Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Frank » 7 nov 2017 12:05

Met dat laatste ben ik het van harte eens... Ik zet veel routes uit voor onze motorclub, maar geslotenverklaringen zijn voor ons een no-go!
Daarbij wel goed opletten, er zijn veel beperkingen die alleen op weekdagen enof specifieke tijdstippen (b.v. spitsuren) gelden ter voorkoming van sluipverkeer.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1784
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 nov 2017 12:16

Als je een gpx ontvangt met daarin een track dan kun je, in algemene zin, dat bestand het beste 1op1 in je toestel zetten; zonder tussenkomst van enig programma.

Immers: als je zo'n track bijvoorbeeld opent in MRA en kiest voor 'gebruik route' dan zal MRA alsnog viapunten gaan plaatsen, op basis van de google maps kaart. Als de track net naast de weg loopt (wat vaak voorkomt) kan er bijv een punt op een afslag komen te staan (terwijl je gewoon rechtdoor moest).
Kies je in MRA voor upload als 'routetrack' dan voorkom je dat en zal de track 1op1 naar het toestel gestuurd kunnen worden. Zelfde geldt voor het gebruik van MyDrive.
Zie ook https://www.mrgps.nl/kennis/mrgpsmethode/

picaro schreef:Aanvulling: de route ging hier en daar over weggetjes die afsloten voor auto’s en/of motoren. De Rider wil je daar niet laten rijden.


Dat is sowieso 'killing'. Ongeacht welke software je gebruikt: bij de projectie van de track zal de rider alleen gebruikmaken van wegen waar je volgens hem mag komen. Dat kun je zien als handicap (zeker als je offroad wilt kunnen rijden) maar is tegelijk heel logisch: het is vanuit de filosofie van TT onlogisch jou te sturen over een weg waarvan de TT weet dat je er niet kunt/mag rijden.
Zou je deze route in MRA op de TT kaart hebben laten berekenen dan zou je de verschillen ook op voorhand hebben kunnen zien.

Garmin benadert dat anders en kan je zelfs een route dwars over het water laten volgen. Voor dit soort routes is de Zumo dan ook de beste keuze (mits je met een track werkt).

Wat mooi zou zijn is als de Rider de mogelijkheid zou bieden, net als de Zumo, de oorspronkelijke track over de kaart te projecteren. De navigatieaanwijzingen kloppen dan wellicht niet, maar je kunt op de kaart zien wat er bedoeld was.. Er ligt al enige tijd een verzoek daartoe bij TT; en ik weet dat de productmanager er zeker niet afwijkend tegenover staat. Maar of deze mogelijkheid er ooit komt is nog niet te zeggen.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Mr. M » 7 nov 2017 13:21

Hans Vaessen schreef:Als je een gpx ontvangt met daarin een track dan kun je, in algemene zin, dat bestand het beste 1op1 in je toestel zetten; zonder tussenkomst van enig programma.

Immers: als je zo'n track bijvoorbeeld opent in MRA en kiest voor 'gebruik route' dan zal MRA alsnog viapunten gaan plaatsen, op basis van de google maps kaart. Als de track net naast de weg loopt (wat vaak voorkomt) kan er bijv een punt op een afslag komen te staan (terwijl je gewoon rechtdoor moest).
Kies je in MRA voor upload als 'routetrack' dan voorkom je dat en zal de track 1op1 naar het toestel gestuurd kunnen worden. Zelfde geldt voor het gebruik van MyDrive.
....

En dat is hamvraag hier. Zat er wel een Track bij?
Ik open een route of track graag in MRA om te zien waar we gaan rijden.
En dan meteen: Opslaan naar MyDrive en hij zit in mijn TT systeem.

PS: Als het geen track is die ik krijg, let ik extra op en open ik hem in MyDrive soms als extra, die hem dan vervolgens doorzet naar de TT als Track.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2560
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor picaro » 7 nov 2017 19:29

Hans Vaessen schreef:Wat mooi zou zijn is als de Rider de mogelijkheid zou bieden, net als de Zumo, de oorspronkelijke track over de kaart te projecteren. De navigatieaanwijzingen kloppen dan wellicht niet, maar je kunt op de kaart zien wat er bedoeld was.. Er ligt al enige tijd een verzoek daartoe bij TT; en ik weet dat de productmanager er zeker niet afwijkend tegenover staat. Maar of deze mogelijkheid er ooit komt is nog niet te zeggen.


Hier ben ik helemaal voor.

Nog even een opmerking over het rijden over 'verboden' wegen. TT laat je niet over wegen rijden aangegeven met het bord C06 (Gesloten voor voertuigen op meer dan twee wielen) waar je dus wel met de motor mag rijden.
picaro
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 31 aug 2014 10:30

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor JaVaWa » 7 nov 2017 19:46

De kaarten van TomTom zijn de gewone wegenkaarten, met de restricties voor auto's. Er zijn dus geen TT-kaarten specifiek voor motoren.
Hetzelfde geldt trouwens ook voor de City Navigatorkaarten van Garmin (maar die laatste kun je met een track wel over de C06-wegen krijgen).
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 13488
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Mr. M » 7 nov 2017 21:09

picaro schreef:
Hans Vaessen schreef:Wat mooi zou zijn is als de Rider de mogelijkheid zou bieden, net als de Zumo, de oorspronkelijke track over de kaart te projecteren. De navigatieaanwijzingen kloppen dan wellicht niet, maar je kunt op de kaart zien wat er bedoeld was.. Er ligt al enige tijd een verzoek daartoe bij TT; en ik weet dat de productmanager er zeker niet afwijkend tegenover staat. Maar of deze mogelijkheid er ooit komt is nog niet te zeggen.


Hier ben ik helemaal voor.

Nog even een opmerking over het rijden over 'verboden' wegen. TT laat je niet over wegen rijden aangegeven met het bord C06 (Gesloten voor voertuigen op meer dan twee wielen) waar je dus wel met de motor mag rijden.
Toen ik dit opperde bij de introductie van de 4x0 serie was hoon mijn deel. Nergens voor nodig, in 99 van de 100 keer gaat het goed. En TomTom zou dit trouwens nooit aanpassen ...
Totdat C06 bord om de hoek kwam kijken, in veel gevallen staan ze ook op de kaart met stippeltjes. Niet altijd, maar toch..
Ik heb toen (meer dan een jaar geleden) TT gebeld en zij zouden het rechttrekken. Kreeg toen de melding dat de weg als fietspad gegeven stond in hun systeem.
Of dat waar was? Ik weet het niet. Ik kan niet in hun dB kijken.
Hebben ze het aangepast? Nee hoor....
Tonen ze ooit de originele track op de kaart? Ik weet het niet.

TomTom en ook Garmin zijn gesloten oesters, niet op te krijgen.
Is dat erg? Nee hoor, er zijn veel betere alternatieven, iig voor mij.

Maar eh, had je nu een track of een route gekregen van de motorclub?

gr Marten
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Nomu S10 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2560
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Route op Rider is anders dan op MyRoute-app

Berichtdoor Dingeman » 8 nov 2017 10:20

JaVaWa schreef:De kaarten van TomTom zijn de gewone wegenkaarten, met de restricties voor auto's. Er zijn dus geen TT-kaarten specifiek voor motoren.
Hetzelfde geldt trouwens ook voor de City Navigatorkaarten van Garmin (maar die laatste kun je met een track wel over de C06-wegen krijgen).


Ook BaseCamp zal een route omleiden indien een weg middels bord C06 is aangeduid. Echter je kan BaseCamp "dwingen" toch de route over zo een weg te laten gaan door meerdere via/tussenpunten te gebruiken op die betreffende "C06-afgesloten" weg.

Het probleem is wel dat je in BaseCamp niet kan zien om welke reden die weg is afgesloten en dat je ongeleidt wordt. Of je moet de situatie ter plaatse kennen (bekende omgeving of "voorverkenning") danwel mogelijk Google Earth gebruiken.
Dingeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 393
Geregistreerd: 25 nov 2005 16:14

Vorige

Keer terug naar TomTom Rider 4x/4x0

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast