Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

GPS toont de geocaches niet

De eTrex serie met touchscreen

GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor anvanlaer » 3 okt 2018 09:47

Ik ben iemand aan het helpen met een Garmin Etrex Touch 25. Wanneer we een gpx met caches in de juiste map op de gps plaatsen (Garmin/GPX) worden deze caches niet getoond op de gps. De caches waarover we spreken zijn in de buurt (<10 km).

Ik heb al van alles geprobeerd:
Ik heb gecheckt of er iets mis was met de gpx. We hebben verschillende gpx'en gebruikt. En ik heb deze ook op een andere gps geplaatst, waar ze wel worden getoond.
Ik heb gecheckt of er filters op staan, maar zover ik kan zien zijn er geen actief.
Ik heb het toestel geupdate tot firmware versie 3.70
Ik heb de map GGZ en GPX al eens leeggemaakt, en alleen de betreffende gpx laten staan.
We hebben al een reset uitgevoerd.

Wat kan het probleem zijn?
anvanlaer
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 3 okt 2018 09:18

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor e.vdwerf » 3 okt 2018 15:11

Hoe staat het zoomniveau in de kaartinstellingen? Op automatisch.. Het kan namelijk ook op uit staan.

menu/ stel in/ kaart/geavanc.instellingen/zoomniveaus/geocaches/ ? kies voor automatisch


edit: Ze staan er toch niet per abuis op als waypoints?
Etrex Vista HCX, 30 en Touch 35 op de Flyer T14 HighSpeed - Contributor Openstreetmap
Avatar gebruiker
e.vdwerf
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2221
Geregistreerd: 13 sep 2008 11:17
Woonplaats: Dordrecht

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor JaVaWa » 3 okt 2018 15:44

anvanlaer schreef:En ik heb deze ook op een andere gps geplaatst, waar ze wel worden getoond.

Welke? Oudere toestellen als de 60CSx en de eTrex Legend/Vista kijken op een andere manier naar geocaches dan de moderne toestellen, het kan best zijn dat ze op de Touch als waypoints (viapunten) worden gezien.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14516
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor RonalT » 3 okt 2018 20:34

Want hier zie ik dezelfde vraag;
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=136&t=50452&view=unread#p432432

maar blijkbaar een ander toestel. Dus misschien is er met de toestellen niets mis. Zoeken naar iets wat beide toestellen hetzelfde hebben of gebruiken
Laatst bijgewerkt door RonalT op 3 okt 2018 21:11, in totaal 1 keer bewerkt.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3202
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor HaWee » 3 okt 2018 20:58

Die had ik ook gezien, letterlijk hetzelfde verhaal maar dan over een Oregon 700 :?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21472
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor JaVaWa » 3 okt 2018 21:06

anvanlaer kan toch problemen hebben met twee verschillende toestellen? De problemen zijn echter wel gelijk en de oorzaak vermoedelijk ook.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14516
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor RonalT » 3 okt 2018 21:09

Door het hel verhaal had ik de twee verschillende toestelnamen/typen over het hoofd gezien.
Mijn opmerking aangepast.....
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3202
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor Jos van Eekelen » 4 okt 2018 19:23

Ik heb in het verleden Garmin Express gebruikt om caches op de GPS (Oregon 450t) te plaatsen. Het is al enige tijd dat ik GE gebruikt heb, weet niet of het nog actueel is maar wellicht kan dit helpen.
GPS gebruik voornamelijk voor wandelen waaronder het bedenken van wandelingen. Ook Geocaching en geotaggen van foto's. Tevreden gebruiker van een Oregon 450t en altijd geïnteresserd in alternatieven.
Jos van Eekelen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 15 mei 2010 12:51
Woonplaats: West-Brabant

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor anvanlaer » 6 okt 2018 19:04

e.vdwerf schreef:Hoe staat het zoomniveau in de kaartinstellingen? Op automatisch.. Het kan namelijk ook op uit staan.

menu/ stel in/ kaart/geavanc.instellingen/zoomniveaus/geocaches/ ? kies voor automatisch


edit: Ze staan er toch niet per abuis op als waypoints?


Mijn excuses voor het late antwoord. Ik zie ze ook niet staan in de lijst waarin ik kan zoeken, dus ook niet op de kaart. Ik heb dit toestel al laten resetten. Je zou dan toch denken dat alle instellingen terug correct staan?
anvanlaer
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 3 okt 2018 09:18

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor anvanlaer » 6 okt 2018 19:06

JaVaWa schreef:
anvanlaer schreef:En ik heb deze ook op een andere gps geplaatst, waar ze wel worden getoond.

Welke? Oudere toestellen als de 60CSx en de eTrex Legend/Vista kijken op een andere manier naar geocaches dan de moderne toestellen, het kan best zijn dat ze op de Touch als waypoints (viapunten) worden gezien.


Aha, dat wist ik dus niet.
anvanlaer
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 3 okt 2018 09:18

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor anvanlaer » 6 okt 2018 19:08

JaVaWa schreef:anvanlaer kan toch problemen hebben met twee verschillende toestellen? De problemen zijn echter wel gelijk en de oorzaak vermoedelijk ook.


Inderdaad, ik ben 2 mensen aan het helpen met 2 verschillende types. Waarschijnlijk een gelijkaardig probleem, maar dat kan ook een verschillend probleem zijn.
anvanlaer
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 3 okt 2018 09:18

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor JaVaWa » 6 okt 2018 20:45

Plaats eens het betreffende GPX-bestand hier op het forum, dan kunnen we kijken of er iets mis mee is.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14516
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor anvanlaer » 7 okt 2018 08:14

JaVaWa schreef:Plaats eens het betreffende GPX-bestand hier op het forum, dan kunnen we kijken of er iets mis mee is.

Bedankt alvast om even mee te kijken. Dit is een van de gpx'en die niet wordt herkend. https://drive.google.com/open?id=1jB2UIXIGl-CWTZKSNFPAKxigsWuzyeuw
anvanlaer
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 3 okt 2018 09:18

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor JaVaWa » 7 okt 2018 15:29

Vreemd, het zijn echte geocaches en BaseCamp leest ze als zodanig probleemloos in. Ik krijg ze echter ook niet op mijn Oregon 700 te zien, ook niet na diverse opschoonacties. Ik vermoed dat er bepaalde tekens in de cachetekst of in een logtekst staan die op zich niet ongeldig zijn, maar waar het toestel toch problemen mee heeft. Vereist nog wat nader onderzoek...
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14516
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: GPS toont de geocaches niet

Berichtdoor anvanlaer » 7 okt 2018 15:49

JaVaWa schreef:Vreemd, het zijn echte geocaches en BaseCamp leest ze als zodanig probleemloos in. Ik krijg ze echter ook niet op mijn Oregon 700 te zien, ook niet na diverse opschoonacties. Ik vermoed dat er bepaalde tekens in de cachetekst of in een logtekst staan die op zich niet ongeldig zijn, maar waar het toestel toch problemen mee heeft. Vereist nog wat nader onderzoek...


Ok, blij om te horen dat jij ook problemen hebt.

Ik ben nog aan het denken geweest. Ik heb die gpx gemaakt op basis van de lijst met een = en een / in de naam. Zou dat voor het probleem kunnen zorgen?
anvanlaer
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 3 okt 2018 09:18

Volgende

Keer terug naar eTrex Touch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast