Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Route op tomtom 410 zetten.

Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Efjee » 15 aug 2018 12:32

Hallo
Het lukt me niet een route op mydrive gemaakt op mijn rider te zetten.
Zowel niet via bluetooth als via usb.
Ik krijg geen foutmelding. Ik volg de stappen vd video.
Efjee
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 2 aug 2011 23:15

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Mgent » 15 aug 2018 13:02

Is uw rider aangemeld met uw account? Hetzelfde met Mydrive.
Overigens je melding dient in de Tomtom helpsectie te staan en niet in Basecamp voor Mac.
Zumo 595, iPhone 8plus, Cardo G9x, Shubert SRC M1+ SCM1 , BaseCamp 4.8.4, CN Europe NTU 2020.10, Onroute motor 5.15 Europa, tomtom Vio.
Avatar gebruiker
Mgent
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1806
Geregistreerd: 28 aug 2007 08:44
Woonplaats: Merelbeke

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor JaVaWa » 15 aug 2018 13:52

Het was wel heel erg verdwaald... Topic is verplaatst naar het juiste subforum.
Supportvragen graag in het forum, niet per PB of e-mail

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14390
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Mr. M » 15 aug 2018 16:09

Efjee schreef:Hallo
Het lukt me niet een route op mydrive gemaakt op mijn rider te zetten.
Zowel niet via bluetooth als via usb.
Ik krijg geen foutmelding. Ik volg de stappen vd video.

BT kan niet volgens mij en usb kan, maar dan moet je de route op het SD kaartje zetten en dan krijg je een melding om die te importeren.

Maar makkelijker:

Op de Rider eveneens inloggen met hetzelfde account en dan in MyDrive aanzetten dat de route gesynchroniseerd moet worden met de Rider. De Rider moet dus verbonden zijn met het internet.
Welke video heb je bekeken?
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2682
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor rick » 15 aug 2018 16:17

Mr. M schreef:BT kan niet volgens mij en usb kan, maar dan moet je de route op het SD kaartje zetten en dan krijg je een melding om die te importeren.


Bij een 410 kan het wel gewoon via bluetooth hoor. Via Android in ieder geval wel. Of het met een iPhone of een PC/laptop met bluetooth kan heb ik nooit geprobeerd.
Via USB kan ook gewoon, dat hoeft echt niet via de SD-kaart. Zodra je voor "importeer routes" kiest op je Rider, dan wordt deze zichtbaar (via MTP) op je PC en kan je er GPX bestanden op zetten. Werk je met een Mac, dan is het wat lastiger via USB en heb je een extra programmaatje nodig zodat je met MTP apparaten kan communiceren.

Maar inderdaad, draadloos synchroniseren is een stuk makkelijker, zeker omdat de route al in MyDrive gemaakt is.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Mr. M » 15 aug 2018 16:22

Dan gebruik je BT tethering om de Rider op internet te krijgen?
Of zet je eerst de route op een Android telefoon en dan via BT naar de Rider?
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2682
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor rick » 15 aug 2018 16:23

Dat laatste.
Maar zoals gezegd, als de route toch al in MyDrive staat is dat nogal omslachtig.

Download je een GPX track van elders, dan is dat wel een optie.
Avatar gebruiker
rick
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 27 aug 2005 09:00
Woonplaats: Notter

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Efjee » 15 aug 2018 19:14

Mgent schreef:Is uw rider aangemeld met uw account? Hetzelfde met Mydrive.
Overigens je melding dient in de Tomtom helpsectie te staan en niet in Basecamp voor Mac.


Hoe meld ik me aan op de rider met mijn tt account
Efjee
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 2 aug 2011 23:15

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Efjee » 15 aug 2018 19:15

Mr. M schreef:Dan gebruik je BT tethering om de Rider op internet te krijgen?
Of zet je eerst de route op een Android telefoon en dan via BT naar de Rider?


Ik werk met een mac computer en een iphone.
Zou toch ook moeten kunnen.
Efjee
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 2 aug 2011 23:15

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Efjee » 15 aug 2018 19:16

Mr. M schreef:
Efjee schreef:Hallo
Het lukt me niet een route op mydrive gemaakt op mijn rider te zetten.
Zowel niet via bluetooth als via usb.
Ik krijg geen foutmelding. Ik volg de stappen vd video.

BT kan niet volgens mij en usb kan, maar dan moet je de route op het SD kaartje zetten en dan krijg je een melding om die te importeren.

Maar makkelijker:

Op de Rider eveneens inloggen met hetzelfde account en dan in MyDrive aanzetten dat de route gesynchroniseerd moet worden met de Rider. De Rider moet dus verbonden zijn met het internet.
Welke video heb je bekeken?


Video op youtube mrs gps
Efjee
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 2 aug 2011 23:15

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Efjee » 15 aug 2018 19:37

Aangezien ik net begin met deze planner, wil ik ook vragen of er een gebruiksaanwijzing is van mydrive, zodat ik stap voor stap kan nakijken wat ik waar moet doen.
Ik snap noet veel van waar ik allemaal moet inloggen en op de rider al helemaal niet, kan daar niets vinden.
Zal best aan mij liggen, maar alle begin is moeilijk en op de video gaat t wel allemaal heel snel voor een leek.
Efjee
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 2 aug 2011 23:15

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Mr. M » 15 aug 2018 20:30

Nou, dan doen we het stap voor stap, maar eerst graag de link naar die video, want Mr. GPS heeft er tientallen op YT.

1. TomTom account heb je en via je MAC kun je inloggen op de mydrive.tomtom.com website?
2. Kun je de Rider 410 via je iPhone op het internet krijgen. Bijvoorbeeld zie de verkeersinfo op de Rider?
3. Als 2 is ok, dan via het menu -> TomTom services activeren door bovenstaand account ook op de Rider in te voeren. Pas dan zie je trouwens de info
4. Maak een route op MyDrive en vergeet niet de synchronisatie optie aan te zetten

Op het TomTom forum (engels) staat MyDrive goed omschreven: https://en.discussions.tomtom.com/mydri ... -it-990620
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2682
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Efjee » 15 aug 2018 20:48

https://www.youtube.com/watch?v=S_zBENdO-Jw
Dit is alvast de link, ga nu de rest proberen
Efjee
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 2 aug 2011 23:15

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Efjee » 15 aug 2018 21:14

ben ingelogd op mac op site mydrivetomtom
Bij tt services is netwerkstatus=verbonden, vrkeersinfo= geactiveerd, flitsupdates= geactiveerd, mydrive= geactiveerd.
Heb n route gemaakt, sync aangezet, maar helaas er verschijnt geen route in mijn routes.
Heb de route gesynct en opgeslagen, nog steeds niets.
Neem aan dat de route in “ mijn routes” bovenaan komt te staan?
Heb nu verschillende routes ggemaakt mAar helaas
Efjee
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 2 aug 2011 23:15

Re: Route op tomtom 410 zetten.

Berichtdoor Mr. M » 15 aug 2018 21:36

Dan ben ik bijna uitgepraat, want geen iPhone en Mac. Sorry.
Maar ik zie onder de video wel commentaar van iemand waarbij het ook niet lukte en de oplossing was de Google Chrome browser moest gebuiken. Blijkbaar een bug in Safari. Aan de andere kant was dat 2 jaar geleden...

PS: De TomTom helpdesk is goed, die kun je altijd effe een belltje doen. Maar hopenlijk komt er iemand langs jouw Apple configuratie - Rider 4x0
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+
Avatar gebruiker
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 2682
Geregistreerd: 5 feb 2007 18:04
Woonplaats: Wageningen

Volgende

Keer terug naar TomTom Rider 4x/4x0

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast