Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

etrex touch 35 - geocache

De eTrex serie met touchscreen

etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor Kjellverbinnen » 13 jul 2016 16:46

Beste,

ik heb me pas een etrex touch 35 aangeschaft om enerzijds te wandelen en anderzijds te fietsen. Ik krijg er kop noch staart aan hoe het toestel juist in te stellen, waarschijnlijk doordat ik hier nieuw mee ben...

Recent heb ik een geocache toegevoegd om te proberen. Dit lukte heel goed en was duidelijk te navigeren. Nu wil ik gewoon naar een coördinaat navigeren maar ik krijg telkens bovenaan het scherm de voorgaande geocache met het kompas dat naar die geocache wijst. Om naar het coördinaat te navigeren wil ik hetzelfde navigatiescherm als de geocache, dus kaart + kompas + afstand...

Kan iemand mij helpen? :-)

bedankt alvast.
Kjell
Bijlagen
IMG_5321.JPG
IMG_5321.JPG (86.87 KiB) 1841 keer bekeken
Kjellverbinnen
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 13 jul 2016 16:06

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor HaWee » 13 jul 2016 17:11

hoe stel je die coördinaat in? (en waar komt die info vandaan)

het makkelijkst lijkt me om een Waypoint aan te maken, ofwel een wp aanmaken en dan wijzigen met de gewenste coördinaten ofwel op de kaart een punt opzoeken en dan daar een wp plaatsen.
Daarna kun je makkelijk naar het wp navigeren.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor Kjellverbinnen » 13 jul 2016 17:41

Ik markeer eerst een via-punt, pas daar het coördinaat aan dat ik wens te bereiken. Dan ga ik naar activiteit geocache (of hiking) en druk ik op het vergrootglas en selecteer ik het aangemaakte via-punt. Ik kan dan op "ga" duwen en de wandeling starten. Helaas krijg ik dan telkens de schermindeling dat ik bovenaan heb gepost, met een voorgaand geselecteerde geocache...
Kjellverbinnen
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 13 jul 2016 16:06

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor HaWee » 13 jul 2016 17:45

een viapunt is een onderdeel van een route

een waypoint is een apart punt wat je kunt kiezen om naar toe te gaan

heb je misschien de geocache niet "afgemeld" oid aan het einde? Als je nl een route volgt en vlak voor het einde constateert dat je er bent terwijl de gps dat nog niet heeft gemeld en je zet de gps uit en later weer aan dan probeert hij je weer de route te laten volgen, je moet eerst kiezen voor "stop navigatie" en dan pas kun je een nieuwe bestemming kiezen om naar toe te navigeren.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor Kjellverbinnen » 13 jul 2016 19:10

Ja, geocache is afgemeld. Ik zie wel niet het verschil tussen waypoint en viapunt op het toestel.

Kan je anders zeggen welke,stappen jij neemt om naar een punt te stappen?
Kjellverbinnen
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 13 jul 2016 16:06

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor HaWee » 13 jul 2016 19:23

ik zie in de manual dat Garmin bij de Touch het begrip viapunt en waypoint door elkaar gebruikt dus die opmerking vervalt :roll:

het kan zijn dat het feit dat je in het profiel geocache blijft zitten het probleem is.

probeer eens om een ander profiel te gebruiken (outdoor of wandelen oid misschien) en kijk of je dan wel naar je viapunt kunt navigeren.

je kunt een profiel ook aanpassen met extra zaken toevoegen of verwijderen
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19897
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor JaVaWa » 13 jul 2016 22:55

Ik ben niet zo bekend met de eTrex Touch, maar wel met dit verschijnsel bij andere toestellen. Er is namelijk een speciaal geocaching dashboard wat altijd een cache laat zien. Hetzij de actieve, dan wel de dichtstbijzijnde als er geen actief is.
Zo te zien is dat hier ook het geval, en het kiezen van een ander profiel (met een ander dashboard) zal dat vast wel verhelpen.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13343
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor Kjellverbinnen » 14 jul 2016 07:48

Klopt, het is dat scherm dat ik bedoel. Ik heb de gps nu zo geconfigureerd dat ik een klein gegevensscherm heb ipv het geocache dashboard. Er is geen enkele manier mogelijk om dat geocachedashboard te gebruiken zonder dat hij een volgende cache voorstelt (incl die richting aanduidt)? Ik dit dashboard namelijk superhandig om naar een via-punt te navigeren
Kjellverbinnen
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 13 jul 2016 16:06

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor Aumax » 20 aug 2016 16:44

Beste mensen,
ik heb een eTrex touch 35. Is het mogelijk om gevonden geocaches in één keer te loggen? Wie kan mij helpen?
Aumax
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 20 aug 2016 16:38

Re: etrex touch 35 - geocache

Berichtdoor StefandD » 20 aug 2016 19:21

Elke cache die je op je toestel logt wordt opgeslagen in het bestand geocaching_visits.txt. Je vind deze in de Garmin-map.
Als je premium member bent op geocaching.com kan je gebruik maken van Field Notes.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 327
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02


Keer terug naar eTrex Touch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast