Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Laden en indexeren GPX zeer traag

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Laden en indexeren GPX zeer traag

Berichtdoor ThijsSchardam » 13 apr 2017 21:23

Het valt mij op dat het laden vanuit GSAK met het GarminExport macro en het vervolgens indexeren bij het opstarten van mijn 750t veel langzamer verloopt dan bij mijn oude 600t.
Naar de 750t stuur ik 39729 geocaches in GPX format en naar mijn 600t in GGZ. Vooral de eerste keer opstarten en indexeren duurde bij mijn 600t al lang maar bij de 750t duurt het echt een eeuwigheid, dacht eerst zelfs dat er iets mis gegaan was. Dat belooft niet veel goed als ik van de zomer alle geoaches tussen Nederland en Zwitserland er in ga laden, dan zit ik op snel over de 100.000 caches.
Doe ik iets fout of zijn er trucjes om het sneller te laten verlopen? Op de 750t toch het GGZ format gebruiken, heb begrepen dat daar toch iets minder info in zit, met name voor child-waypoint. Ga nu eerst een weekje op pad met de 750 en zal dan geen nieuwe caches laden, als ik terug ben zal ik zelf ook eens kijken of GGZ sneller gaat.
Aanvulling: Gebruik een 64GB Sandisk ultra sdcard. Opgave van lees/schrijf snelheden verschillen tussen Mediamarkt en fabrikant(trager). Voordat ik investeer in een snellere kaart graag info of iemand daar (goede) ervaringen mee heeft?
ThijsSchardam
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 jan 2014 21:59

Re: Laden en indexeren GPX zeer traag

Berichtdoor StefandD » 14 apr 2017 14:43

Ggz-bestanden bevatten een index-bestand welke door het toestel wordt ingelezen. Geocaches worden pas ingelezen als deze worden opgevraagd. Tel daarbij ook eens op dat er geen child waypoints bijzitten (die kunnen er in principe wel inzitten, maar je toestel doet er niets mee en de Garmin Export-macro haalt deze daarom weg). Indexatie gaat daardoor een stuk sneller.

Gpx-bestanden worden volledig geladen inclusief child waypoints. Dat geeft veel meer data per geocache en gaat dus een stuk trager.

Je kan de macro ook ggz-bestanden laten maken en de child waypoints als POI's exporteren. Voordeel is dat de child waypoints op je kaart zichtbaar zijn. Nadeel is dat je er verder niets mee kan (bv. stuk voor stuk verwijderen).

Een snelle SD-kaart heeft geen zin, de restrictie zit in je Garmin.
StefandD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 371
Geregistreerd: 25 jul 2010 11:02

Re: Laden en indexeren GPX zeer traag

Berichtdoor ThijsSchardam » 26 apr 2017 18:05

Heb nu ruime ervaring met Geocachen en de Oregon 7xx. Ik was misleid doordat er vermeld was dat het aantal geocaches op de Oregon 7xx onbeperkt was. Dacht dus dat ik via Gsak veel meer geocaches kon laden als GPX dan voorheen in mijn600t en hierdoor ook de child waypoint van multi caches eindelijk eens goed in beeld zou krijgen.
Kreeg al snel in het veld een foutmelding dat het aantal waypoint meer dan 10.000 was. Tevens daarvoor al allerlei vreemde storingen.
Toen ik weer overstapte op het GGZ format voor geocaches werkte de Oregon7xx weer zoals het zou moeten. Dus wat aantallen geocaches die ik er vooraf in kan laden niets beter of slechter dan mijn oude 600t. Wat natuurlijk jammer is. Ontvangst is wel een stuk verbeterd en de camera die ik er nu in heb is handig voor het vastleggen van de gevonden caches :D
ThijsSchardam
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 20 jan 2014 21:59


Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast