Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Ntu Kaart werkt niet !

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin, introductie 2016

Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor speed » 25 maart 2018 11:31

Ik heb net voor de 2é keer de NTU 2018.3 voor de Zumo 395 LM travel editon op de Pc geinstalleesd,
De eerste keer werkte het en nog 3 X, daarna kreeg de foutmelding, " Er is een foutmelding opgetreden het City Navigator Europe NTU 2018.3 kaart product te gebruiken " , en dan gaat Basecamp Auto terug naar de NT 2018.2 kaart.
Ik heb de Waypoint instructies over de installatie op de PC van de kaart gevogld. En de kaart staat ook in de kaartslijst bij Basecampm maar openen lukt niet, wat nu ?

Groet, Wim
Patience is the key
Triumph Speed Triple 1050 -Zumo 395 LM
speed
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 16 jan 2010 20:52
Woonplaats: Haarlem

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor guzzi vero » 25 maart 2018 12:52

je bent nu dus de 2de met dit probleem en begin sterk te vermoeden dat het aan de TE ligt. Ik heb gisteren nog de gedownloade versie van waypoint gebruikt zonder enig probleem.

Bij mij staat deze in (copy/paste JaVaWa GMTK) waar ik ook men oudere kaarten in terug vind:

City Navigator Europe NTU 2018.3
Name on device: CN Europe NTU 2018.30
Family ID (FID): 7362
Product ID (PID): 1
Version: 21.30
Size: 4.96 GiB
Location: C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\
TYP file: C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\I0001CC2.TYP
Map type: .gmap map (global profile)

Protected: Yes
Unlock codes: XXXXXXXXXXXXXXXXXX (code werd vervangen door X



Other essential C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\Product1\CNEuroNTU_2018_30.tdb
files/folders: C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\Product1\CNEuroNTU_2018_30
C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\CNEuroNTU_2018_30.mdx
C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\CNEuroNTU_2018_30_mdr
C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\CNEuroNTU_2018_30_trf.trf
C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\info.xml
C:\ProgramData\Garmin\Maps\City Navigator Europe NTU 2018.30.gmap\info_v2.xml
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1036
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor HaWee » 25 maart 2018 13:15

[quote="guzzi vero"]je bent nu dus de 2de met dit probleem en begin sterk te vermoeden dat het aan de TE ligt.

een wild idee :wink:

aangezien Garmin er van uit gaat dat de kaart van de TE alleen in de gps staat en niet op de computer staat deze kaart (in de gps) dus op "zichtbaar voor Basecamp" . Wat als dat met elkaar conflicteert?

Je hebt een 2018.3 op je gps met zijn code en een 2018.3 in de pc met een andere code (dat hoort natuurlijk toch te werken, je kunt tenslotte ook meerdere (niet TE) gps en hebben en met elke gps de kaart op de computer installeren) maar als er nu weer eens een nieuw bugje is (het blijft Garmin :wink: ) waardoor de identieke kaart op de pc een probleem krijgt?

Ik zie 2 dingen die je kunt proberen (ik zou allebei doen) met JDM de kaart in de gps op onzichtbaar voor Basecamp zetten (en tussendoor de kaart op de pc verwijderen met GMTK en daarna weer opnieuw downloaden en installeren) en met GMTK de code uit de gps inlezen naar de kaart in de pc.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20712
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor guzzi vero » 25 maart 2018 14:10

ik heb alvast de kaart ontgrendeld met de code uit de gps te halen.
Mocht dit niet werken misschien een virtuele gps aanmaken op een flash drive?
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1036
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor speed » 25 maart 2018 15:37

Als ik JDM open, ziet hij geen kaart op de gps, garmin express geeft aan dat volledige dekking van Europa 2018,3 op het toestel staat, hoe nu verder ?

Groet, Wim
Patience is the key
Triumph Speed Triple 1050 -Zumo 395 LM
speed
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 16 jan 2010 20:52
Woonplaats: Haarlem

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor HaWee » 25 maart 2018 15:41

altijd de info lezen op een site :wink:
op de JDM site staat o.a. 3)
Sommige nieuwe nüvi's en de zūmo's 3xx/59x maken standaard geen verbinding in USB-massaopslag-modus, maar via het MTP-protocol. Hierdoor kan JaVaWa Device Manager de bestanden op het toestel niet beheren. Gelukkig kan er bij deze toestellen wel overgeschakeld worden naar de USB-massaopslag-modus. Meer info hier.

en dat "hier" is http://www.javawa.nl/mtp.html
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20712
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor speed » 25 maart 2018 21:06

Oke MTP protocol overgezet naar USB-massaopslag, kaarten in toestel onleesbaar gemaakt voor Basecamp, ontgrendelcode geimporteerd uit toestel, bedankt tot zover, maar wat is nu de volgende stap ?

Groet, Wim
Patience is the key
Triumph Speed Triple 1050 -Zumo 395 LM
speed
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 16 jan 2010 20:52
Woonplaats: Haarlem

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor HaWee » 25 maart 2018 21:15

Hopelijk dat het nu blijft werken :wink:
Heb je wel de niet meer werkende kaart verwijderd en opnieuw geïnstalleerd?
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20712
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor speed » 25 maart 2018 21:27

Het werkt nog niet, ga de kaart weer verwijderen en opnieuw instaleren, en dan weer de ongrendelcode importeren kijken of het dan werkt, maar dat word een klusje voor morgen, bedankt zover.
Groet, Wim
Patience is the key
Triumph Speed Triple 1050 -Zumo 395 LM
speed
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 16 jan 2010 20:52
Woonplaats: Haarlem

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor HaWee » 25 maart 2018 21:38

Probeer eens de kaart verwijderen en herinstalleren en dan NIET de gps aan de pc , blijft de kaart dan werken?
Dus meerdere dagen de gps niet aan de pc en blijven testen met de kaart

Dan weten we of we het moeten zoeken in de pc of in de TE gps
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20712
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor speed » 25 maart 2018 22:48

Ga ik doen...
Groet, Wim
Patience is the key
Triumph Speed Triple 1050 -Zumo 395 LM
speed
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 16 jan 2010 20:52
Woonplaats: Haarlem

Re: Ntu Kaart werkt niet !

Berichtdoor speed » 8 apr 2018 02:07

De Kaart verwijderd van de PC, ook de uitgepakte versie van de kaart verwijderd en opnieuw uitgepakt en met GMTK weer geinstaleerd en nu werkt hij al een paar dagen goed. bedankt voor de tips.
Groet, Wim
Patience is the key
Triumph Speed Triple 1050 -Zumo 395 LM
speed
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 16 jan 2010 20:52
Woonplaats: Haarlem


Keer terug naar Garmin Zumo 395LM en 345LM

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast