Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor BertOnderdijk » 23 okt 2017 23:57

De officiële firmware 3.50 is beschikbaar.

Changes made from version 3.40 to 3.50:
Fixed possible issue where active track point would be deleted over a power cycle.

En inderdaad, dit probleem zoals ik genoemd heb Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer is NIET opgelost bij gebruik van de "Modus" met naam "Klassiek".
Nu hoop ik maar dat de ontwikkelaars dit probleem kunnen reproduceren om aan een oplossing te werken.
Laatst bijgewerkt door BertOnderdijk op 24 okt 2017 10:31, in totaal 4 keer bewerkt.
BertOnderdijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 6 maart 2005 09:56
Woonplaats: ALMERE-HAVEN

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor kubo » 24 okt 2017 10:25

3.50 geïnstalleerd op 750T alles werkt .
Probleem van scherm opbouw zoals hierboven beschreven, geen last van.
Ook niet met oudere firmware.
Gps III, GPS IV, Oregon 450T, Zumo 550, Zumo 660, Oregon 650T, 770LMT Camper + BC30, Virb Elite,Oregon 750T,Dashcam 55
Avatar gebruiker
kubo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 20 feb 2013 15:48

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 25 okt 2017 15:07

Welke kaart(en) gebruik je?
Bij mij is die vertraagde opbouw alleen in het Geocache profile en ongeacht welke kaart.
Ik heb zelfs geprobeerd met alleen de "Basemap" en daarbij de TopoActive (ik heb het t model).
Dus alleen de door Garmin meegeleverde kaarten.
De redraw bij zoom in of uit kan wel 5-10 seconden duren.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor kubo » 25 okt 2017 16:50

Ik gebruik Topo Benelux PRO v.2
Kaart opbouw verloopt bij in en uitzoemen vlot.
Gps III, GPS IV, Oregon 450T, Zumo 550, Zumo 660, Oregon 650T, 770LMT Camper + BC30, Virb Elite,Oregon 750T,Dashcam 55
Avatar gebruiker
kubo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 20 feb 2013 15:48

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 25 okt 2017 18:39

Naar veel testen ben ik er achter wat de oorzaak is van het langzame display.
Het is het Geocache dashboard.
Het Geocache profile werkt goed zonder dat dashboard of met een ander dashboard.
Dat zelfde geldt ook voor andere profilen.
Met Geocache dashboard vertraging, zonder dat dashboard werkt het nomaal.
Nu nog uitvinden waar de oplossing ligt: in mijn Gps of bij Garmin.

Edit. Net nog ontdekt dat het eigenlijk alleen de meerkleurige dashboards zijn.
Kan dus iets met de videoprocessor zijn.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor BertOnderdijk » 3 nov 2017 19:47

De beta firmware 3.51 is beschikbaar op http://www.gpsrchive.com

Changes made from version 3.50 to 3.51:
Fixed CiQ App bug
Fixed classic mode main page dashboard disappearing
Fixed only one route created on device to be stored
Fixed freezing when 8th route in the route planner is chosen
Fixed WiFi MAC address issues

En inderdaad, dit probleem zoals ik genoemd heb "Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer is" nu WEL opgelost bij gebruik van de "Modus" met naam "Klassiek".
Mijn probleem was de tweede van bovenstaande fixlijst.
Laatst bijgewerkt door BertOnderdijk op 4 nov 2017 19:13, in totaal 1 keer bewerkt.
BertOnderdijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 6 maart 2005 09:56
Woonplaats: ALMERE-HAVEN

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor kubo » 4 nov 2017 10:40

Gaat wel snel op die site.
Nu al 3.60 Beta beschikbaar.
Laatst bijgewerkt door kubo op 4 nov 2017 12:31, in totaal 1 keer bewerkt.
Gps III, GPS IV, Oregon 450T, Zumo 550, Zumo 660, Oregon 650T, 770LMT Camper + BC30, Virb Elite,Oregon 750T,Dashcam 55
Avatar gebruiker
kubo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 20 feb 2013 15:48

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor MPX-NL » 4 nov 2017 12:26

Ik heb bij Garmin nog geen 3.60 kunnen ontdekken, ik wacht wel even :o
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1670
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 4 nov 2017 16:22

kubo schreef:Gaat wel snel op die site.
Nu al 3.60 Beta beschikbaar.


Ik heb ook geen beta kunnen ontdekken. Normaal hebben beta's een nummer NIET eindigend op '0'
Heb je een link?
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor kubo » 4 nov 2017 16:30

Op site die BertOnderdijk melde hierboven.
http://www.gpsrchive.com/Oregon%207x0/index.htm
Gps III, GPS IV, Oregon 450T, Zumo 550, Zumo 660, Oregon 650T, 770LMT Camper + BC30, Virb Elite,Oregon 750T,Dashcam 55
Avatar gebruiker
kubo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 20 feb 2013 15:48

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 4 nov 2017 16:39

Behoorlijk vreemd. De GCD file is van gisteren.
Zowel Garmin Express als Webupdater halen 3.50 binnen (Bitwise vergeleken).
Op de Garmin site staat nog steeds de 3.35 beta terwijl de 3.51 er ook geweest is.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor BertOnderdijk » 4 nov 2017 20:39

De firmware 3.60 is beschikbaar op: http://www.gpsrchive.com/Oregon%207x0/index.htm
Selecteer uit de linker kolom Firmware en scroll dan naar beneden.

Changes made from version 3.51 to 3.60:
Added WiFi and Bluetooth MAC addresses to the about page
Fixed issue where ConnectIQ calorie data fields would show an invalid value
Fixed issue where creating routes on device might not work
Fixed possible crash on the route list page

Na download en installatie door de GUPDATE.GCD in de \Garmin directory te plaatsten gevolgd door een herstart van mijn Oregon zie je hieronder het resultaat van "Stel In" / "Info":
34.jpg
34.jpg (59.33 KiB) 961 keer bekeken

Het woord "Beta" komt hier niet voor, i.e. deze 3.60 lijkt de echte te zijn hoewel nog niet geleverd door Garmin Express en ook niet door de WebUpdater. Het probleem "Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer" en "active track verdwijnt bij uitzetten toestel" zijn nog steeds opgelost in deze 3.60 versie. Voor mij is 3.60 een goede versie.
Laatst bijgewerkt door BertOnderdijk op 5 nov 2017 15:51, in totaal 2 keer bewerkt.
BertOnderdijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 6 maart 2005 09:56
Woonplaats: ALMERE-HAVEN

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 5 nov 2017 13:39

EddyG schreef:Heb je een link?


Met dit bedoelde ik natuurlijk een officiele Garmin link, waar de officiele versie staat.
Want noch met Webupdater noch met Express is er een andere versie dan 3.50

@BertOnderdijk Ik zou voortaan bij zo'n afbeelding het Toestel-id en mac adressen onleesbaar maken.

En helaas zijn nog niet alle bugs verwijderd, dus wachten op 3.70
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor MPX-NL » 5 nov 2017 14:09

"En helaas zijn nog niet alle bugs verwijderd"

Dat is ook een utopie :lol:
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1670
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 5 nov 2017 19:02

Ach, ik bekijk het even van de positieve kant.
In korte tijd zoveel updates, houdt in dat men er mee bezig is.
Er is dus weer een team opgezet, mogelijk ook met het doel om Galileo sats toe te voegen.
Hoop doet leven.
Een aantal bugs zijn opgelost, even zoeken welke men nu extra toegvoegd heeft.
Een soort geocaching IN de gps. :wink:
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

VorigeVolgende

Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten