Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

onroute wordt niet opgeslagen ???

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor tonvandemeulengraaf » 2 aug 2016 15:24

Beste zumo-vrienden, als gebruiker van Base Camp loop ik tegen het volgende probleem aan:
Kan een route van A naar B normaal inladen in mijn zumo 390 (met City-navigatorkaart 2017 in computer en in Zumo). Als ik dezelfde route van A naar B maak met mijn Onroute instellingen (in computer en in Zumo) krijg ik deze route niet in mijn toestel. Laatstgenoemde route heeft 145 punten en 4 via punten. Telkens krijg ik dan de melding : " kan route xxx niet opslaan".
Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe ?
Bellen mag ook op 0653151852
tonvandemeulengraaf
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 23 okt 2010 14:51

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor HaWee » 2 aug 2016 15:35

ik denk dat de fout is dat je veel te veel punten gebruikt

je moet de kaart en de routeinstelling het werk laten doen en alleen een paar punten extra ofwel ivm een gewenste stop (eten/bezienswaardigheid) of voor kleine correcties.

dezelfde route als met CN op Onroute maken is nogal vreemd, CN is om efficient ergens te komen, OnRoute is om mooie routes te rijden waarbij de rit belangrijk is en niet A of B

wat zijn je OnRoute instellingen?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19907
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor tonvandemeulengraaf » 2 aug 2016 20:30

zal de vraag iets simpeler stellen: waarom krijg ik 'n route die in On-Route is gemaakt en slechts 4 via punten heeft niet geladen op mijn Zumo 490 ? .
De route lijkt helemaal oké doch na het verzenden naar het toestel krijg ik de melding : kan route xx niet opslaan".
tonvandemeulengraaf
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 23 okt 2010 14:51

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor Rush FZ1N » 2 aug 2016 20:55

Eerst geef je aan 145 punten en 4 viapunten. Nu geef je aan dat de route 4 punten heeft. Ik denk dat daar de fout zit.
145 punten lukt niet op het toestel. 145 viapunten zou wel moeten gaan.
Heb je in de route de punten wel "zacht" gemaakt? Dan zou het moeten werken.
Zumo 595LM Travel Edition op FJR (motor), Oregon 700 op Levo FSR (atb) en Nuvi 3598LMTD voor auto.
Rush FZ1N
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1026
Geregistreerd: 2 jan 2009 11:08
Woonplaats: Veldhoven

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor tonvandemeulengraaf » 3 aug 2016 07:16

voor alle duidelijkheid: ik heb het over 4 via-punten , daarvan heb ik er 2 zacht gemaakt. De 145 punten maken onderdeel uit van mijn route van plm. 200km; dit aantal punten kan ik niet beïnvloeden....
Zoals al eerder aangegeven heb ik met het maken van een route met de City-Navigator-kaart geen enkel probleem.
tonvandemeulengraaf
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 23 okt 2010 14:51

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor Frank » 3 aug 2016 08:05

Route geheugen vol misschien? Verwijder eens alle routes uit je Zumo en probeer het daarna nog eens.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1758
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor HaWee » 3 aug 2016 10:59

nogmaals: de OnRoute kaart is NIET om een CN route mee te maken (A naar B)
je geeft geen antwoord op mijn vragen o.a. wat je "onroute" instellingen zijn.

qua niet kunnen opslaan is de suggestie van Frank een hele goede.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19907
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor Léon Franssen » 3 aug 2016 15:27

Misschien even ter verduidelijking.
Als je een route maakt met 4 via-punten en je klikt daar twee keer op krijg je een venster waar onder andere een samenvatting staat. Hierin staat: 4 via-punten en 145 punten( weet ook niet welke punten dat zijn).
Het is dus een route die uit 4 via-punten bestaat. Punt 2 en 3 zijn zacht gemaakt.
Bij het verzenden naar de Z390 van de route, de route is in de ORM gemaakt, geeft de Z390 de foutmelding.
Gebruikt hij bij dezelfde route echter de CN kaart dan verschijnt de melding niet. De instellingen van de Z390 zijn correct.
Daar kan het dus niet aan liggen, ook de profielinstellingen voor het gebruik op de motor.
Ik neig eerder naar de mening van Frank, maar waarom doet hij dat dan niet bij de CN kaart.

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor HaWee » 3 aug 2016 16:21

zolang TS geen antwoord geeft weten we niet of de instellingen goed zijn

maar wat ik absoluut niet begrijp is dat iemand dezelfde route in CN en de OMK wil maken, dat slaat nergens op.

Ik zou het nog begrijpen als iemand een mooie route maakt in OMK en dan een track ervan in CN gebruikt om dezelfde route te bouwen met flink wat extra punten zodat die door andere rijders (die geen OMK hebben) kan worden gebruikt.

maar een route in CN maken van A naar B en dan diezelfde route in de OMK willen maken :? :shock: :?:
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 19907
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor tonvandemeulengraaf » 3 aug 2016 16:23

Heb het "route-geheugen" leeg gemaakt en daar is het laden een stuk sneller van geworden. Ben vanmiddag bij Waypoint in Vessem geweest en die onderkennen mijn probleem. Zij hebben mij geadviseerd om (voorlopig) een spoor te maken van een geselecteerde route en daarna in de Zumo om te zetten in een "nieuwe reis".............het is een beetje improviseren. Na de vakantie periode wordt mijn toestel getest en wordt bezien hoe we dit gaan oplossen.
Vooralsnog kan ik met deze oplossing volgende week gaan toeren !.

Ton
tonvandemeulengraaf
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 23 okt 2010 14:51

Re: onroute wordt niet opgeslagen ???

Berichtdoor Léon Franssen » 4 aug 2016 10:41

HaWee schreef:maar een route in CN maken van A naar B en dan diezelfde route in de OMK willen maken :? :shock: :?:


Dag Hawee,

Het is inderdaad verwarrend.
De route is in ORM gemaakt met 4 punten. De twee middelste zijn zacht.
Daarna de route naar de Z390 gestuurd. Hierbij verscheen de foutmelding.
Als probeersel is daarna de CN kaart gebruikt met dezelfde route en toen werd hij wel zonder foutmelding overgestuurd naar het toestel. Dit riep veel vraagtekens op. In Vessem wist men hier ook geen raad mee.
Het wordt echter een vervolg verhaal i.v.m. de vakantie.

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg


Keer terug naar Garmin Zumo 395LM en 345LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast