Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Snelheids icoon wijzigen

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

Snelheids icoon wijzigen

Berichtdoor motorr6 » 9 apr 2017 01:59

Hoi gps vrienden! :D

Sinds kort heb ik voor een Garmin Zumo 395LM. Er is heel veel te wijzigen, ieder knopje kan je bijna een andere instelling geven of veranderen. Heel tof! Heel anders dan TomTom waarvan ik al drie of vier heb versleten. Nu voor op de adventure-bike voor de Zumo gekozen! :mrgreen:

Alleen als ik in het navigatieschem (bekijk kaart) zit dan zit er links een icoon "snelheid", de rechterkant kan je wijzigen. Maar wanneer ik offroad rijdt, dan is de snelheid helemaal niet nodig. Offroad, precies wat ik nodig heb. Helemaal super!!!

Vraag 1: Kan ik het icoontje in het voorbeeld "snelheid 24 km/h" ook wijzigen????

Vraag 2: Kan ik ook op kompas rijden? Dus niet als de "rechtstreekse lijn naar bestemming" zichtbaar is, maar een kompas in welke richting ik moet rijden? Met een lijn is het ook wel duidelijk, maar als dat dmv het kompas kan zou het ook fijn zijn. Of moet ik dan gewoon "Apps > Kompas" gebruiken, alleen dan weet ik niet in welke richting mijn bestemming is. :lol:

Afbeelding
motorr6
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 9 apr 2017 01:23

Re: Snelheids icoon wijzigen

Berichtdoor Mgent » 9 apr 2017 07:27

1. Neen. Het is ook het enige welke je niet kan wijzigen.

Wat betreft rijrichting,buiten je kmpas welke je al aangaf, kan je het tweede venster wel wijzigen met bv rijrichting.En via kaartfuncties kan je nog andere functies oproepen en op je scherm zetten, en ook hier kan je dan voor rijrichting kiezen. Dan krijg je O,N,W, NW...
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Snelheids icoon wijzigen

Berichtdoor Mike Schenk » 9 apr 2017 11:18

Je kunt ook het Dashboard veranderen. Ik heb gekozen voor een instelling met onderin een balk met vier vakjes. Snelheid staat dan rechts en die kun je dan nog steeds niet veranderen. Maar je hebt drie vakjes over die je wel kunt wijzigen. Waarbij je moet opletten dat de instelling voor die drie vakjes afhankelijk is van of je wel of niet een route actief hebt.
Avatar gebruiker
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 286
Geregistreerd: 4 apr 2008 21:47
Woonplaats: Den Haag

Re: Snelheids icoon wijzigen

Berichtdoor motorr6 » 9 apr 2017 16:57

Juist. Ben al even aan het sneupen geweest met behulp van de volgende video, is wel de Zumo 590 in het filmpje, maar werkt hetzelfde in dit geval.

Mike; dan klik ik op rechts (wat in plaatje "aankomst 15:18 uur" is), dan kies ik voor reisgegevens. Ja, dan krijg ik aan de rechterkant drie velden te zien. Deze kan ik naar wens instellen.

Dit is prima zo, ik had liever linksonderin de snelheid kunnen wijzigen, maar hiermee red ik het wel.

Bedankt voor jullie antwoorden! :D
motorr6
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 9 apr 2017 01:23


Keer terug naar Garmin Zumo 395LM en 345LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast