alleen wat minder automatisch of uitvoerig of zo.
https://www.geocaching.com/play

er is hier op het forum ook een onderdeel over geocaching viewforum.php?f=73 kijk daar eens rond
hier http://www.gps.nl/geocaching/ ook info
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 29 okt 2016 17:13

Ergens anders op het forum heb ik gelezen dat er ook etrex touch-toestellen zijn geleverd zonder al die caches. Of dat klopt weet ik niet. Je zou de leverancier kunnen vragen.
viewtopic.php?f=132&t=46077&p=404401&hilit=touch+zonder+geocaches#p404401
Hoe dat toen is opgelost is niet duidelijk.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1922
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor keesm » 29 okt 2016 18:00

Topicsteller geeft aan dat zijn preload.ggz gewoon op zijn toestel staat.
Wellicht hier nog wat aan: https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=132&t=47099
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4316
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 29 okt 2016 18:20

Dan zal zo'n harde reset de oplossing zijn. Let wel op dat je het symbool "waarheen" zelf weer moet toevoegen aan het menu na een harde reset. Wanneer je het tripcomputerscherm wilt behouden maak dan een printscreen ervan, want je zoekt je een ongeluk voordat je alles weer goed hebt.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1922
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor BasV » 29 okt 2016 20:21

De reset is de oplossing !
Echt geweldig dat jullie me zo goed (en snel) geholpen hebben, super tof :-)

Cheers,
Bas
BasV
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 okt 2016 21:58

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor Ron58 » 30 okt 2016 09:30

Persoonlijk verwacht ik niet zo veel van de preloaded caches, wanneer is dat bestand gemaakt? Er zitten geheid caches bij die (tijdelijk of definitief) niet beschikbaar zijn, die gewijzigd zijn of die je helemaal niet leuk vind, nieuwe caches die er nog niet op staan, etc.
Ook het lezen van de meest recente logs kan teleurstellingen voorkomen. Een multicache met een heel verhaal en veel gepuzzel erbij is toch een stukje makkelijker op papier dan van het scherm.
Een premium account geeft voor het kleine bedragje wat het per jaar kost een hoop voordelen, juist de caches waar de uitzetter een hoop tijd en energie in stopt om het zo leuk mogelijk te maken zijn vaak "premium" caches.
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200
Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 9 jun 2009 07:58

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor BasV » 31 okt 2016 20:31

Ik heb inmiddels gezien dat er ook premium caches in de preloaded caches zitten, is wel een extraatje. Maar inderdaad wat je zegt, de recente logs en de status van de cache zijn erg belangrijk om up-to-date te hebben, het voorkomt een boel teleurstelling.
Ik heb al meerdere malen gehad dat een cache al een tijdje 'not found' gelogd werd of zelfs archived was ! Wel zo handig van te voren te weten.
Het ging er mij voornamelijk om om te weten of de geocaching functies ook echt werken, out-of-the-box werkte het dus blijkbaar niet (zelfs menu optie ontbrak !), dus ja, dat wil ik dan wel eerst duidelijk hebben.
Gelukkig is het in orde gekomen dankzij de hulp van dit forum ! En dat premium account zal er komen lijkt me.
Heeft iemand nog suggesties voor een goede mac-app voor geochaching ? Ik weet niet of GSAK er voor de mac is. iCaching ziet er veel belovend uit, maar ik lees nogal wat over bugs in de app sinds versie 5.
Of is caches downloaden (bijv een heel gebied) ook gewoon te doen via geocaching.com (uiteraard met premium haha) ?

Cheers,
Bas.
BasV
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 28 okt 2016 21:58

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor Arjen. » 1 nov 2016 15:14

Via een Pocket Query (premium membership vereist) kan je een soort zoekopdracht met maximaal 1000 geocaches maken bij geocaching.com
Daarmee kan je dus in 1x veel geocaches rondom een bepaald punt krijgen.
Hier een artikel daarover: http://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/344
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 845
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

VorigeVolgende

Keer terug naar eTrex Touch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast