Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Rekel » 11 dec 2016 14:35

Ja, dat klopt. Helaas klapt ie er soms uit voordat ik dat programma kan gebruiken. Vanmiddag nog, toen zag ik ineens in Garmin Express dat de GPS niet meer verbonden was. De GPS hing en ik kreeg de foutmelding dat de drives niet op de juiste manier waren losgekoppeld. Ik heb al een andere kabel geprobeerd, direct aangesloten én via een USB hub (met voeding). Dat maakt helaas niet uit.
Frank
Colorado 300, eTrex 30, Oregon 700, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en  Macs
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 658
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: 118971,479582

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor verdulmen » 11 dec 2016 14:56

Heb nu wel een oplossing gevonden.
Bij Stel in: Systeem/Interface/ingesteld op Garmin serieel.
Op de GPS krijg ik dan de vraag: Wilt U naar Massaontslag gaan en druk dan op Ja. Als ik hem dan op een goede manier rechts onderin ontkoppel. (veilig hardware ontkoppelen) dan geeft hij het toestel goed vrij.
verdulmen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 10 apr 2008 22:06

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Rekel » 11 dec 2016 16:46

Zo staat ie bij mij ingesteld.
Frank
Colorado 300, eTrex 30, Oregon 700, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en  Macs
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 658
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: 118971,479582

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ron58 » 12 dec 2016 08:52

Een paar reacties hierboven hebben we het gehad over het aanpassen van het taalbestand, ik heb Verdulmen (Oregon 700) mijn aangepaste bestand (Oregon 750) gestuurd, bij voorgaande modellen was het geen punt of je de *00 of de *50 had maar bij de 700 werkt het niet. Het bestand wordt gewoon niet herkend en de optie Nederlands is ook bij de taalinstelling niet aanwezig. Het bestand heeft uiteraard de juiste extensie en staat in de juiste map.
Kennelijk zit er nu ergens verschil in de bestanden van de 700 en 750, anders kan ik het ook niet verklaren.
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200
Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 9 jun 2009 07:58

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Arjen. » 12 dec 2016 16:00

Rekel schreef:Ja, dat klopt. Helaas klapt ie er soms uit voordat ik dat programma kan gebruiken. Vanmiddag nog, toen zag ik ineens in Garmin Express dat de GPS niet meer verbonden was. De GPS hing en ik kreeg de foutmelding dat de drives niet op de juiste manier waren losgekoppeld. Ik heb al een andere kabel geprobeerd, direct aangesloten én via een USB hub (met voeding). Dat maakt helaas niet uit.


Kijk eens even of de computer in de slaapstand of sluimerstand gaat tijdens het updaten. Als dat gebeurt wordt ook USB uitgeschakeld, en dus het toestel niet goed losgekoppeld. De oplossing is om tijdens het updaten de slaapstand of sluimerstand (tijdelijk) uit te zetten. Dit geldt ook voor een Mac
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!
Avatar gebruiker
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 846
Geregistreerd: 25 nov 2011 19:18

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Rekel » 12 dec 2016 17:32

Nee, dat is het helaas niet. Bij beide Macs heb ik een programma (Caffeine) actief dat er voor zorgt dat de computer niet gaat sluimeren. Mijn Colorado en Etrex hebben er geen last van.
Frank
Colorado 300, eTrex 30, Oregon 700, een Santos Travelmaster 26 chromo fiets en  Macs
Avatar gebruiker
Rekel
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 658
Geregistreerd: 11 okt 2008 21:30
Woonplaats: 118971,479582

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor keesm » 12 dec 2016 18:40

Ron58 schreef:.....Kennelijk zit er nu ergens verschil in de bestanden van de 700 en 750, anders kan ik het ook niet verklaren.

Daar geloof ik niks van. De laatste update van het taalbestand was 15 juni 2016, zie hier: http://www8.garmin.com/support/download ... p?id=10498 En dat was er maar 1 voor de hele serie (7xx).
Te downloaden hier: http://download.garmin.com/software/Ore ... ch_210.gtt

Heeft Verdulmen nog iets gedaan met het bestand, verkeerde extensie etc. Wellicht met JDM een rapport maken een hier plaatsen. Wanneer je niet kunt kiezen om op Nederlandse taal in te stellen wordt het taalbestand (Dutch.gtt) niet gevonden c.q. kan niet ingelezen worden.
Volgens mij is er een andere oorzaak.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4319
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor Ron58 » 13 dec 2016 08:54

Heeft Verdulmen nog iets gedaan met het bestand, verkeerde extensie etc. Wellicht met JDM een rapport maken een hier plaatsen. Wanneer je niet kunt kiezen om op Nederlandse taal in te stellen wordt het taalbestand (Dutch.gtt) niet gevonden c.q. kan niet ingelezen worden.

Voor zover ik weet niet, ik kreeg een screenshot waarop het bestand met de juiste extensie tussen de andere taalbestanden staat en toch blijft het apparaat op Engels staan. Hetzelfde bestand wat ik gestuurd heb (uit de backup van mijn apparaat), heb ik zelf weer teruggezet en dat werkt gewoon.
Vreemd.
Maakt verder niet uit, het was op deze manier iets sneller geweest dan dat Verdulmen zelf met kladblok aan de gang gaat.
Ooit: GPSmap60Cs, Gpsmap62S, Oregon 600, allen verkocht
Nu: Oregon 750, TomTom Go5200
Ron58
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 9 jun 2009 07:58

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor bebo20aug » 25 dec 2016 03:14

fgrs schreef:Ik heb bij wijze van test de OFM kaart op het interne geheugen gezet.
De SD kaart heb ik ook eruit gehaald.

Geen uitval gehad tijdens het geocachen met vele malen gebruik van "volgend stadium".
Maar was binnen 1 multi, verder testen te velde met meerdere multi's zal nodig zijn.


Volgens mij heeft die 700 serie hetzelfde vastloop probleem als de 600 serie.
Heb zelf (nog) geen 700 maar al jaren een 650.
Sinds ik braaf doe wat Garmin schrijft t.a.v. formateren van SD kaart: nl stop de SD kaart in de Garmin en formateer via computer, gaat alles goed. Zie hiervoor ook:
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=11 ... 60#p382700
Sindsdien al jaren geen enkele vastloper meer gehad, van de een op de andere dag! (wel opstart vertraging door niet compatible GPX downloads van het net)
Bovendien heb ik allerlei routerende kaarten tegelijk geactiveerd. Ik schakel door de bovenliggende uit te zetten.
Scheelt een boel vinkjes! (Prioriteits volgorde CN, Garmin Topo's, OFM kaarten)
Avatar gebruiker
bebo20aug
 
Berichten: 139
Geregistreerd: 4 jun 2004 14:07
Woonplaats: Hengelo (Ov)

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor EddyG » 25 dec 2016 10:03

Ik heb nog (bijna) nooit een kaart in de GPS geformateerd en alles gaat ook goed.
Het formateren in de GPS lijkt mij voor beginners erg gevaarlijk, je zilt maar de verkeerde drive nemen.
Volgens mij maakt het technisch ook niets uit, FAT32 is een standaard en een ieder houd zich daar aan.
De meest vastlopers zijn terug te voeren op hele slechte erro afhandeling binnen de GPS software.
Een kleine 'verminking' in een GPX bestand kan al voldoende zijn.
Ook OFM kaarten hebben wel eens dingen als wegen die niet precies op elkaar aansluiten (kleine mappingsfouten) waar de Garmin GPS niet goed mee overweg kan.
OFM kaarten worden de laatste jaren wel steeds beter, waardoor vast lopers minder voorkomen.
Van routerende kaarten moet je er altijd maar 1 aanzetten. Ik zelf zet naast de basemap altijd maar 1 kaart aan.
Prioriteit van de kaarten is volgens mij hardcoded vastgelegd in de kaart.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1104
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor keesm » 25 dec 2016 12:18

bebo20aug schreef:Bovendien heb ik allerlei routerende kaarten tegelijk geactiveerd. Ik schakel door de bovenliggende uit te zetten. Scheelt een boel vinkjes! (Prioriteits volgorde CN, Garmin Topo's, OFM kaarten)

EddyG schreef:Van routerende kaarten moet je er altijd maar 1 aanzetten. Ik zelf zet naast de basemap altijd maar 1 kaart aan. Prioriteit van de kaarten is volgens mij hardcoded vastgelegd in de kaart.


Prioriteit van de kaarten (tekenvolgorde) en routering moet je niet aan elkaar koppelen.
Elke kaart op je gps , routerend of niet, heeft een tekenvolgorde. Loopt van 0-31. Gps tekent eerst de kaart met het laagste getal. Daaroverheen kaarten met een hoger getal. Kaart met 31 komt dus bovenop op je scherm. Meerdere kaarten actief met zelfde hoogste tekenvolgorde kunnen problemen geven met het laten zien van kaarten, schermopbouw etc. Paar voorbeelden: Topo Spain v6 Pro en OFM_BNL: tekenvolgorde 20, veel andere Topo's: tekenvolgorde 24, City Navigators: tekenvolgorde 30 of 31, andere topo Pro's veelal tekenvolgorde 31.

Wil je geen problemen met de routering op de je gps hebben, advies EddyG: altijd maar 1 aanzetten naast de basemap (priority=0). Tekenvolgorde is hierbij niet van belang.
Avatar gebruiker
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4319
Geregistreerd: 18 nov 2004 21:03
Woonplaats: N 51°48' E 5°14'

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor flyer » 2 jan 2017 18:53

Vraagje bij de 750t. Daar zit dus standaard "topo-active Europa kaart" in.
Voorziet Garmin daar periodiek ook udate(s) voor?
En zo ja, vrij of betalend?
En zo neen, maakt het dan wat uit als je toestel in 2016 hebt gekocht of in 2017 of in 2018 zou doen (nieuwere versie van kaart) ?
flyer
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 29 dec 2015 23:00

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor EddyG » 2 jan 2017 19:47

Ja, ik heb al een keer een update gratis mogen ontvangen.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1104
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Eerste ervaring Oregon 700, vastlopers

Berichtdoor casus » 27 feb 2017 13:48

verdulmen schreef:Heb nu wel een oplossing gevonden.
Bij Stel in: Systeem/Interface/ingesteld op Garmin serieel.
Op de GPS krijg ik dan de vraag: Wilt U naar Massaontslag gaan en druk dan op Ja. Als ik hem dan op een goede manier rechts onderin ontkoppel. (veilig hardware ontkoppelen) dan geeft hij het toestel goed vrij.


Tja, wie wil er nou naar massaontslag gaan? Zal we een interim-manager zijn...
casus
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 16 sep 2016 13:10

Vorige

Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast