Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor picaro » 5 nov 2017 21:34

Vandaag de Moostourtocht van de Twentse MotorClub gereden.
We kregen de route als gpx bestand en met MyRoute-app heb ik hem voor de TomTom Rider 400 geschikt gemaakt.
Via MyDrive naar de TomTom gestuurd en rijden maar.

Nu komt het probleem. In mijn groepje zaten veel Garmin gebruikers en die reden de route toch anders dan mijn TomTom aangaf. Ik ben hun gevolgd, de aanwijzingen van mijn TomTom genegeerd.
Ik heb de hele route gelogd en thuis vergeleken met de geplande route. Die komen precies overeen!?

Hoe kan het nu zijn dat, tijdens het rijden, de TomTom mij toch over een route stuurt dan dat in het apparaat staat?
picaro
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 31 aug 2014 10:30

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor polmcfree » 5 nov 2017 23:20

Waarom moet jij die GPX route nog in Myroute- app geschikt maken voor jou rider? ,
Je kan die GPX route toch gewoon in je rider zetten,en dan was die wel juist geweest,want volgens mij heb jij die route zelf verandert door die in Myroute -app te herberekenen
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 295
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Dingeman » 6 nov 2017 09:08

picaro schreef:!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,knip,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ik ben hun gevolgd, de aanwijzingen van mijn TomTom genegeerd.
Ik heb de hele route gelogd en thuis vergeleken met de geplande route. Die komen precies overeen!?

Hoe kan het nu zijn dat, tijdens het rijden, de TomTom mij toch over een route stuurt dan dat in het apparaat staat?


Ik lees in het bericht van de TS dat hij de gehele route (van de Garminrijders) had gelogd en dat DEZE door hem gelogde route PRECIES overeenkwam met de door hem geladen route in ZIJN TomTom.

En dat desondanks zijn TomTom hem (tijdens het rijden) een andere route laat rijden. Dit terwijl achteraf blijkt dat de gelade route en de gelogde route toch gelijk waren.

Dat vind ik toch echt wel heeeeeeel bijzonder.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 411
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Dingeman » 6 nov 2017 09:14

polmcfree schreef:Waarom moet jij die GPX route nog in Myroute- app geschikt maken voor jou rider? ,
Je kan die GPX route toch gewoon in je rider zetten,en dan was die wel juist geweest,want volgens mij heb jij die route zelf verandert door die in Myroute -app te herberekenen


TS stelt juist dat de route in zijn TomTom NIET is veranderd. Achteraf is hem gebleken dat de door hem gelogde route (van de Garminrijders) precies overeen kwam met de door hem geladen route.

Best wel vreemd toch?
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 411
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Dirk motard » 6 nov 2017 09:29

polmcfree schreef:!.....'Je kan die GPX route toch gewoon in je rider zetten,en dan was die wel juist geweest,want volgens mij heb jij die route zelf verandert door die in Myroute -app te herberekenen


Het kan een verkeerde woordkeuze zijn , maar .gpx is gewoon een universeel formaat voor gps bestanden. Het werkt dus voor alle merken. Een .gpx route bevat slechts enkele ' tussenpunten' stop je die in de tt4xx zal hij de stukjes tussen die punten zelf berekenen. Niet goed dus! Een .gpx route zal dus nooit goed werken ;-) (verschillen geven met de originele route en garminners)

Je hebt dus een .gpx track (of spoor in het nl) nodig. Dat bevat heel veel punten (is zoals hans en grietje die om de zoveel tijd een kruimel laten vallen ...) . Stop je dat in de Tt4xx dan zal hij , bij het spoor overal de meest 'overeenstemmende' baan kiezen en in mijn ervaring loopt dat perfect gelijk de op pc gemaakte track en met garmin.

Bij .gpx export uit myrouteapp krijg je beide : een route en een track , het is dus kwestie de juiste te nemen (dat zou nog een mogelijke verbetering zijn aan mra , dat je gewoon .gpx track kun kiezen).
Dirk motard
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 21 apr 2017 09:43

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor polmcfree » 6 nov 2017 11:31

Dat kan ik niet opmaken uit zijn bericht of hij een route of track heeft,want GPX kan beide zijn,hij praat over een GPX bestand en daar kan een route,track of waypoints inzitten of alle drie tesamen.
Maar stel dat het en route was, dan nog loopt die goed (want Garmin heeft ook genoeg viapunten nodig om een rondrit fatsoenlijk te laten lopen)
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 295
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor rick » 6 nov 2017 17:02

polmcfree schreef:Maar stel dat het en route was, dan nog loopt die goed (want Garmin heeft ook genoeg viapunten nodig om een rondrit fatsoenlijk te laten lopen)


Dat is niet helemaal waar. TomTom interpreteert een GPX route heel anders dan Garmin. TomTom behandelt een GPX route en GPX track eigenlijk gewoon op dezelfde manier, wat er voor zorgt dat een route erg kan afwijken in een TomTom. Een track zal wel grotendeels hetzelfde blijven, maar de kans op afwijkingen blijft groter dan bij Garmin.
Garmin maakt wel duidelijk onderscheid tussen een route en een track, waardoor beide prima te gebruiken zijn en een route helemaal niet zo veel punten hoeft te bevatten. Wel is het dan van belang dat de route zorgvuldig en op de juiste manier gemaakt is.

Maar inderdaad, .GPX opzich zegt nog niet zo veel. En "met MyRoute-app heb ik hem voor de TomTom Rider 400 geschikt gemaakt" ook niet echt. Wat heb je precies gedaan in MyRoute-app en op welke manier heb je hem vervolgens geëxporteerd naar de Rider?

Makkelijker zou zijn om hier het originele .GPX bestand te plaatsen en het bestand wat je gemaakt heb ik MyRoute App. Mogelijk valt er dan meer te zeggen over de oorzaak van het probleem.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor RonalT » 6 nov 2017 17:54

Dingeman schreef:....

precies overeen kwam met de door hem geladen route.


TS noemde dat de route van de Garminrijders overeenkwam met de 'geplande route'. De geplande route zou de route kunnen zijn die hij heeft ontvangen van de organisatie of het zou de door hemzelf geplande route (die in zijn toestel geladen is) kunnen zijn. Daarover bestaat m.i. geen duidelijkheid. Dus even afwachten met voorbarige conclusies.

Maar volgens mij is er door Hans regelmatig gewezen op het gebruik van de track door zowel TT als Garmin gebruikers. Dan zou de uitwisselbaarheid van "routes" beter moeten zijn.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2828
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor RonalT » 6 nov 2017 18:04

polmcfree schreef:....
Maar stel dat het en route was, dan nog loopt die goed (want Garmin heeft ook genoeg viapunten nodig om een rondrit fatsoenlijk te laten lopen)


Ik heb helaas geen ervaring met de nieuwe TT's, maar wel met allerlei oudere TT's die meereden in ritten die ik gemaakt heb.

Als ik een route maak voor een rondrit kan die in de ZUMO's geladen worden en dan zullen de afwijkingen miniem zijn. Ik zeg nooit dat er geen afwijkingen in kunnen zitten, want het kan gebeuren.
Maar diezelfde route geladen in een willekeurige oudere Rider zal bijna altijd wel op een of meerdere punten in de fout gaan.
Een route gemaakt voor een ZUMO werkt niet in een Rider. Maar omgekeerd zal een route gemaakt voor TT in een ZUMO ook niet lekker werken.

Dus misschien toch een track uitwisselen.... :roll:
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR om te kijken hoe het met me gaat
Avatar gebruiker
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2828
Geregistreerd: 20 sep 2006 18:14
Woonplaats: Dinteloord

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor picaro » 6 nov 2017 18:11

Aanvulling: de route ging hier en daar over weggetjes die afsloten voor auto’s en/of motoren. De Rider wil je daar niet laten rijden.
Vind ik gek, track is track, en die zou je gewoon blind moeten kunnen volgen.

Stel dat iemand zijn erf even heeft open gesteld, of je mag over een paadje dat eigenlijk niet geen ‘weg’ is. Die zou je toch gewoon willen rijden?
picaro
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 31 aug 2014 10:30

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor JaVaWa » 6 nov 2017 18:23

picaro schreef:Vind ik gek, track is track, en die zou je gewoon blind moeten kunnen volgen.

TomTom is het daar niet mee eens. De route die de Rider uitstippelt zal altijd de openbare weg volgen, dus bij zulke zijstapjes gaat het niet goed komen...
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13626
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor guzzi vero » 6 nov 2017 18:33

een track wordt geprojecteerd op je kaart en dan zet TT deze om in een route langs wegen die in de TT kaart zitten met bijhorende classificatie. Als deze niet overeenstemt zoals bv afgesloten voor motoren/auto's zal deze je dus rond sturen. Een work around is je profiel in je TT op fietsen zetten mits je op voorhand weet dat deze dat wegeltje niet gaat nemen ( je ziet het onmiddellijk aan het aantal af te leggen kilometers na conversie)
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820
Avatar gebruiker
guzzi vero
 
Berichten: 1009
Geregistreerd: 27 sep 2006 23:38
Woonplaats: Oostduinkerke

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor polmcfree » 7 nov 2017 00:32

RonalT schreef:
Ik heb helaas geen ervaring met de nieuwe TT's, maar wel met allerlei oudere TT's die meereden in ritten die ik gemaakt heb.

De oude riders kunnen niets met GPX bestanden,dat moeten itn bestanden zijn en die kan je het best maken met Tyre of nu kan dat ook met My route app
Dus diezelfde route gemaakt in itn ,(met Tyre bv.) als die in Tyre gelijk loopt met Garmin(basecamp/mapsource) heb je de meeste kans dat de route gelijk is (kan natuurlijk nog altijd anders lopen omdat het toestel met andere kaarten werkt)
En natuurlijk zoals je het al zelf zegt ,tracks over zetten is de goede methode om zo min mogelijk problemen te hebben (bij de nieuwe generatie Riders en Garmins)
Pol met Pan European+BMW 1150GS en een Zumo550+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
polmcfree
 
Berichten: 295
Geregistreerd: 4 apr 2007 21:16
Woonplaats: Opglabbeek (B)

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Frank » 7 nov 2017 07:55

picaro schreef:Aanvulling: de route ging hier en daar over weggetjes die afsloten voor auto’s en/of motoren. De Rider wil je daar niet laten rijden.

Dus is het helemaal niet zo vreemd dat de Rider daar een andere weg wilde nemen. Raadsel opgelost....

Ik vind het wel vreemd dat MRA die afgesloten wegen wél accepteerde.....
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1827
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Mr. M » 7 nov 2017 11:57

Heeft Picaro MyRouteApp Gold en dus de TomTom kaart gebruikt? In de gratis versie wordt Goolge kaart gebruikt.
Als hij Gold heeft kan hij ook meteen de track vergelijken op de Here en TomTom kaart.
Zie je wegen met stippeltjes op de TomTom kaart, dan gaat MyRouteApp daar vrolijk overheen, maar 4X0 serie leidt je er omheen.

Even een zijpaadje: een route van een motorclub over verboden wegen laten rijden vind ik dubieus.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2612
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Volgende

Keer terug naar TomTom Rider 4x/4x0

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast