Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor BertOnderdijk » 9 okt 2017 19:23

SITUATIE:
1. Ik heb nu firmware 3.40 op mijn Oregon 700 staan.
2. Dit is mijn "Hoofdmenu":
02.jpg
02.jpg (78.82 KiB) 529 keer bekeken

.
3. Op mijn "Hoofdmenu", klik op "Kaart".
4. Op de kaart die verschijnt klik ik op de 3 horizontale balken rechtsonder.
5. Ik kies dan voor de optie "Stel kaart in".
.
6. Je komt dan op dit scherm:
05.jpg
05.jpg (67.75 KiB) 529 keer bekeken

.
7. Doe hier niets, doch verlaat het scherm met de pijl <- terug linksonder.
8. Je komt nu weer op het scherm van punt 4 hierboven.
9. Verlaat dit scherm door de X linksonder te drukken.
.
10. Je komt nu weer op het "Hoofdmenu", zie hier:
06.jpg
06.jpg (61.27 KiB) 529 keer bekeken

.
11. Zoals je ziet mist mijn "Hoofdmenu" de sattelietinfo, de datum, het batterijnivo en de tijd.
.
WORKAROUND:
12a. Het "Kaart" icoon niet uit de verzameling "Apps" selecteren maar uit de keuzes die je onder "Stel in" vind. De volgorde van subschermen is iets anders maar 't werkt zonder het verdwijnen van velden zoals in punt 11 beschreven.
12b. Geen sneltoets "Kaart" (Stel in / kaart) op het hoofdmenu plaatsen. Ga gewoon via "Stel in" naar "Kaart" en dan werkt het wel, i.e. je hoofdmenu mist dan niets meer.
12c. Je Oregon herstarten geeft de missende info van punt 11 hierboven weer terug.
.
VOORHEEN
13. Dit verschijnsel trad niet op met firmware 3.30.
Laatst bijgewerkt door BertOnderdijk op 11 okt 2017 18:21, in totaal 1 keer bewerkt.
BertOnderdijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 6 maart 2005 09:56
Woonplaats: ALMERE-HAVEN

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 10 okt 2017 20:47

Ach, je weet het met Garmin: 1 stap vooruit, 2 stappen achteruit.
Met 3.50 wordt dat wel weer opgelost, maar er komt wel een andere bug voor terug.
Garmin gaat net zo lang door totdat wij de Bugs niet meer vinden. :mrgreen:

Ik heb bv. dat in het Geocache profiel de kaart verversing veel langzamer is dan in 1 van de andere profielen.
Gemeld aan het beta team dat ik die bug gevonden heb.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1130
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor kubo » 11 okt 2017 09:10

Gebruik hier 3.40 op de 750T tot nu toe probleemloos.
Gps III, GPS IV, Oregon 450T, Zumo 550, Zumo 660, Oregon 650T, 770LMT Camper + BC30, Virb Elite,Oregon 750T,Dashcam 55
Avatar gebruiker
kubo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 20 feb 2013 15:48

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 11 okt 2017 10:02

Nu gebruik ik nooit de classic mode op de Oregon 750t.
Maar ik heb het eens nagespeeld en ja hoor precies zoals BertOnderdijk beschreef.
@BertOnderdijk s.v.p. melden aan: Outdoor.Beta@garmin.com
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1130
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor kubo » 11 okt 2017 11:28

Situatie van BertOnderdijk uitgevoerd.
Komt bij mij keurig terug met juiste scherm ik gebruik ook nooit Classic.
Gps III, GPS IV, Oregon 450T, Zumo 550, Zumo 660, Oregon 650T, 770LMT Camper + BC30, Virb Elite,Oregon 750T,Dashcam 55
Avatar gebruiker
kubo
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 20 feb 2013 15:48

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor Gerrit Tabak » 11 okt 2017 19:12

Bij mij precies hetzelfde. In eerste instantie, bij het opstarten krijg ik keurig netjes het dashboard te zien. Bij wisseling van scherm (bijv. naar de kaartpagina) en terugkeer naar het eerdere menu is het dashboard verdwenen. Irritant. Hoop, dat het bij de volgende update verholpen wordt.
Gerrit Tabak
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 11 okt 2017 14:57

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor BertOnderdijk » 11 okt 2017 19:29

PROBLEEM:
In mijn originele probleem hier bovenaan heb ik een additionele workaround (12a) toegevoegd.
Dat kan in dit geval.
.
VERDER:
- Ik heb het probleem met plaatjes zoals hierboven gemeld aan "dutch.support@garmin.com".
- Als reactie kreeg ik van "nlsupport@garmin.com" de melding dat ik met Garmin Express alle updates moest installeren en daarna een reset naar fabrieksinstellingen moest doen.
- Dat maakte echter niets uit, i.e. het probleem is er nog steeds.
- Ik heb gereageerd en er bij gemeld dat je na de reset en opstarten eerst moet kiezen voor "Modus" naam "Klassiek".
-> Tevens heb ik met plaatjes erbij gemeld hoe het probleem dan verder kunt reproduceren.
.
Ik heb mijn laatste mail niet naar "outdoor.beta@garmin.com" gestuurd, i.e. deze versie is immers geen beta meer.
BertOnderdijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 6 maart 2005 09:56
Woonplaats: ALMERE-HAVEN

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor MPX-NL » 11 okt 2017 20:30

Bij Garmin is elke versie een beta versie, dat weet je toch en blijkt ook maar weer :) :) :)
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1615
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor EddyG » 12 okt 2017 13:03

BertOnderdijk schreef:Ik heb mijn laatste mail niet naar "outdoor.beta@garmin.com" gestuurd, i.e. deze versie is immers geen beta meer.


Toch zou ik het wel daar naar toe sturen, want dan komt het sneller bij de ontwikkelaars terecht.
Bij Garmin NL en de "gewone" support krijg je ook soms algemene antwoorden terug waaruit vaak niet kennis van zaken blijkt.

Je kunt rustig schrijven dat je een reset hebt uitgevoerd. In het (standaard) antwoord staat dan gewoon dat je een reset moet uitvoeren.
Ze lezen jouw tekst niet maar geven een standaard antwoord.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1130
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor BertOnderdijk » 12 okt 2017 14:24

Dit issue is nu engelstalig met screenprints naar "outdoor.beta@garmin.com" gestuurd.
Nu afwachten.
BertOnderdijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 6 maart 2005 09:56
Woonplaats: ALMERE-HAVEN

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor BertOnderdijk » 16 okt 2017 15:39

STAND PER 16 OKT:
Op mijn engelstalige mail heb ik een response gekregen van "nlsupport@garmin.com" met deze melding:
"Gezien het defect lijkt het erop dat wij uw toestel moeten inboeken ter vervanging of reparatie."
-> Dit proces heb ik (nog) niet in gang gezet.
.
REDEN:
Behalve dit probleem "Firmware 3.40 geeft 'Hoofdmenu' niet goed weer" heb ik ook dit probleem "Active track verdwijnt bij uitzetten toestel" met firmware 3.40.
-> Ik ben teruggegaan naar firmware 3.30 en deze twee problemen treden niet (meer) op.
.
Graag verneem ik van anderen wat zij zouden doen in deze situatie.
BertOnderdijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 6 maart 2005 09:56
Woonplaats: ALMERE-HAVEN

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor MPX-NL » 16 okt 2017 15:54

Heel simpel, de afzender van die mail vragen of hij/zij achterlijk is.
Vervolgens maar weer braaf afwachten op een nieuwe firmware, of teruggaan naar 3.30.
Oregon 700, Vivofit, Vivoactive.
GPS 100, GPS 50, GPS 75, GPS 45, GPS 40, GPS 90, GPS 38, eMap, 12XL, eTrex Euro, eTrex Legend/Vista, GPS V, Geko 301, GPS 60, GPSMAP 60, GPSMAP 60CSx, eTrex Summit HC/Vista HCx, GPS 72H, Colorado 300.
Avatar gebruiker
MPX-NL
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1615
Geregistreerd: 29 mei 2008 12:59
Woonplaats: ZHZ

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor ankeric » 16 okt 2017 16:01

Wat ik zou doen weet ik niet.
Wat ik ooit gedaan heb weet ik wel.

Etrex 30 had een reproduceerbare bug:
Shutdown after [Mark Waypoint] by pressing [Enter] during route navigation.
  • In version 2.40 or 2.50 the Shutdown occurred in this step or any of the next steps: [done], [done]… not always, but most of the time.
  • In version 2.40 or 2.50 the Shutdown occurred only once a day. After one Shutdown Press [Enter] (to ‘Mark a Waypoint’) will never result in Shutdown for this calendar day.
  • In version 2.80 the Shutdown occurs each time, over and over again. (Only certain – menu - steps do resolve, but I’m not sure which step is essential).
Waarmee ik aangeef dat dit probleem niet hardware gerelateerd is, maar software gerelateerd.

Maar Garmin support heeft - blijkbaar - (te) weinig contact met Software Development.

Garmin support heeft vier opties, in mijn ervaring:
  • Met een kluitje het riet insturen:
    "Ten eerste raad ik u aan om een software update uit te voeren. Daarna wil ik u aanraden om het apparaat te resetten naar de fabrieksinstellingen."
    Ongeacht dat ik altijd meld welke softwareversie is geïnstalleerd en dat ik de reset al heb uitgevoerd.
  • "Ik heb het probleem gerapporteerd en we gaan deze onderzoeken. Zodra ik nieuws heb zal ik dit aan u doorsturen".
  • Toestel vervangen...
  • Niets doen...
En "dus" krijg ik deze mail terug:
Bedankt dat u contact heeft opgenomen met Garmin Europe.
Uw item valt nog binnen de garantie. In dit geval dient u het defecte toestel/accessoire aangetekend te verzenden naar onze dependance in Nederland en wisselen wij het kosteloos voor u om. Het vervangende toestel/accessoire wordt op onze kosten naar u verzonden.


En "dus" accepteer ik dit voorstel.
En "dus" is het probleem hiermee niet opgelost. Het is immers geen hardware probleem.

In versie 2.90 van de software was het probleem wél opgelost.
Uiteraard vind je deze fix niet terug in het Changelog van de Etrex 30.

Dit lijkt me een uitstekend advies, in feite de enig overgebleven optie:
MPX-NL schreef:Heel simpel, de afzender van die mail vragen of hij/zij achterlijk is.
Vervolgens maar weer braaf afwachten op een nieuwe firmware, of teruggaan naar 3.30.

Ik weet trouwens werkelijk niet wat ik zou doen als ik thuisgekomen zou constateren dat mijn tracklog niet is opgeslagen.
Boos worden schijnt zinloos te zijn... :evil:
Laatst bijgewerkt door ankeric op 16 okt 2017 18:08, in totaal 2 keer bewerkt.
Emap (2000), Etrex Vista HCx (2008), Etrex 30 (2011), GPSMAP 64st (2016), VIRB XE (2016), OpenStreetMap Contributor (2010), Mapillary (2015), OsmAnd+ op Samsung Galaxy, Santos tandem Double Travel
ankeric
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1022
Geregistreerd: 25 jun 2008 21:02
Woonplaats: Woerden

Re: Firmware 3.40 geeft "Hoofdmenu" niet goed weer.

Berichtdoor Gerrit Tabak » 16 okt 2017 16:21

Een merkwaardige reactie van Garmin. Het heeft niets met het toestel te maken, maar alles met de door Garmin ingevoerde software. Deze dient aangepast te worden. Niets meer en niets minder. Wat mij telkens verbaast is dat men de updates niet voldoende controleert voordat ze op het net verschijnen. Er zal bij Garmin toch genoeg volk rondlopen met Garmin toestellen om de updates te checken? Overigens heb ik ook de zaak terug gezet naar 3.30 en zowel het menu als de opslag van activities werkt nu correct. Voor wat betreft de update 3.50 laat ik me verrassen.....
Gerrit Tabak
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 11 okt 2017 14:57


Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Frank en 1 gast