Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Cyclops op 395LM

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

Cyclops op 395LM

Berichtdoor 1cc1kw1pk » 16 apr 2017 18:34

Waarschijnlijk de verkeerde plek om het te posten, dus mag verplaatst worden als dit zo is. Ik probeer het maar hier omdat ik de 395 bezit. Ik heb dus een abonnement van cyclops aangeschaft. Nu probeer ik dit werkende te krijgen. In garmin express staat dat ik het gekocht heb. Ik kan ook updaten, maar als ik op de weg zit geeft het allemaal oude flitspalen aan. Dus ik had al het idee dat de basis versie die standaard op de zumo zit nog steeds actief is. Heb gebeld met garmin support en zij zeiden dat ik eerst de oude POI''s waar landen in stonden weg moest halen. Zo gezegd zo gedaan. Geen effect. Ik snap er niks meer van. Kan iemand me hier verder in helpen. Zou heel fijn zijn!
Laatst bijgewerkt door 1cc1kw1pk op 17 apr 2017 11:01, in totaal 2 keer bewerkt.
1cc1kw1pk
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 8 apr 2016 17:14

Re: Cyclops op 345LM

Berichtdoor PhantomRC » 17 apr 2017 09:35

Heb jij het over:

* Garmin Lifetime Cyclops TM-Europe
of
*CyclopsTM Safety Cameras, Europe ...?

Het eerste kan je steeds ophalen en ik vermoed dat ze het ook regelmatig aanpassen qua inhoud.
De andere, die waarvoor men moet betalen heeft serieuze problemen bij het activeren via GE en dus ook qua ophalen.
Garmin IS hiervan op de hoogte via allerlei kanalen maar blijkt toch geen oplossing te hebben.
Zelf zit in de nesten hiermee en probeer een refund-acties van mijn abonnement te bekomen ... gezien het toch niet is geactiveerd.
Bijlagen
Na restart 2 50%.jpg
Betakend of niet betalend?
Na restart 2 50%.jpg (46.89 KiB) 1008 keer bekeken
Laatst bijgewerkt door PhantomRC op 17 apr 2017 09:43, in totaal 1 keer bewerkt.
Yamaha XTZ1200 - iMac - Nikon - Virb 30 Ultra
Zumo 595LM Travel Edition (soms met SD 16 Gb)
Maps: CN Europe NTU 2018.10 Europe DEM + ALL South + ALL North
Garmin Express v 5.6.2.0
BaseCamp v 4.6.3
Virb Edit v 5.1.2
OS X Sierra 10.12.6
Avatar gebruiker
PhantomRC
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 5 maart 2008 18:37
Woonplaats: Koksijde ('Baaltje)

Re: Cyclops op 345LM

Berichtdoor Mgent » 17 apr 2017 09:42

De flitspalen via een eenmalige aankoop op smartphone werken perfect en zijn altijd up to date.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1442
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Cyclops op 345LM

Berichtdoor 1cc1kw1pk » 17 apr 2017 09:42

Ik heb inderdaad de cyclops safety camera europe. Is die eerste via de telefoon? Ik wilde hem juist op het apparaat hebben ivm accu die leegraakt van de telefoon. Ik kan lastig info vinden hierover, of ik kijk niet goed. Ik heb ook op het forum gezocht. Is er ergens een thread over? Ik wil graag een oplossing. Heb hier 30 euro voor betaald en kan hem nu al twee weken niet gebruiken. Zonde van het geld. Dank voor het antwoord en als iemand me ook naar een thread kan sturen waarin dit besproken word. Als deze er niet is dan moet ik morgen maar gaan bellen naar garmin.
1cc1kw1pk
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 8 apr 2016 17:14

Re: Cyclops op 345LM

Berichtdoor 1cc1kw1pk » 17 apr 2017 10:00

Overigens krijg ik nu ook een fout bij het updaten van cyclops. Volledig onbruikbaar dus. Al twee weken. Is er iemand bij wie het wel werkt eigenlijk? En als iemand threads weet waarin wordt besproken over niet kunnen updaten, problemen met cyclops TM safety camera's Europe. Zou ik graag in willen zien. Dankje!
1cc1kw1pk
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 8 apr 2016 17:14

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor PhantomRC » 17 apr 2017 11:59

Twee weken? Hier sinds 21/02/2017 in de problemen daarmee.
Betalen ze mij terug dan ga ik gewoon ergens anders shoppen.
Yamaha XTZ1200 - iMac - Nikon - Virb 30 Ultra
Zumo 595LM Travel Edition (soms met SD 16 Gb)
Maps: CN Europe NTU 2018.10 Europe DEM + ALL South + ALL North
Garmin Express v 5.6.2.0
BaseCamp v 4.6.3
Virb Edit v 5.1.2
OS X Sierra 10.12.6
Avatar gebruiker
PhantomRC
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 5 maart 2008 18:37
Woonplaats: Koksijde ('Baaltje)

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor 1cc1kw1pk » 17 apr 2017 12:19

Hoe ver ben je met garmin? Ik ben wel benieuwd naar wat je al hebt gedaan? In hoeverre is Garmin hiervan op de hoogte? Ik heb ze gebeld en mij "hielpen" ze door POI's te verwijderen, zonder resultaat. Welke threads zijn er over dit onderwerp. Ik kan ze niet vinden. Als dit is zoals je zegt dan wil ik ook mijn geld terug. 30 euro vind ik veel geld. Met meer info sta ik zelf ook wat sterker. En wat weet Waypoint hierover? hebben zij hier nog wat over gezegd? Dankje in ieder geval voor het antwoord.
1cc1kw1pk
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 8 apr 2016 17:14

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor guzzi vero » 17 apr 2017 12:37

je kan x aantal poi mappen in de gps/garmin.poi map. Als dat dan verschillende speed cams zijn (bij mij zitten er de scdb en de cyclops in) dan komen deze gewoon op mekaar te liggen. Het enige dat verschilt kan de waarschuwingsafstand zijn tov waar ze staan. dus poi's verwijderen zoals garmin je aangaf is gewoon bullshit.
er zijn heel weinig treads over dit onderwerp daar het ook nog eens mac-os afhankelijk blijkt te zijn en de garmin boys zijn niet echt mac gericht. het enige waar je wat gaat terug vnden is op forums.garmin.com (gewoon inloggen met dezelfde nick als in mygarmin)
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 931
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor 1cc1kw1pk » 17 apr 2017 12:48

@guzzie vero. Enige wat bij mij in de POI map zit is GMA, GPI en UNL bestanden. En die land bestanden die ik heb weggegooid. Die waren uit 2015 dus al oud. Dus ik dacht dat de garmin helpdesk hier wel gelijk in had door ze weg te gooien. Ik zit overigens op de PC dus ik weet niet of dat nog uitmaakt? Ik zal wel eens kijken op dat forum. Heb jij er ook last van?
1cc1kw1pk
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 8 apr 2016 17:14

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor PhantomRC » 17 apr 2017 16:25

@1cc1kw1pk:

Ik wil je niet ontmoedigen maar ik sta ongeveer even ver als jij.
Deze week neemt mijn dealer contact op met Garmin BeLux en legt hen aan de hand van een reeks screenshots het probleem nogmaals voor.
POI's verwijderen? Dat is nieuw. Bij mij stelden ze voor om het te proberen op Windows computers of op de LAN zonder WiFi of ... ze stuurden het probleem door naar hun technische dienst.


Update op mijn bericht van 17 apr 2017 10:35:
Ik heb nu zelfs geen keuze meer want de "rode balk" (doet me denken aan de "Blue Screen of Death" van Windows :-) ) met de melding dat er geen contact is met de Garmin servers ... is terug.

Er gebeuren ook héél rare zaken bij de registratie van een toestel.
In mijn geval heb ik een 660 doorverkocht en dus weggehaald via MyGarmin.com uit mij "oude" Garmin profiel . Het password van dat profiel is kort nadien door een technicus van Garmin gereset (voor onderzoek van toestel nr 1) en ik kon er niet meer in.
Vandaag brengt mijn nieuwsgierigheid me ertoe toch eens dat password te resetten (uiteindelijk gevonden waar het kon) en ga ik eens koekeloeren in dat "oud" profiel.
Zoals jullie ondertussen ook weten ben ik aan ... toestel nr 3 sinds 21 februari 2017.
En wat blijkt? De toestellen 1 en 2 waren geregistreerd in mijn oude profiel. Door wie? Onbekend.
Rap alles eruit gehaald want ik vermoed dat er ergens op internet een 660 gebruiker zich afvroeg waarom hij mijn ex-660 niet op zijn naam kreeg :mrgreen:
Op mijn "nieuw" profiel waren toestel 2 en 3 geregistreerd en dit ondanks dat ik nummer 2 gisteren eruit had gegooid.

Volgen jullie nog?

Ik niet.

Uiteindelijk vraag ik me af of hun registratie database niet corrupt is. :evil: :evil: :evil:
Yamaha XTZ1200 - iMac - Nikon - Virb 30 Ultra
Zumo 595LM Travel Edition (soms met SD 16 Gb)
Maps: CN Europe NTU 2018.10 Europe DEM + ALL South + ALL North
Garmin Express v 5.6.2.0
BaseCamp v 4.6.3
Virb Edit v 5.1.2
OS X Sierra 10.12.6
Avatar gebruiker
PhantomRC
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 5 maart 2008 18:37
Woonplaats: Koksijde ('Baaltje)

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor 1cc1kw1pk » 18 apr 2017 13:04

Nou dat klinkt goed. Ik ga vandaag maar eens bellen met Garmin en als ik tijd heb ook waypoint. Ik laat het je weten! Dankje voor de informatie!
1cc1kw1pk
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 8 apr 2016 17:14

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor adkart » 16 jun 2017 18:41

Zat gisteren in mijn nieuwe 395lm te kijken en zie dat er ook een franse cyclops map in staat....Mag daar toch niet meer of hebben ze die omgebouwd naar points of interests???
Zumo 395, Zumo 220, Nuvi2599, Honda CBR 600 F4 Honda, Hornet 600
Avatar gebruiker
adkart
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 7 mei 2009 18:51

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor RonalT » 16 jun 2017 18:50

In Frankrijk zijn gevaarlijke zones toegestaan. Dit is een gedeelte van 700 mtr of 1 km waar mogelijk flitsers staan. Dat mag!

Heb je trouwens ook gekeken naar Duitsland, Tsjechië en Zwitserland. Want ook daar is flitsinfo niet toegestaan.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2695
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Cyclops op 395LM

Berichtdoor adkart » 21 jun 2017 23:31

Klopt maar ik weet nog niet hoe het er in Zwitserland instaat, misschien ook wel als gevaarlijke zones??? Duitsland daar kijken ze niet zo nou dus daar verwacht ik geen problemen en in Tsjechië zal ik nooit komen per motor...
Zumo 395, Zumo 220, Nuvi2599, Honda CBR 600 F4 Honda, Hornet 600
Avatar gebruiker
adkart
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 7 mei 2009 18:51


Keer terug naar Garmin Zumo 395LM en 345LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron