Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Garmin eTrex Touch 35t bug?

De eTrex serie met touchscreen

Garmin eTrex Touch 35t bug?

Berichtdoor ewoud_melis » 21 feb 2016 15:25

Beste allemaal,

Sinds dit weekend de eigenaar geworden van een mooie Garmin eTrex Touch 35t. Ik ben er lekker mee aan het spelen maar er vallen mij een aantal zaken op die volgens mij niet helemaal juist zijn en irrtatie veroorzaken :roll: .

- De tijd 12/24 uur wisselt regelmatig. Ik heb deze handmatig naar 24u gezet maar na het opnieuw opstarten is deze vaak (niet altijd....) weer terug naar 12u modus.

- Bij het navigeren van een route (auto, fiets of hike) schuift elke 5 seconden het onderste schermpje omhoog (beetje lastig uit te leggen) waarbij de START knop zichtbaar wordt voor het activeren van de tracker. Als ik deze niet activeer en wegschuif, komt deze automatisch na 5 seconden weer omhoog geschoven. Heel irritant. Als ik echter de tracker wel activeer blijft deze uit het zicht zoals het volgens mij hoort. Ook even aanzetten en stopzetten heeft geen effect, het schermpje schuift dan weer binnen 5 seconden omhoog. Vreemd niet?

- De profielen (hike, mtb, etc) moet ik regelmatig opnieuw het metrisch stelsel instellen, meters, hoogte, temperatuur in celsius etc. maar ook de routerings mogelijkheden aanpassen. Het lijkt er op dat de 35t dit niet goed onthoud wat ik ook vreemd vind. Daarnaast start bijvoorbeeld ook regelmatig de automatische tracker, terwijl ik deze in alle profielen uitgezet heb en handmatig wil activeren.

Bovenstaande issues deden mij denken aan een bug in de firmware. Hoewel deze al op versie 3.00 draaide, heb ik deze opnieuw geïnstalleerd en een factory reset uitgevoerd. Helaas zonder resultaat.

Ik heb hetzelfde issue met OpenStreetMaps en OpenFietsMap maar ook met de ingebouwde originele Garmin TopoActive kaart van West Europa.

Weet iemand of ik iets verkeerd doe? Tips zijn welkom, anders moet ik denk ik gebruik gaan maken van de Garmin garantie?

Dank voor het meedenken.

MVG,

Ewoud
ewoud_melis
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 23 jan 2013 15:16

Re: Garmin eTrex Touch 35t bug?

Berichtdoor e.vdwerf » 21 feb 2016 15:56

Ewoud.. de meeste problemen worden veroorzaakt omdat je met veschillende profielen werkt. Elk profiel heeft zn eigen instellingen. Dat geldt ook voor tijd en eenheden. Bij mij werkt het prima. Je kan het best de tracklog op automatisch starten zetten dan ben je van die vervelende popup af. Wel zit er nog een vervelende bug in de profielwissel. De routering van het vorige profiel wordt meegenomen naar het nieuw gekozen profiel. Je moet dan even opnieuw het gewenste voermiddel kiezen. ... dus nog geen tijd voor de garantie... wel zou je een melding naar garmin kunnen doen ivm die profielwissel.(best lastig typen op een mobieltje)... ben benieuwd of je verschil in eenheden en tijd gewoon door het gekozen profiel komt. Ps de automatische tracklog moet je ook per profiel instellen.
Egbert
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1922
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: Garmin eTrex Touch 35t bug?

Berichtdoor ewoud_melis » 22 feb 2016 21:18

Hi Egbert,

Dank voor je reactie. Het lijkt inderdaad zo te zijn dat je alles per profiel moet instellen ja, wel bijzonder dat dit ook voor tijd en eenheden zo is. Ik heb ook dat bij een profielwissel je inderdaad alsnog ook de manier van routeren handmatig moet aanpassen. Ik heb Garmin gemaild, nog geen reactie gehad met bovenstaande issues. Tracklog automatisch werkt inderdaad ook per profiel maar dan nog heb ik last van de pop-up schermpje.... irritant.

Ik ga nog even experimenteren als ik de profielen uit zet en terug ga naar de originele modus, wat dan het resultaat zal zijn. Laat nog wel weten.

Ewoud
ewoud_melis
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 23 jan 2013 15:16

Re: Garmin eTrex Touch 35t bug?

Berichtdoor e.vdwerf » 22 feb 2016 22:02

Per profiel eenheden is wel handig als je bv vaart. Je kiest dan voor je profiel varen. . Eenheden zeemijlen. . Snelheid knopen...diepte bv vaders of meters of voeten.. naar gelang de zeekaart.
Automatisch starten stel je in via activities..automatisch starten. Het moet werken.

edit: Van garmin heb ik uiteindelijk na veel heen en weer mailen van tracks en routes nooit een bevredigend antwoord gehad.
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1922
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht


Keer terug naar eTrex Touch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast