Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

routeberekening niet mogelijk

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Vitayalin » 26 jul 2017 06:47

Na het sneuvelen van de 3 jaar oude 550 een andere via marktplaats gescoord. Dit bleek een 500 maar goed.
De Garmin was wat opgeschoond en de basiskaart ontbrak ook zo bleek na wat zoekwerk op het forum. Deze weer geïnstalleerd maar zelfde melding bleef.

In Nederland werkt het prima maar zodra een adres(verschillende geprobeerd) over de grens ingegeven wordt(naar Belgie) blijft het toestel poos hangen op 100% en daarna de melding "routeberekening niet mogelijk. Te weinig geheugen"
kaart 2017.20 en ook een andere geprobeerd maar geen verschil.
Met onroute als kaart geselecteerd lukt het wel.

Kan het zijn dat er buiten de basiskaart nog een bestandje mist op het toestel?
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Frank » 26 jul 2017 07:56

Je stelt deze vraag in het Zumo 345/395 deel van dit forum. Je kunt dit beter vragen in het Zumo 500/550 deel: viewforum.php?f=59 Daar hangen meer Zumo 500/550 gebruikers rond.

Om toch een antwoord op jouw vraag te geven: Als het op de Onroute kaart wel werkt, lijkt het erop dat het aan de City Navigator kaart in je toestel ligt. Is dat een volledige kaart voor heel Europa? Werk het b.v. wel als je een route wil maken naar een adres in een ander land, zoals Duitsland of Engeland ?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1771
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Mgent » 26 jul 2017 08:29

Je kan niet zomaar een kaart op een toestel plaatsen als je geen LT hebt op dit toestel. Een onroute "gekocht" op sd kan dit wel.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Vitayalin » 26 jul 2017 08:40

Er zat al een kaart op(2017) alsmede onroute en heb een andere kaart geprobeerd met zelfde resultaat.
Wellicht kan een mod dit topic even verplaatsen. Heb blijkbaar verkeerd forumdeel aangeklikt.

Wanneer het enkel aan de kaartversie ligt zou Nederland ook niet werken toch?

zal eens een adres in duitsland opzoeken.... Nee zelfde resultaat. Geen routeberekening mogelijk.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Frank » 26 jul 2017 09:24

Heb je maar één kaart actief? Dus óf alleen City Navigator óf alleen Onroute Motorkaart actief maken, anders gaat het ook fout.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1771
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Mgent » 26 jul 2017 09:43

Download javawa jdm en laat het toestel uitlezen. Pllats hier nadien de link zodat we kunnen meekijken wat het probleem kan zijn. Je CN kaart gaat toch verder dan nl hoop ik?
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor ankeric » 26 jul 2017 09:47

De foutmelding "Routeberekening niet mogelijk. Te weinig geheugen" heeft – minimaal - 5 (inmiddels 7) mogelijke oorzaken:
  • Kaart (of wat Frank zegt: maximaal één routerende kaart tegelijk actief)
  • Kaart: is de kaart compleet? Zijn alle - voor de route relevante - kaartsegmenten op de GPS geïnstalleerd?
  • Vertrekpunt
  • Eindpunt
  • Afstand tussen Vertrekpunt en Eindpunt
  • Aantal viapunten tussen Vertrekpunt en Eindpunt
  • Routeringsinstellingen (snelwegen/veerpontjes/onverhard vermijden als de bestemming alleen via snelwegen/veerpontjes/onverhard bereikbaar is)
Andere kaart is al geprobeerd?!

Heb je de route al in BaseCamp geprobeerd?

Zet je vertrekpunt eens dichter bij het eindpunt.
Probeer zowel een vertrekpunt in Nederland als in België.

Kijk naar het eindpunt. Zeker als dat een adres is én in het buitenland ligt is het mogelijk dat dit adres (te) ver van de weg afligt.
Ga naar het eindpunt (adres), zet daar een waypoint (op de weg!) en maak een route naar dit waypoint.

Kijk zelf nog eens naar het Eindpunt. Een eindpunt op Rottemeroog is ook een uitdaging.

Ga met een paar viapunten vanaf vertrek stap voor stap naar het eindpunt. Dus meer viapunten.

Trial and Error is de enige manier om dit soort raadseltjes terug te brengen op één of meer mogelijke oorzaken.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1046
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Vitayalin » 26 jul 2017 14:22

Staan nog geheel geen routes op. Alleen adres ingegeven.
Er is 1(!) kaart actief, 2017 of onroute.
Zelfs een adres in Friesland gaat goed maar net over de grens niet meer.
een zelfde kaart(sd) in de nuvi overgezet werkt gewoon goed dus mag aannemen dat de kaart meer bevat dan.

In Basecamp steeds de melding dat de sd kaart beveiligd tegen schrijven is. Dat met 3 andere kaartjes hetzelfde dus moet iets in het toestel zijn maar kan daar niets van vinden.

kHeb zelf een 350 maar vrouwlief is nogal verknocht aan een 550. Na 3x een nieuwe(lang gaan ze niet mee) nu eens ene van marktplaats maar wordt je ook niet vrolijk van dus.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor HaWee » 26 jul 2017 14:32

Vitayalin schreef:Zelfs een adres in Friesland gaat goed maar net over de grens niet meer.
een zelfde kaart(sd) in de nuvi overgezet werkt gewoon goed dus mag aannemen dat de kaart meer bevat dan.

In Basecamp steeds de melding dat de sd kaart beveiligd tegen schrijven is. Dat met 3 andere kaartjes hetzelfde dus moet iets in het toestel zijn maar kan daar niets van vinden.



je schrijft "eenzelfde kaart" , is dat dezelfde kaart of een kaart met dezelfde naam?
je zult hopelijk weten dat kaarten gekoppeld zijn aan de gps dus niet werken in een andere gps (behalve als gekocht op sd)

ankeric heeft al een aantal goede tips gegeven hoe het probleem zelf boven water te krijgen

Mgent heeft een goede tip gegeven zodat wij je kunnen helpen : download en installeer JDM http://www.javawa.nl/jdm.html
run JDM met de gps met sd erin gekoppeld aan de computer en in JDM kies Extra-Rapportage en maak een rapport op de JaVaWa site en plak hier de link er naar toe die je van het programma krijgt dan kunnen we kijken wat er mogelijk aan de hand is.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor rick » 26 jul 2017 14:36

Hoe kom je precies aan die kaart? Je schrijft dat dezelfde kaart in de Nuvi geen probemen geeft en dat je het met meerdere SD-kaartjes hebt geprobeerd.
Probeer je soms een kaart die bij de Nuvi hoort te gebruiken in de Zumo? Dat kan niet, die kaart kan je alleen in de Nuvi gebruiken. Dat zou alleen kunnen met een kaart die voorgeïnstalleerd op een SD-kaart is gekocht, maar die werken weer niet op andere SD-kaartjes.

Dus er gaat iets niet goed.
Of je moet werken met kaartmateriaal verkregen uit illegale bron, maar dat hoort niet op dit forum thuis.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 159
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor RonalT » 26 jul 2017 16:58

Mgent schreef:Download JaVaWa Device Manager en laat het toestel uitlezen. Plaats de link hier zodat we kunnen meekijken wat het probleem kan zijn.


Deze vraag was je al eerder gesteld.
Als je een goed onderbouwd antwoord wil hebben even uitvoeren a.u.b.
Nu zijn het allemaal slagen in de ruimte.
JaVaWa Device Manager download je hier >>>> http://www.javawa.nl/jdm.html
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2725
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Mgent » 26 jul 2017 17:59

Het is ondertussen vrij duidelijk dat het hier over "illegale" kaarten gaat. Dus geen energie meer insteken

een zelfde kaart(sd) in de nuvi overgezet werkt gewoon goed dus mag aannemen dat de kaart meer bevat dan.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Vitayalin » 26 jul 2017 19:45

er zat gewoon een kaart in het toestel bij de koop maar ben van alles aan het uitproberen geweest. vanzelf komt het niet goed immers. Heeft geen zin een lifetime over te zetten naar een niet functionerend toestel.
Morgen eerst een windows in virtualbox zetten voor die JDM test. Gebruik normaal geen windows dus even geduld.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Mgent » 26 jul 2017 19:56

Een kaart die in een toestel zit, en waar kaarten op staan die ook in een ander toestel werken. Dat kan niet. Dus zijn het illegaal gekraakte kaarten. Jammer voor jou, maar zou het toestel richting verkoper sturen en je geld terug vragen.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1457
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: routeberekening niet mogelijk

Berichtdoor Vitayalin » 27 jul 2017 07:20

Lees nu gewoon eens. Er zat al een kaart in plus onroute en vanwege een probleem heb ik inderdaad wat geëxperimenteerd.
Op de oude(defecte) 550 en mijn 350 en de nuvi´ s in de beide auto´s zit gewoon lifetime op en een legale onroute(alle 3 versies) op de zumo´s.
Ga toch geen nieuwe kaart op dat extra toestel kopen als ik niet eens weet wat er mee loos is? De verkoper zegt dat ie gewoon werkte en inderdaad binnen nederland deed en doet ie dat ook. Kan op het oude toestel niet meer kijken wat er aan bestanden op staan om te zien wat er eventueel mist. Dat was de eigenlijke vraag voor er over routes en tussenpunten gereageerd werd.
De basiskaart mistte en die inmiddels geïnstalleerd maar twijfel nu of die wel volledig zal zijn nu.
Vitayalin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 111
Geregistreerd: 2 jan 2009 14:02
Woonplaats: Aardenburg

Volgende

Keer terug naar Garmin Zumo 395LM en 345LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast