Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Zumo 590 "ga naar" bug?

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

Zumo 590 "ga naar" bug?

Berichtdoor Femme » 13 okt 2019 22:12

De Zumo 590 die ik ooit kocht, was een van de eerste die uit kwam. Ik word al heel lang geplaagd door de vervelende gewoonte dat het toestel tijdens het rijden van een route stopt met aanwijzingen geven. In plaats van een gesproken bericht en een aanwijzing boven in het scherm dat je over zoveel honderd meter moet afslaan, blijft het stil en staat er "Ga naar ...", waarbij ... de naam van de weg is waar je op dat moment op rijdt. Het kaartje op het scherm toont wel de correcte positie waar je op dat moment rijdt en de paarse route lijn is zelfs voorzien van een pijl waar je zou moeten afslaan. In het gebruik is dat echter heel onhandig. Ik houd liever mijn ogen op de weg.
Wat soms wel werkt is de route stoppen en er opnieuw inzetten, maar dit is zeer onhandig en tijdens het rijden gevaarlijk om te doen. Ik doe o.a. motor begeleidingen van evenementen zoals truck-runs, dan kan je niet even stoppen. Bovendien gaat het na een tijdje meestal toch weer mis.
Als de route voorzien is van tussenpunten kan je je soms ook een punt overslaan waarna het weer even werkt. Dat komt je echter wel op een herberekening te staan van een deel van de route, ondanks dat herberekenen uit staat.
Gisteren tijdens een TankTasTocht rit in de regen, was het bijna permanent mis. De route gemaakt uit een track in Basecamp deed het helemaal niet. Ter plekke nogmaals de route laten berekenen uit de track. Deze deed het soms wel soms niet. Af en toe ging het spontaan ineens weer werken, bijvoorbeeld nadat je van de route afgeweken bent.

Anderen die met dezelfde route meerijden hebben hier kennelijk geen last, dus je zou zeggen dat het aan het toestel ligt. Wellicht een kleine positie miswijzing, zodat het toestel denkt dat je steeds niet op de route zit.
In profiel automodus met herberekenen aan, lijkt er minder mis te zijn, maar voor een route is dat geen optie.

Weet iemand wat hier aan de hand kan zijn? Of nog beter, is dit te verhelpen?

toestel info
Zumo 590
Hardwareversie V9 SA3 16GB 256 MB DW PR
Software versie 3.30
GPS firmware 3.05.20
Kaart materiaal gewoonlijk altijd de laatste versie

gr Femme
Femme in de oud Germaanse betekenis, niet in de Franse,
BMW R1200RT, Goldwing1100 +EZS zijspan
Avatar gebruiker
Femme
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 16 feb 2006 02:36
Woonplaats: Pijnacker

Re: Zumo 590 "ga naar" bug?

Berichtdoor RonalT » 13 okt 2019 22:42

Mijn eerste reactie is "je hebt meer dan 1 routerende kaart aan staan" of 'je hebt de juiste kaart niet aan staan'.
Of je route is niet met dezelfde kaart gemaakt als waarmee je toestel werkt.

Ik denk dat je het in die richting, kaarten dus, moet zoeken.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 3200
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Zumo 590 "ga naar" bug?

Berichtdoor QuattroFrits » 14 okt 2019 07:12

En je zit in het verkeerde draadje, deze is voor de Zumo 595, dus zullen er minder antwoorden komen.
Ik weet er helaas geen antwoord op.
Met een GPS geen stress
Virb XE + Zumo 590 LM + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 met SC1A
Avatar gebruiker
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1813
Geregistreerd: 13 jan 2008 16:59
Woonplaats: Hulsberg

Re: Zumo 590 "ga naar" bug?

Berichtdoor Mgent » 14 okt 2019 09:41

Zoal RonalT het al aangeeft, je hebt meer dan één kaart actief. Kan gebeuren na een update, dat deze allemaal aangevinkt zijn. Kijk dus je kaarten eens na.
Zumo 595, iPhone 11 Pro, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.6, CN Europe NTU 2020.20, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1890
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Zumo 590 "ga naar" bug?

Berichtdoor hka » 14 okt 2019 14:01

Gebeurd ook als je van route bent en er na een tijdje weer op terug komt.
Dan duurt het even voordat de Zumo weer een punt passeert en dan weer de gebruikelijke informatie weergeeft.
hka
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 659
Geregistreerd: 3 jun 2008 18:39

Re: Zumo 590 "ga naar" bug?

Berichtdoor Femme » 14 okt 2019 14:36

Femme in de oud Germaanse betekenis, niet in de Franse,
BMW R1200RT, Goldwing1100 +EZS zijspan
Avatar gebruiker
Femme
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 16 feb 2006 02:36
Woonplaats: Pijnacker


Keer terug naar Garmin Zumo 595LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast