Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Mgent » 13 jun 2018 12:09

Zoals al eerder geschreven mijn 595 doet het goed, in en uit, zonder haperen. Met of zonder spoor zichtbaar.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.7.0, CN Europe NTU 2019.10, Onroute motor 4.10 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1550
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor HaWee » 13 jun 2018 14:58

"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20716
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Hans K » 13 jun 2018 15:37

Ik heb een echte 595LM
Rijdersgroet, Hans K

Zumo595, SW 4.20; CN NTU 2018-1; OnRoute Eur 4.05; Nokia 6310I; Scala rider powerset G4 2.3; BaseCamp v4.1.1; HD-StreetBob; HD-XLH-1200; Duc-Chiara-900; Cagiva-600.; Kever 1200 '62.
Hans K
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 9 mei 2007 17:40
Woonplaats: Leiden

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Hans K » 13 jun 2018 15:45

HaWee schreef:kijk ook even hier https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=133&t=48156

Ja die had ik al gezien. bij mij begint de route met het scherm op b.v. 1,2km en zoomt dan in naar 50m bij de eerste afslag ofzo. Daarna blijft hij op 50m staan. Ik tik dan op de plaatsnaam en gelijk weer op terug. Dan gaat de 595 naar een iets grotere afstand (b.v. 200 of 800 m) maar waar die afstand door bepaald wordt snap ik nog niet. Bij mijn oude StreetPilot ging hij na een afslag altijd gewoon naar de schaal zodat het volgende routepunt net in beeld is. Dat vond ik erg handig.
Rijdersgroet, Hans K

Zumo595, SW 4.20; CN NTU 2018-1; OnRoute Eur 4.05; Nokia 6310I; Scala rider powerset G4 2.3; BaseCamp v4.1.1; HD-StreetBob; HD-XLH-1200; Duc-Chiara-900; Cagiva-600.; Kever 1200 '62.
Hans K
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 9 mei 2007 17:40
Woonplaats: Leiden

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Mzeist » 13 jun 2018 16:33

ik ben nou toch wel erg benieuwd of automatische uitzoomen wel gewoon werkt als je geen tracks zichtbaar hebt...

Die zoom/schalen worden oa bepaal door het wegtype/snelheid (local, highway of ramp) en of je mode (driving of routing) Je kan ze zien en eventueel instellen op een 'geheime' diagnostics page (kaartscherm, klik op snelheid linksonder, je komt dan in een anders scherm (tripcomputer oid) houd dan ongeveer 7 seconde je vinger op '0 km/u' (scherm midden bovenin), kies 'Developer Tests and Tools', dan 'Map Drawing', dan 'Autozoom' dan zie je ingestelde waarden staan (en kan je ze eventueel aanpassen)
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 508
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Hans K » 13 jun 2018 17:13

Bedankt Marcel. Dat is wat ik zoek. Helaas kan daar de maximale zoomafstand niet verder dan 800m gezet worden. Ik neem tenminste aan dat minor unit meters is en major unit km's. Dat is veelal niet voldoende om het volgende routepunt in beeld te krijgen. Maar het is in ieder geval iets. Ik heb nu alles op 800 minor gezet en ga binnenkort testen met en zonder spoor actief.
Rijdersgroet, Hans K

Zumo595, SW 4.20; CN NTU 2018-1; OnRoute Eur 4.05; Nokia 6310I; Scala rider powerset G4 2.3; BaseCamp v4.1.1; HD-StreetBob; HD-XLH-1200; Duc-Chiara-900; Cagiva-600.; Kever 1200 '62.
Hans K
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 9 mei 2007 17:40
Woonplaats: Leiden

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Toontje » 14 jun 2018 22:18

Ik heb al 2 keer zoomgezeik gehad met mijn originele 595. Dan staat-ie ineens op 20 km uitgezoomd en de autozoom werkt niet meer. Ik heb het beide keren alleen maar kunnen oplossen met een factory reset.
Den groenten . . . Toontje ©¿©

Zumo 595 met Schuberth S2 Sport + SRC op Triumph Tiger 800 XRx.
Avatar gebruiker
Toontje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1714
Geregistreerd: 16 apr 2004 20:52
Woonplaats: Malden

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Mzeist » 18 jul 2018 21:20

Hans K schreef:...t en ga binnenkort testen met en zonder spoor actief.


Hoi Hans,

heb jij nog wel eens gekeken of autozoom op je 595 werkt met een spoor/track actief?
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 508
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Toontje » 26 jul 2018 20:11

Ik heb wel altijd een track meelopen. Zou het daaraan liggen?
Den groenten . . . Toontje ©¿©

Zumo 595 met Schuberth S2 Sport + SRC op Triumph Tiger 800 XRx.
Avatar gebruiker
Toontje
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1714
Geregistreerd: 16 apr 2004 20:52
Woonplaats: Malden

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Mzeist » 26 jul 2018 20:14

Bij mij wel, maar dat zou nog kunnen komen omdat ik een 590 met de software van 595 heb. Dus gewoon even proberen zonder dat er tracks op weergave staan en je weet het....
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 508
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Hans K » 3 aug 2018 13:25

Heb weer wat getest. Nog niet echt met de tracks enzo, heb gewoon te weinig tijd.
Maar als ik op de route planner zelf een route maak dan gaat het zoomen helemaal goed.
Als ik via de mr. GPS methode een track importeer en op het toestel omzet naar een route dan gaat het fout.
Het automatisch uitzoomen na een hoek werkt dan niet meer. Misschien dat Hans (mr. GPS zelf) hier ook iets over weet?
Ik ga het nog proberen met een in BaseCamp gemaakte route welke ik naar de Zumo overzet als route.
Rijdersgroet, Hans K

Zumo595, SW 4.20; CN NTU 2018-1; OnRoute Eur 4.05; Nokia 6310I; Scala rider powerset G4 2.3; BaseCamp v4.1.1; HD-StreetBob; HD-XLH-1200; Duc-Chiara-900; Cagiva-600.; Kever 1200 '62.
Hans K
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 9 mei 2007 17:40
Woonplaats: Leiden

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Mzeist » 3 aug 2018 14:20

Mijn ervaring is dat het niet aan de route ligt of aan hoe die gemaakt is, maar: track zichtbaar op toestel = geen autozoom. (ook niet tijden een route gesimuleerd rijden)
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 508
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Dingeman » 3 aug 2018 19:24

Mzeist schreef:Mijn ervaring is dat het niet aan de route ligt of aan hoe die gemaakt is, maar: track zichtbaar op toestel = geen autozoom. (ook niet tijden een route gesimuleerd rijden)


Geldt niet bij de 590.
Ik rijd altijd met de track zichtbaar over de route, en scherm zoomt gewoon in en uit.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 432
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor Mzeist » 3 aug 2018 21:58

klopt voor de 590, maar de/mijn 595 zoomt dus niet in en uit als je een route rijdt én er een track zichtbaar is
Groet, Marcel.

Etrex Vista, 60CS, Co300, SPIII, SP2610, Nuvi760, Zumo660, Or650, Nuvi3590, Zumo590/5
Mzeist
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 508
Geregistreerd: 13 mei 2009 21:47
Woonplaats: Marcel, Zeist

Re: 595 zoomt niet uit na hoek of rotonde

Berichtdoor SciFi » 4 aug 2018 09:48

Bij mijn 595 wel.
SciFi. Op Miaomi Mi Max2 "TomTom 1.0.2" met ta kaarten V9 2018.03 en in de auto de Zumo 595 Travel edition met CNEUNTU 2019.20.
Avatar gebruiker
SciFi
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 121
Geregistreerd: 1 nov 2014 11:09

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Zumo 595LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast