Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ome-Arie » 10 aug 2016 21:03

Gisteren na het uit elkaar vallen van m'n oude 60CX :( een nieuwe GPS gekocht in Leek. De Oregon 700.
Eerste ervaringen tot nog toe:
Een hele overgang, van 60CX naar de Oregon, andere menu's. Met name "onlogische" menu indeling en benamingen. Tja, dat zal wel wennen zijn.
Opvallend: nog niet alle menuitems zijn vertaald vanuit het Engels, slordig. (current activity bijvoorbeeld)
WIFI en Bluetooth instellen ging probleemloos.
Live Geocaching is mooi. Graag had ik bij de activiteit geocaching ook graag de geocache opties in een scherm gehad, ik zal nog verder zoeken.
Waarom heet "stel opslag in" zo? imo heeft het niks met opslag te maken maar alles met menu's.

instellen van snelkoppelingen en het terugvinden ervan vind ik onlogisch, de benaming sneltoetsen en snelkoppelingen wordt door elkaar gebruikt.
Bovenstaande brengt mij bij de gebruiksaanwijzing: Deze schiet ernstig tekort.

Connect IQ heeft imo (nog) geen meerwaarde, er is nog geen enkele app bijvoorbeeld. Zal nog wel komen.

Klaagzang? Ach, bovenstaande heeft ook te maken met het onbekend zijn met het toestel. Overwegend kom ik er wel uit op den duur:
Kwalijker: binnen de activiteit geocachen al 4 keer een vastloper in één dag. Beeld blijft vervaagd achter, batterij eruit en opnieuw opstarten.
Ook kwalijk: De OSM fietskaart was een keer verdwenen tijdens het geocachen, ook uit het kaartenoverzicht, een herstart liet de kaart weer verschijnen..
O ja, meteen bij in gebruik nemen versie 2.60 er op gezet. Koppelen met garmin expres verliep soepel.
voorheen:Etrex C
In noodgevallen: GPSMap60Cx in speciale ducttape versie
Sinds augustus 2016: Oregon 700
Avatar gebruiker
Ome-Arie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 10 aug 2016 20:20

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ron58 » 11 aug 2016 07:42

Een hele overgang, van 60CX naar de Oregon, andere menu's. Met name "onlogische" menu indeling en benamingen. Tja, dat zal wel wennen zijn.

Zo ervoer ik het ook bij de overgang naar de 600, maar het gemak van het touchscreen maakte alles goed.

Opvallend: nog niet alle menuitems zijn vertaald vanuit het Engels, slordig. (current activity bijvoorbeeld)

Is makkelijk aan te passen in Dutch.gtt bestand, de dingen die mij stoorden heb ik al gedaan, zoals jouw voorbeeld maar ook Via punt gewoon weer als Waypoint. Die wil ik juist niet vertaald hebben :-)
Misschien is binnenkort het hele aangepaste bestand wel te downloaden bij Javawa?

instellen van snelkoppelingen en het terugvinden ervan vind ik onlogisch, de benaming sneltoetsen en snelkoppelingen wordt door elkaar gebruikt.
Misschien ook in taalbestand aan te passen?

Waarom heet "stel opslag in" zo? imo heeft het niks met opslag te maken maar alles met menu's.

Daar zijn de menu items in "opgeslagen" die je niet direct nodig hebt, net zoiets al bij de smartphone waar je zelf gekozen menu items op je startscherm(en) hebt staan en de rest onder de knop "apps" Een betere naam weet ik ook zo snel niet, in het Engels (dutch.gtt) heet het "setup drawer" dus: "stel lade in"?? :D

Bovenstaande brengt mij bij de gebruiksaanwijzing: Deze schiet ernstig tekort.

Je hebt meer aan dit forum dan aan de handleiding inderdaad, er zijn opties en instellingen die je zonder hulp volgens mij niet vindt.

Beeld blijft vervaagd achter, batterij eruit en opnieuw opstarten.

Kan het zijn dat de batterij slecht contact maakt? (lijkt me stug omdat ze er best strak in gaan, maar misschien heb je een slechte batterij)
Dinsdag werden in de winkel de batterijen er uit gehaald en het viel me op dat er een poosje een vervaagd beeld achterbleef op de reststroom.

Live Geocaching is mooi

Ik heb het buiten nog niet kunnen gebruiken omdat mijn gsm (nog) niet wil koppelen met de Garmin, wel op wifi.
Op het Amerikaanse Groundspeak forum lees ik (berichten rond 10 augustus) dat je op moet passen dat Live Geocaching bestaande Geocaches op het toestel overschrijft of voor het apparaat onvindbaar maakt, Er was me ook al eens iets opgevallen dat ik caches op het apparaat had gezet die er nog steeds op stonden maar die het apparaat niet meer liet zien/kon vinden, dat was op de eerste dag toen ik alles een beetje aan het verkennen was, nu denk ik dat dat hetzelfde euvel geweest moet zijn.
Ga eens zien of ik het kan herhalen, lijkt me storend als je naar een cache rijdt waarvan je zeker weet dat je hem er (b.v. met gsak) op gezet hebt, maar die ter plekke niet meer op je Garmin tevoorschijn komt.
Laatst bijgewerkt door Ron58 op 11 aug 2016 09:15, in totaal 1 keer bewerkt.
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200
Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 9 jun 2009 07:58

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ome-Arie » 11 aug 2016 08:39

Batterijen zijn nieuwe Ansmann's, Gebeurt bij beide setjes, heb dit al geprobeerd.
voorheen:Etrex C
In noodgevallen: GPSMap60Cx in speciale ducttape versie
Sinds augustus 2016: Oregon 700
Avatar gebruiker
Ome-Arie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 10 aug 2016 20:20

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ron58 » 11 aug 2016 09:12

De Oregon 600 was ook berucht door spontaan uitvallen, heb ik gelukkig nooit gehad.
Volgens mij was dat bij iemand opgelost en lag het in dat geval aan het ingeschakeld hebben van meerdere kaarten met dezelfde kaartsectoren.
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200
Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 9 jun 2009 07:58

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor cornetje » 11 aug 2016 10:29

Ron58 schreef:De Oregon 600 was ook berucht door spontaan uitvallen, heb ik gelukkig nooit gehad.
Volgens mij was dat bij iemand opgelost en lag het in dat geval aan het ingeschakeld hebben van meerdere kaarten met dezelfde kaartsectoren.


Ik heb drie kaarten op mijn 750 staan, FreizeitKarte, OpenFietsMap Full en OpenFietsMap Light. Sinds ik per activiteit maar 1 kaart activeer lijkt het dat de Garmin niet meer vast loopt.
cornetje
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 12 okt 2012 22:08

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ron58 » 11 aug 2016 10:33

Zoiets heb ik ook en voor het gemak snelkoppelingen gemaakt die in 1 keer wisselen van kaart, dat gaat een stuk sneller dan de de aparte handelingen die nodig zijn om de ene uit en de andere in te schakelen.
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200
Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 9 jun 2009 07:58

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor HaWee » 11 aug 2016 10:41

cornetje schreef:
Ron58 schreef:De Oregon 600 was ook berucht door spontaan uitvallen, heb ik gelukkig nooit gehad.
Volgens mij was dat bij iemand opgelost en lag het in dat geval aan het ingeschakeld hebben van meerdere kaarten met dezelfde kaartsectoren.


Ik heb drie kaarten op mijn 750 staan, FreizeitKarte, OpenFietsMap Full en OpenFietsMap Light. Sinds ik per activiteit maar 1 kaart activeer lijkt het dat de Garmin niet meer vast loopt.

Je mag absoluut niet meerdere routerende kaarten aan hebben staan, altijd maar één kaart plus de basismap.
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor cornetje » 11 aug 2016 13:40

HaWee schreef:Je mag absoluut niet meerdere routerende kaarten aan hebben staan, altijd maar één kaart plus de basismap.


Kun je aangeven wat de basismap is en waarom die 'aan' moet staan? Ik heb momenteel alleen de OFM of OSM kaart geactiveerd en de rest staat uit.
cornetje
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 12 okt 2012 22:08

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor HaWee » 11 aug 2016 13:46

De basiskaart is zoiets als worldwide basemap oid , deze wordt o.a gebruikt bij flink uitzoomen anders wordt het scherm langzaam en te vol
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 20053
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Léon Franssen » 11 aug 2016 15:59

cornetje schreef:
HaWee schreef:Je mag absoluut niet meerdere routerende kaarten aan hebben staan, altijd maar één kaart plus de basismap.


Kun je aangeven wat de basismap is en waarom die 'aan' moet staan? Ik heb momenteel alleen de OFM of OSM kaart geactiveerd en de rest staat uit.


Kun je controleren met javawa device manager. (de DEM kaart)

Groetjes Léon
BMWR1100RT - SPIII - SP2720 - SP2820 - Colorado 300 - Zumo 350LM - OMK 4.10
Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.
Avatar gebruiker
Léon Franssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 689
Geregistreerd: 20 jan 2005 19:32
Woonplaats: Geertruidenberg

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ome-Arie » 15 aug 2016 17:29

Nog steeds regelmatig last van vastlopers zoals eerder benoemd en tijdens het fietsen ook spontane uitval.
Alleen osm en basiskaart actief.
Fietsnavigatie in osm verrassend goed trouwens, in eigen buurt, volgens mij de beste manier om app. te leren kennen, nog weer nieuwe weggetjes leren kennen. Leuk.

Als ik een route wil maken kan ik punten kiezen, mooi. Maar als ik klaar ben mis ik het knopje "route maken of route nu berekenen, onlogisch.
voorheen:Etrex C
In noodgevallen: GPSMap60Cx in speciale ducttape versie
Sinds augustus 2016: Oregon 700
Avatar gebruiker
Ome-Arie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 10 aug 2016 20:20

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor fgrs » 15 aug 2016 20:54

Ik heb bij wijze van test de OFM kaart op het interne geheugen gezet.
De SD kaart heb ik ook eruit gehaald.

Geen uitval gehad tijdens het geocachen met vele malen gebruik van "volgend stadium".
Maar was binnen 1 multi, verder testen te velde met meerdere multi's zal nodig zijn.

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Geo Navigators » 19 aug 2016 21:56

Ook van plan om de 750t aan te schaffen, maar wel met de nodige voorzichtigheid.
Na anderhalf jaar de 600 gebruikt te hebben en daarvoor de 450 nog steeds geen Garmin fan.
Als ik voor elke vastloper een euro zou krijgen, kan ik wel 3 nieuwe Oregons kopen :evil:
De 600 liep eigenlijk 1 op de 2 keer vast tijdens het opstarten. HOPELOOS !
En uit alle reviews van een heleboel gebruikers, kan ik rustig zeggen dat ik echt niet de enige was/ben.

En nou lees ik ook hier weer problemen met vastlopers ! :shock:
Dus om nou weer 600 euro uit te geven voor een halfbakken product....... dan mag je toch wel wat verwachten, maar ja... het blijft een Garmin.......

Dus wie heeft er nou een 750t en nog nooit een vastloper gehad ?
Avatar gebruiker
Geo Navigators
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 17 mei 2014 20:54

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor fgrs » 20 aug 2016 10:02

Vastlopers heb ik eigenlijk nog geen enkele keren gehad, uitval daartegenover :wink:

Maar blijft iets vreemds, na een dag continue uitval dezelfde handelingen thuis over gedaan en geen uitvallers.
En een andere dag ook geen enkele keer uitval.
Waar ligt het dan aan?
Is bij mij enkel bij geocachen

Tijdens een 80km fietrit bijv. geen problemen gehad.

sp2610 (ex), zumo550 (ex), zumo660 (ex), nuvi 3597lmt, Oregon450, Oregon650, Montana680 (ex)
Oregon 700 (2x)
Avatar gebruiker
fgrs
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 11 mei 2009 11:38

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ron58 » 20 aug 2016 10:30

Sinds ik hem heb veel ingesteld en uitgeprobeerd, nog maar een paar geocaches gedaan maar alles zonder problemen.
Nu hebben we vakantie en zullen we meer gaan geocachen, ben benieuwd.
Overigens hoorde je dit ook van de Oregon 600,maar ook met die heb ik nooit een uitval of vastloper gehad.
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200
Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 9 jun 2009 07:58

Volgende

Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten