Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Johan1945 » 11 sep 2017 06:29

Ik heb een TomTom Rider 450 en wil het herberekenen uitzetten is dit mogelijk want ik weet niet waar.
Johan1945
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 8 feb 2011 07:05

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Mgent » 11 sep 2017 07:42

Lukt niet.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1453
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Frank » 11 sep 2017 09:53

Je bedoelt "kan niet", oftewel: dit is bij de Rider niet mogelijk.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1766
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor RonalT » 11 sep 2017 18:49

Als je dat zou willen heb je een verkeerde keuze gemaakt.

Maar je zou ook gewoon kunnen proberen hoe het gaan met herberekenen aan. Gewoon kijken wat er gebeurt in een voor jou bekende omgeving....
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2712
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Johan1945 » 12 sep 2017 05:32

Ik heb al het hele menu afgezocht maar niets van herberekenen te vinden.
Ik kan wel de keuze maken in routeplanning van snelste of kortste of milieuvriendelijkste of kronkel of vermijd snelwegen of wandel of fiets route.
Maar niets van herberekenen te vinden.
Johan1945
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 8 feb 2011 07:05

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Mgent » 12 sep 2017 08:04

Je hoeft niet te zoeken, zoals hier al geschreven, je kan het NIET uitzetten bij TT.
Zumo 595, iPhone 7, Cardo G9x, Shubert SRC M1, , BaseCamp 4.6.3, CN Europe NTU 2018.20, Onroute motor 4.10 Europa
Avatar gebruiker
Mgent
 
Berichten: 1453
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Dirk motard » 12 sep 2017 09:27

De Tom tom laat de rest van route INTACT bij het herberekennen, dus waarom zou je het afzetten. Ben je niet tevreden met het alternatief waar hij mee op de proppen komt , kan je nog steeds zelf op het scherm een weg zoeken , eigenlijk net hetzelfde als met herberekennen uit. Is het een goed alternatief is het superhandig....
Dirk motard
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 21 apr 2017 09:43

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Johan1945 » 13 sep 2017 07:04

Dirk motard schreef:De Tom tom laat de rest van route INTACT bij het herberekennen, dus waarom zou je het afzetten. Ben je niet tevreden met het alternatief waar hij mee op de proppen komt , kan je nog steeds zelf op het scherm een weg zoeken , eigenlijk net hetzelfde als met herberekennen uit. Is het een goed alternatief is het superhandig....


Daar heb je wel gelijk in maar ik heb ook al meegemaakt dat als je moet omrijden dat je ooit kilometers terug moet rijden om toch een tussenpunt te bezoeken en dat vind ik dan weer onzin.
Johan1945
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 8 feb 2011 07:05

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor rick » 13 sep 2017 07:30

Dan rijdt je een ITN route of een spannende route door het toestel gemaakt. Deze bevatten tussenpunten die verplicht zijn om te bezoeken. Als je zo'n tussenpunt niet wil/kan bezoeken, dan moet je op dat moment even op het toestel kiezen voor "volgende tussenstop overslaan" o.i.d.

Met een GPX track heb je hier geen last van, die bevat geen tussenpunten
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 155
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Johan1945 » 14 sep 2017 05:49

Ik maak al mijn route's met Tyre en sla die als gpx bestand op en toch wil de 450 de tussenpunten bezoeken.
Ik heb verschillende Garmin toestellen gehad maar dat viel zwaar tegen en ben er helemaal klaar mee.
Dus ik heb nog verschillende route's staan die in Basecamp zijn gemaakt en die ik ook gewoon in de 450 kan gebruiken maar wel eerst in Tyre heb gecontroleerd en via Tyre ook in de 450 (my-drive) heb gezet.
En hoe kan ik dan bepaalde tussenpunten hard maken zodat ik de melding krijg dat ik heb die bereikt.
Johan1945
 
Berichten: 136
Geregistreerd: 8 feb 2011 07:05

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Dirk motard » 14 sep 2017 08:47

Johan1945 schreef:Ik heb verschillende Garmin toestellen gehad maar dat viel zwaar tegen en ben er helemaal klaar mee.
Dus ik heb nog verschillende route's staan die in Basecamp zijn gemaakt zijn....


+1 Ze willen me altijd laten geloven dat ik de enige ben die regelmatig last had van de garmin bugs .... niet dus. :-) ;-) Ik heb het ook helemaal gehad. Vooral de bug 'route te lang' in de 660 , bij een trip van +650km langs kleine banen naar de mooie baantjes in Luxemburg , heeft het em gedaan. (Bij importeren van .gpx track gemaakt in basecamp)

Als je basecamp hebt dan is het simpel : de route aanklikken , rechts klikken op spoor maken . Dan druk je onderaan op die 2 voetjes en als het goed is staat daar dus het (kruimel)spoor van jouw route. Die exporteren als .gpx en op de tomtom zetten en er zal een nieuwe wereld opengaan.

Ik heb net georganiseerde ritten (in groep) gedaan waarbij we op voorhand de routes kregen. Er waren rijders met tt en garmin en ik het geen verschillen gemerkt in de routes , liep perfect.

Trouwens als je tt4xx hebt zou ik toch de my route app toch eens proberen , ben bijna zeker dat basecamp en tyre in onbruik gaan geraken.....
Dirk motard
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 21 apr 2017 09:43

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor guzzi vero » 14 sep 2017 09:40

weet er iemand hoeveel keer je zo op "volgende tussenstop overslaan" oid kan klikken?
Met een 450 voorgehad dat er 2 routepunten in een franse zondagsmakrt lag. eerste punt ging ok, maar wou steeds naar dat 2de punt navigeren dat ook in de zondagsmarkt lag. Heb dan maar als Garmin addict tijdelijk overgenomen en op zicht naar de route paar km verder gereden :)
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 937
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor Dirk motard » 14 sep 2017 14:54

Het is heel simpel ofwel klik je op het vlaggetje op de kaart of op het vlaggetje in de overzichtsbalk en dan verwijder deze tussenstop. Ofwel ga je naar menu/huidige track/sla volgende tussenstop over. Dat kan je zo dikwijls doen als je wil.

Maar nogmaals , met een op voorhand gemaakte track heb je geen tussenpunten :!: :!: en als je moet omrijden (door een markt) zal de tt zelf een (al dan niet) logische route terug naar de track berekenen. Je kan hem ook negeren en zelf naar de track rijden. Echter het vervolg van de track blijft in tegenstelling tot een garmin hetzelfde. :roll: :
Je kan dus gewoon verder rijden na de omleiding.
Dirk motard
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 21 apr 2017 09:43

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor RonalT » 14 sep 2017 20:32

Dirk motard schreef:....Je kan hem ook negeren en zelf naar de track rijden. Echter het vervolg van de track blijft in tegenstelling tot een garmin hetzelfde. :roll: :
Je kan dus gewoon verder rijden na de omleiding.


Huh, maar dan doe jij iets verkeerd hoor. Ook bij (wat een slechte manier van benoemen overigens) Garmin blijft de route intact als je de route gaat negeren en weer naar de route rijdt.

Verder is het niet "een garmin" maar een ZUMO xxx (bv 590) of een NUVI xxxx of GPSMAP62
Dit zijn allemaal verschillende toestellen die allemaal verschillend reageren. Een Z550 reageert heel anders dan een Z590

Het is ook geen "Tomtom" meer, maar een TT rider of een TT450 oid.

En inderdaad als jij een route laat herberekenen door een Z390 zal deze tot aan het eerste harde waypoint worden herberekend. Maar tijdens een route rijden staat herberekenen uit.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2712
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Herberekenen TomTom Rider 450 uitzetten

Berichtdoor FM » 14 sep 2017 22:19

Johan1945 schreef:Ik maak al mijn route's met Tyre en sla die als gpx bestand op en toch wil de 450 de tussenpunten bezoeken.

Er werd geadviseerd een spoor te gebruiken. gpx is een bestandformaat. Als je niet weet waarover je praat is het heel normaal dat je met een Garmin niet overweg kon.

Met je TomTom blijkbaar ook niet...
Zumo 590, Triumph Tiger Explorer 1200, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4215
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Volgende

Keer terug naar TomTom Rider 40/400/410

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast