Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

eTrex Touch 25 en 35

De eTrex serie met touchscreen

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 7 nov 2016 15:55

Wanneer ik m'n etrex touch 35 aansluit op de usb poort middels een usb kabeltje gaat de etrex uit zodra hij wordt herkend.... Niet altijd, maar meestal wel. Wanneer ik m'n sd kaartje er uit haal nergens last van.
Dan gaat het goed.
Haal ik het sd-kaartje eruit en doe het vervolgens er weer in dan gaat het meestal wel weer goed. Dit alles met versie 3.40
Harde reset bood geen soelaas en ook een ander kabeltje niet.
Nu inmiddels weer teruggegaan naar versie 3.00. Nergens geen last meer van.

Tja.. waar ligt zoiets aan. SD-kaartje (geen fouten bij check) of versie 3.40 (Had iets te maken met verbeterde communicatie met de computer) ?
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 11 dec 2016 10:12

Voor wie de firmware update wil uitvoeren van 3.40 naar 3.50 is mijn advies dit even niet te doen.

- Nieuwe bug: Autostart is niet meer uit te schakelen en er wordt constant een track opgenomen.
en.............. Bij adres opzoeken kun je niet meer terug via return. Het toestel valt dan uit.
Return werkt pas na 2x aanraken.

Wie met GE werkt en denkt alleen de timezonemap te updaten komt bedrogen uit. Ook de nieuwe software staat er dan op. :?

Inmiddels weer terug naar 3.00. Ga echter geen nieuwe (bijgeleverde) Garmin OSM topoactive kaart (recente kaart 3.0)update doen met firmware 3.00. Dan eerst updaten naar recente software anders heb je maar de helft van de kaarten.
Maak eerst een backup van de oude kaarten!
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor Flin » 18 maart 2017 17:42

Ik ben sinds kort in het bezit van een eTrex Touch 25 en ben nog lezende en lerende hoe deze te gebruiken m.n. voor geocachen. Nu gaan we binnenkort naar Madeira en ik kan maar niet ontdekken of de (OSM?) kaart die ik hiervoor nodig heb al op mn GPS zit of niet. Volgens de beschrijving is hij voorzien van de kaart van 46 Westeuropese landen, maar of dit incl. Madeira is? Zelfde vraag ook voor Noorwegen/Zweden. Of moet ik nog het e.e.a. hiervoor downloaden?
Flin
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 18 maart 2017 17:09

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor HaWee » 18 maart 2017 17:56

advies: test alles wat je op vakantie met de gps wilt doen (en liefst meer) in je eigen vertrouwde omgeving uit. Kijk of je je startpunt kunt terugvinden etc etc

voor de dekking van de kaart kun je ofwel op de gps zelf
ofwel met basecamp http://www.garmin.com/en-US/shop/downloads/basecamp als je de gps aan de computer hangt
kijken.
simpel: op de gps zoiets als Waarheen - Madeira - toon op kaart , zoom in of je details ziet
Idem voor Noorwegen/Zweden , zoek een plaats op en zoom in.
Je kunt zelfs gewoon de kaart verschuiven tot boven Noorwegen en dan inzoomen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20054
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor Meneer Zwijn » 18 maart 2017 23:58

Zoeken op het toestel is een hel. Je kan alleen maar zoeken op adres of kruispunt, want bij om het even welke soort nuttige punten zoekt hij eerst de omgeving af en dat duurt en duurt ...!
Maar bij adres bv, kan ik wel Duitsland, Nederland, België kiezen, maar Zwitserland en Oostenrijk dan weer niet. Nu weet ik pertinent zeker dat ze erop staan, en actief.
Sluit je toestel aan op je computer, start BaseCamp en zoek daar je gewenste bestemmingen. Zet er eventueel een waypoint en zet dit over naar het toestel. Na afkoppelen zoek je op waypoints, kiest ze en je kan op je kaart op je schermpje schuiven.
Verlies de moed niet! Als de landen er niet op staan, zijn OSM-kaarten er snel en gratis op te zetten.
Als je in de buurt van je bestemming bent, werkt het zoeken naar punten of adressen veel beter.
Als je tracks overneemt, werkt het toestel super en foutloos, goed afleesbaar.
Wel start hij traag, en verbruikt hij best veel stroom.
Zie je direct bij Profiel: Geocachen ze allemaal staan? Ik moest eerst het toestel resetten om ze te zien.(bij opstarten even op linkerbovenhoek tikken).
Nu ben ik ook benieuwd of Madeira erin zit, kan het dit weekend niet direct nakijken.
Laatst bijgewerkt door Meneer Zwijn op 19 maart 2017 00:17, in totaal 1 keer bewerkt.
Zumo 220 en Etrex Touch 35
Avatar gebruiker
Meneer Zwijn
 
Berichten: 233
Geregistreerd: 12 maart 2011 21:44
Woonplaats: België-Leuven

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 19 maart 2017 00:07

Madeira staat erop. Noorwegen en Zweden ook. net even met JDM gekeken. Zelfs de Azoren, Ijsland en de Canarische Eilanden staan erop.
JDM heeft wel even tijd nodig om de kaartdekking te genereren.
(garmin topo active versie 3.)

Egbert

Edit. Wanneer je uit het vliegtuig stapt heeft de etrex tijd nodig om een fix te krijgen. Dat kan wel meer dan een kwartier duren. Zorg dat je de basiskaart en west europa hebt aanstaan.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor neskedt » 19 maart 2017 09:50

iemand al de software update 3.6 geprobeerd?? en ishet zo dat als ik de nieuwe kaart update 4.0 op de gps zet dat hij dan automatisch de software update uit voert?
Avatar gebruiker
neskedt
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 9 jan 2016 09:27
Woonplaats: purmerend

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 19 maart 2017 10:17

Ga het zo eens proberen... wordt vervolgd.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor neskedt » 19 maart 2017 11:01

ik wacht er toch ff mee.. :shock: ...heb er erge slechte ervaringen mee. :cry:
even de bevindingen van andere afwachten...voor dat ik weer een nieuwe kan gaan halen.. :(
Avatar gebruiker
neskedt
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 9 jan 2016 09:27
Woonplaats: purmerend

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 19 maart 2017 11:10

Ben begonnen met de software update... anders gaat het fout bij de kaartupdate. Had 3.00 als firmware. Daar zit een updatebug in. Nu de komende uren maar eens afwachten...


edit1: Fout bij update kaart na 2 uur wachten in garmin express. En... bij versie 3.60 stopt inderdaad nog steeds niet dat auto opnemen van de tracklog. Dat is niet uit te zetten.

edit2: 'k Ga maar weer terug naar 3.00... was weer een leermoment. Maar hoe je dan die 4.0 versie op de gps kunt krijgen. Geen idee.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor neskedt » 20 maart 2017 16:28

bij gps wijzer hadden ze het over dat je een micro sd kaartje van min. 8gig moest gebruiken en de update op het sd kaartje zetten.
https://www.facebook.com/gpswijzer/phot ... =3&theater
dat zal denk ik het probleem zijn.
Avatar gebruiker
neskedt
 
Berichten: 55
Geregistreerd: 9 jan 2016 09:27
Woonplaats: purmerend

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 20 maart 2017 19:07

'k Denk dat ik het maar zo laat. De kaart heb ik alleen maar nodig voor de DEM. Maar ik ben toch benieuwd of het je lukt.. Verder gebruik ik de OFM.... 3.6 zit ik ook niet op te wachten. Ben eigenlijk vergeten te checken of die profielwisselrouteringsfout er nu uit is. Draai weer op 3.00.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor Meneer Zwijn » 25 maart 2017 07:25

Gisteren met Garmin Express sofwareupdate 3.60 en kaartupdates 4.0 uitgevoerd. Duurde paar uur, maar het ging wel probleemloos. Na terugkomst had de laptop zich uitgezet, dat had ik nog niet meegemaakt. Maar alles staat wel erop.
Daarna even in de hand getest, vooral in de verschillende fietsprofielen:
-Automatisch opnemen kan je nu wel uitzetten Egbert. Maar je krijgt dan wel het vervelende opwippen van het startvakje om de 10 seconden. Tenminste, hier in de huiskamer, ik ga het eens bij echte rit uitproberen, misschien verdwijnt het wel na een zekere snelheid?
-Overnemen berekeningswijze bij profielwissel: werkt! Ik heb het 5 keer geprobeerd, ging 100% goed. Speciaal berekeningswijze op verzoek gezet om het te testen, weer speciaal voor jou Egbert! :)
-Ik heb het idee dat eTrex wat sneller opstart. Ook de routes berekenen op toestel ging vlot(ter?).

ik heb zo'n uitbreiding met knooppunten en adressen erop. De enige extra kaart is OSM Marokko. Ik zet enkel DEM, hoogtelijnen, adressen en (TopoActive) Europa West actief aan in toestel.
Ik ga straks hele dag rijden. Dan ga ik ook paar keer op adres zoeken. Ik hou jullie op de hoogte van mijn wedervaren.
Zumo 220 en Etrex Touch 35
Avatar gebruiker
Meneer Zwijn
 
Berichten: 233
Geregistreerd: 12 maart 2011 21:44
Woonplaats: België-Leuven

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor e.vdwerf » 25 maart 2017 09:01

Ben benieuwd...want die garmin topo gebruik ik wel om met de auto te navigeren. Werkt beter dan de osm generic routable.
Automatisch opnemen kun je nu wel uitzetten met 3.60, maar... als je gewoon begint in het startscherm van een profiel (het fotootje) begint de opnamen van de tracklog en/of de tijdsklok al direct te lopen. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?
Wanneer je uit een profiel komt met een directe route en je gaat naar bv een profiel via de weg. Krijg je dan nog een rechte lijn van A naar B?

Edit2.. kaartupdate v4 nu wel gelukt. Volgens GE zou software naar 3.60 zijn bijgewerkt..maar heb gewoon nog 3.00. De kaartversie topoactive is in ieder geval nog uit 2016 want osmedits van mij uit januari zijn niet meegenomen. Denk alles is van okt 2016..een kaartupdate met software 3.00 kan dus nu wel.

edit3: Tijdens de kaartupdate naar versie 4.0 had ik het sd-kaartje verwijderd. Dat 4.0 naar het sd-kaartje zou moeten worden geschreven volgens andere berichten klopt dus niet.

edit4: Bij keuze alles installeren werd deze keer niet de software bijgewerkt van 3.00 naar 3.60. GE zegt van wel.
Het kan verkeren. GE heeft dus niet herkend dat 3.00 nog draait.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1942
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: eTrex Touch 25 en 35

Berichtdoor Meneer Zwijn » 25 maart 2017 16:48

Wel, ik ben nu halfweg op een terrasje, hijg hijg, genoeg wind op kop gehad nu wel.
- Telkens als ik van profiel verander, verandert ook mijn manier van berekenen, vermijden, enz. Ook van directe route naar gewone. Zowel als ik ze actief laat en verander, of ze stop, verander van profiel en opnieuw bereken.
-De tracklog, tripteller en tijd start pas bij drukken van ... euh ... start.
- Op adres zoeken werkt prima.
-Op plaatsen zoeken duurt TE lang, echt kwartier wachten als je 1 letter ingegeven hebt.
In ieder geval, volgens mij prima update. Het startveldje om tracklog te starten blijft wel opwippen, dus ik start altijd bij begin tocht.
Zumo 220 en Etrex Touch 35
Avatar gebruiker
Meneer Zwijn
 
Berichten: 233
Geregistreerd: 12 maart 2011 21:44
Woonplaats: België-Leuven

VorigeVolgende

Keer terug naar eTrex Touch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast