Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Synchroniseren met Samsung S7

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Synchroniseren met Samsung S7

Berichtdoor Bert-Mia Daanen » 24 dec 2016 10:37

Beste mede gebruikers
Geprobeerd mijn Oregon te synchroniseren met mijn Samsung S7 in beide gevallen de bleutooth ingeschakeld en de GPS geeft aan klaar te zijn voor gebruik maar verder zie ik geen actie.
Op mijn telefoon zie ik wel dat deze is gekoppeld.
Natuurlijk heb ik eerst de instructies van Garmin opgevolgd.
Wie heeft er soort gelijke ervaring?

Graag uw reactie gr. Bert
Bert-Mia Daanen
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 29 maart 2015 15:50
Woonplaats: Oeffelt

Re: Synchroniseren met Samsung S7

Berichtdoor Frank » 24 dec 2016 12:53

Heb je daar dan geen App van Garmin voor nodig?
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s
Avatar gebruiker
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1808
Geregistreerd: 14 maart 2004 23:36
Woonplaats: Geldrop

Re: Synchroniseren met Samsung S7

Berichtdoor ankeric » 24 dec 2016 13:07

Nadat ik ooit 2 weken doorlooptijd heb besteed aan het - succesvol - koppelen van GPSMAP 64 en iPhone en die ervaring hier op het forum heb gedocumenteerd ben ik over op Samsung.
Ze zien elkaar wel, meestal zelfs maar wel pas na opnieuw verbinden, heb zelfs ooit één keer mail binnen zien komen. Maar verder ben ik er mee opgehouden. Het is efficiënter om langs mijn provider te fietsen en daar de email te printen. En rustiger....
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Synchroniseren met Samsung S7

Berichtdoor ankeric » 25 dec 2016 12:39

Ervaring met iPhone en GPS en iPhone/Samsung met de auto: Bluetooth aanzetten, bij eerste kontakt handshake (pincode) uitvoeren en daarna altijd verbinding. Altijd!

Maar de verbinding Samsung en GPS moest iedere keer opnieuw hersteld worden. Garmin ziet de Samsung niet en legt de schuld bij de Samsung. Dus ga naar de Samsung, kies voor "vergeet dit apparaat" en koppel opnieuw. Waarbij blijkt dat de Samsung de GPS wél gewoon ziet (Connected). Daarna is de verbinding oké, tot de volgende keer (nadat een van de twee volledig is uitgeschakeld).

Na een aantal malen zichzelf herhalende irritatie (Anke: ik wil nu fietsen en ik heb geen zin om iedere keer weer te moeten wachten totdat jij die - zinloze - verbinding eindelijk weer voor elkaar hebt) het probleem andersom benadert.
Blijf op de GPS en kies daar voor koppelen. En dan blijkt dat de GPS de pincode gewoon nog weet. Dus gewoon - opnieuw - koppelen, pincode bevestigen en de verbinding is hersteld. Zucht... iedere keer weer.

Sindsdien zijn er tientallen updates van Garmin Connect langsgekomen. Meestal "stabiliteitsverbeteringen". Maar ik was inmiddels al afgehaakt.
In een jaar tijd één keer een voordeel ervaren. Buienradar meldt dat er vóór de lunchpauze een serieuze regenbui langskomt. Wij vervroegen de geplande lunch en lopen de bui mis.
Maar verder geen voordeel: privé mail lees ik tijdens een stop en zakelijke mail wordt geblokkeerd en dus nooit doorgestuurd naar de Garmin.

Mail van de Samsung heb ik ooit één keer op de GPS zien aankomen. Zonder dat ik iets gewijzigd had. Maar daarna nooit meer.

Af een toe koppel ik nog wel eens de iPhone van Anke met de GPS én die verbinding is iedere keer stabiel. 

Inmiddels ook een Garmin VIRB XE (actioncam). Deze verbindt via WIFI met de Samsung en schakelt daarmee de mailfunctionaliteit van de Samsung volledig uit.
Wat gedeeltelijk kan worden opgevangen door "slimme netwerkwissel" op de Samsung aan te zetten. Dan kan ik weer mail ontvangen via 4G, maar verzenden blijft een uitdaging. Ik meen me te herinneren dat ik dan de VIRB volledig uit moet zetten.

Kortom: de vraag zou niet moeten zijn of anderen soortgelijke ervaringen hebben.
Mijn vraag zou zijn: zijn er gebruikers die de Samsung en GPS wél probleemloos gekoppeld gebruiken?

Zoals ik ooit iPhone en GPS succesvol gekoppeld heb, zie:
Procedure: Bluetooth communicatie van iPhone naar GPS

Bovenstaande procedure lezend begrijp ik deze (mijn eigen) post weer niet.
Hierboven suggereer ik dat ik op de GPS zie dat er geen verbinding is tussen GPS en de Samsung.
Maar hier lees ik dat dit niet mogelijk is:
Er is geen controle op de GPS mogelijk of je inderdaad verbonden bent met de iPhone. Alleen op de iPhone kun je zien of deze is verbonden met de GPS.
En - ook - hierboven beweer ik dat de iPhone wel een verbinding ziet.
Wat is nu hét probleem?
Geen verbinding of geen synchronisatie? Of toch beide?
Edit: soms gaat een - bestaande - goede verbinding ook weer verloren na enige tijd.
Laatst bijgewerkt door ankeric op 26 dec 2016 21:13, in totaal 2 keer bewerkt.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Synchroniseren met Samsung S7

Berichtdoor ankeric » 26 dec 2016 14:10

Bert-Mia Daanen schreef:Geprobeerd mijn Oregon te synchroniseren met mijn Samsung S7 in beide gevallen de bleutooth  ingeschakeld en de GPS geeft aan klaar te zijn voor gebruik maar verder zie ik geen actie.

Problemen, testplan, overwegingen en afwegingen:

Er moet iets - op de Samsung - zijn dat - met de GPS - gesynchroniseerd kan worden. Dus, bijvoorbeeld, email versturen naar jezelf en deze mail niet handmatig ophalen maar geduldig wachten (tot de ingestelde periode is verstreken).

In tegenstelling tot iPhone zijn de instellingen voor Notifications op Android verspreid, verdeeld over de verschillende applicaties en een beetje verstopt.

Bij email gaat het om de instellingen fetch/push/sync. Waarbij ik op Android eerlijk gezegd alleen synchronisatie instellingen heb gevonden.
Voor de overige App gaat het - meer eenvoudig - om Notifications aan/uit + Vergr. Scherm aan/uit. Maar voor "Buienradar" heb je dan wel buien nodig.
Telefoongesprekken zijn weer eenvoudig en direct te testen.

Van Fetch (het is dus "blijkbaar" wel instelbaar) is bekend dat het in het verleden/bij sommige gebruikers niet/niet altijd werkt.
En als fetch/push/auto sync op de Android niet werkt, heeft de GPS ook niets om te synchroniseren.

 • Edit(1): de iPhone van Anke synchroniseert automatisch (voorwaarde voor synchronisatie met GPS), mijn Samsung haalt alleen mail op na een handmatige actie ("vegen"). Ongeacht de instellingen.
  Maar de andere twee Samsungs hier ter plaatse doen het wel "goed". Zucht, met dezelfde instellingen?!....
 • Edit (2): Samsung synchroniseert nu wel, automatisch. Behalve synchronisatieschema moet ook de Master Synchronisatie aan staan. Als je email App sluit en weer opent is de synchronisatie de eerste actie. Als het goed is.
 • Edit (3): Nu de synchronisatie aan staat lukt het niet om de laatste wijziging instellingen weer ongedaan te maken: geen auto Sync + handmatige sync is niet meer mogelijk. Dus (...) er zit ergens een niet door mij begrepen feature in het configureren van deze instellingen. Als deze eenmaal verkeerd staat heb je wat geluk nodig om deze weer goed te krijgen. Of zet aan/uit/aan/uit. Of zoals de Developers ooit aangaven: verwijder het account en voeg opnieuw toe.
 • Edit (4): Behalve synchronisatieschema moet ook de Master Synchronisatie aan staan!
  Sleep vanaf het bovenste gedeelte van het scherm met twee vingers de 'het uitgebreide menu' naar beneden. Hier staat het synchronisatie pictogram: Mastersynchronisatie AAN.
  Of: menu, instellingen, 'Accounts': 'Gegevens automatisch synchroniseren' is AAN. Instelbaar per account.
  Mastersynchronisatie AAN is een voorwaarde voor de email synchronisatie tussen Android en GPS.
Dus: @Bert, het lijkt dat stap één is om te zorgen dat de Samsung óók automatisch synchroniseert. Pas daarna komt de GPS in beeld.

Notifications kun je op Android ook weer instellen voor wel/niet op vergrendeld scherm. Als dit uitstaat zal er zeker (?) niets gebeuren op de GPS.

Push/Fetch/Auto heeft ook weer consequenties voor batterijgebruik.
Batterijgebruik én Timemanagement pleiten voor "Manual". Maar dit synchroniseert zeker niet met de GPS. Hooguit zul je de mail na binnenhalen óók op de GPS zien.

Welke email App je gebruikt is ook weer een keuze. Volgens sommigen moet je zeker niet de standaard mail App gebruiken.

Belangrijkste afweging:
Hoe belangrijk vind je deze synchronisatie?
Hoeveel tijd wil je eraan besteden om dit in te regelen en te testen?

Anke: "ik spreek nú mijn veto uit over deze tijdverspilling".
Laatst bijgewerkt door ankeric op 31 dec 2016 13:58, in totaal 1 keer bewerkt.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1119
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Synchroniseren met Samsung S7

Berichtdoor Bert-Mia Daanen » 28 dec 2016 19:51

Bedankt voor de info. Nu besloten om de programma's te verwijderen en mijn sporten Wandelen en fietsen te registreren met S Health van Samsung simpel en het vergt minder van mijn laptop en smartphone.

De beste wensen voor 2017 gr. Bert
Bert-Mia Daanen
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 29 maart 2015 15:50
Woonplaats: Oeffelt


Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast