Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

routes laden op Zumo 345 LM

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

routes laden op Zumo 345 LM

Berichtdoor corrystrots » 8 sep 2017 13:30

Ik heb sinds kort een Zumo 345 LM. Ik vraag mij af hoe ik hier op kant en klare routes kan laden. Bij de Zumo 550 die ik voorheen had deed ik dat als volgt: bestandje plaatsen op bureaublad, aanklikken zodat het zich opende in MapSource en dan bestand "overdragen" naar de 550. Als ik dat nu net zo doe gebeurt er niets: het toestel wordt niet herkend en MapSource zal ook wel niet werken op de 345? Wie weet hoe dit moet?
corrystrots
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 19 maart 2008 19:55
Woonplaats: Wormer

Re: routes laden op Zumo 345 LM

Berichtdoor HaWee » 8 sep 2017 13:55

het beste met Basecamp http://www.garmin.com/en-US/shop/downloads/basecamp

je zou het theoretisch op dezelfde manier kunnen doen, in standaardapp instellen dat gpx met basecamp wordt geopend en dan vanuit Basecamp, die wel je 345 ziet, de route oversturen

maar veel beter is om wat tijd te steken in het leren werken met basecamp en de route even bekijken en desgewenst aanpassen aan de kaart en de 345.

Ik weet niet waar je kant en klare routes vandaan komen maar als ze geschikt zijn voor de 550 is het mogelijk dat de 345 er problemen mee heeft omdat er bv te veel harde punten in zitten.

advies: kijk hier eens https://www.mrgps.nl/kennisbank/motornavigatie/ in ieder geval de video's
onder het kopje Zumo 3xx video 1 en 4 en 7 , misschien ook nog 11 en 12 en nr 16
en snuffel eens lekker verder daar, er staat nog veel meer interessants
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20023
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: routes laden op Zumo 345 LM

Berichtdoor guzzi vero » 8 sep 2017 22:48

Er zijn geen kant en klare routes. Waren er ook nooit voor je 550. Routes moet je steeds in BC track van maken en route laten herberekenen (in MS was dat eerst een duplicaat maken voor je ging herberekenen ter controle), aanpassen aan de track, oude track deleten en van de route nieuwe track maken. 345 aankoppelen (even wachten tot alle gegevens geladen zijn) en de track naar je 345 sturen en eventueel importeren als deze op de SD komt te staan. Laat deze daar dan een route van maken en vergeet niet om herberekenen op uit te zetten.
Wil je met de route werken, moet je de routeeigenschappen openen en 2de tot voorlaatste viapunt selecteren, rechtsklikken en kiezen voor niet afroepen. Doe je dat niet en laad je de route in, heb je te veel harde viapunten zoals Hawee al aangaf en gaat je 345 de route gaan opsplitsen. Daarnaast loopt Claire of Helen of wie dan ook constant in je oor te bleiren wat je nu ook niet wil.
Verder op youtube veel filmpjes kijken van Hans Vaessen - MrGPS en eventueel zijn DVD aankopen. Zoals altijd, eerst leren gaan voor je wil lopen. Gaat je een hoop ellende besparen
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 941
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: routes laden op Zumo 345 LM

Berichtdoor corrystrots » 10 sep 2017 16:20

Dank voor je reactie. Ik heb de filmpjes van Hans Vaessen inmiddels bekeken en die zal ik toepassen.
corrystrots
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 19 maart 2008 19:55
Woonplaats: Wormer


Keer terug naar Garmin Zumo 395LM en 345LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast