Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Het opslaan van een track en via punt kan niet

De in 2016 geïntroduceerde Garmin Oregon 700/750/750t

Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor dykst002 » 25 okt 2017 19:59

Ik heb de firmware van mijn Garmin Oregon 700 vandaag geupdate van 3.4 naar 3.5. Het probleem dat mijn track verdwenen was als ik batterijen gewisseld had is verholpen. Nu met versie 3.5 kan ik track en ook geen via punt opslaan. Als ik het apparaat aansluit op PC en de GPS benader met Garmin connect krijg ik een foutmelding dat de current file onleesbaar is.
Wie herkent dit! Of.... doe ik iets fout. Ik heb de GPS nu bijna een jaar als vervanger voor de Oregon 400 en steeds probleemloos. Het is begonnen met de update naar 3.4 en nu 3.5 en nog steeds operationele problemen
Wie kan mij helpen.
dykst002
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 25 okt 2017 13:48

Re: Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor EddyG » 25 okt 2017 20:09

Veel mensen herkennen dit. In een aantal draadjes hieronder wordt daar ook melding van gemaakt.
Je kunt de "Current.gpx" file gewoon wissen of negeren.
Eerst op de GPS de track opslaan en dan op de computer aansluiten.
De Current.gpx is op dat moment een gpx file zonder een trackpunt, leeg dus.
Binnen Garmin is men het blijkbaar nog niet over eens of dit in de GPS software moet worden opgelost, of dat het Garmin Express team deze foutmelding moet afvangen.
Ik ben van mening dat de software geen leeg 'record' moet aanmaken en dit ook aan garmin gemeld.
Mogelijk komt hiervoor een oplossing en anders moet je er leren leven. :mrgreen:
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor dykst002 » 25 okt 2017 20:32

Eddy, dank voor je reactie. Met dat current file probleem kan ik wel leven zoals je zegt. Maar dat ik geen tracks of via punten op mijn GPS apparaat kan opslaan dat vind ik veel minder. Ik zet in de “current activity” app de route stop en ga dan opslaan. Ik kijk daarna in “sporen beheer” dan zie ik daar mijn nieuw opgeslagen route nier terug. Doe ik hier iets fout?
dykst002
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 25 okt 2017 13:48

Re: Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor EddyG » 25 okt 2017 20:36

Je krijgt daarna nog een vraag om te wissen. Doe je dat ook?
Als je dat niet doet moet de track nog aanwezig zijn in de current.gpx.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor dykst002 » 25 okt 2017 21:24

Eddy, wat ik bedoel ik kan geen track opslaan. Als ik onverhoops in het veld een track zou willen opslaan op het apparaat lijkt het alsof het werkt. Maar als dan even later in sporen beheer kijk op het apparaat zie ik de route van de huideige datum niet. Hetzelfde geldt voor een via punt
dykst002
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 25 okt 2017 13:48

Re: Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor EddyG » 26 okt 2017 13:50

Bij mij werkt het normaal.
Ik STOP eerst de track, in het daarop volgende scherm heb ik de mogelijkheid de gestopte track te wissen (linksonder) of op te slaan (rechtonder diskette)
Als je dat laatste doet moet er direct daarna in de Track manager de opgeslagen track aanwezig zijn.
Je krijgt daarna mogelijk nog de vraag of je de huidige trackdata wilt wissen als je dat bij instellingen hebt aangegeven.
Je zou nog kunnen testen als je die instelling niet gezet hebt, wat er gebeurd als je dat wel doet.
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t
Avatar gebruiker
EddyG
 
Berichten: 1153
Geregistreerd: 6 mei 2009 16:44
Woonplaats: Rhenen

Re: Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor dykst002 » 26 okt 2017 16:00

Eddy, klopt exact wat je zegt. Dat was eerder ook zo het geval bij mij. Ik kan nu niets meer opslaan op het apparaat. Ik heb mijn probleem bij Garmin gemeld onder ticket Reference ID: 10432793K0. Het probleem is onderkend. Er word nu door hun gewerkt aan een reparatie middels een software update
dykst002
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 25 okt 2017 13:48

Re: Het opslaan van een track en via punt kan niet

Berichtdoor dykst002 » 27 okt 2017 19:22

Eddy, goed nieuws het werkt weer. Toen na de update naar 3.4 de problemen ontstonden heb ik op advies van Garmin een toestel reset gedaan. Standaard staat de uitvoerindeling op fitnessactiviteiten(FIT). Ik heb de uitvoerindeling naar Sporen (GPX/FIT) gezet en nu werkt het opslaan van track weer zoals ik gewend was. De opslag van VIA punten werkte overigens alweer. Eddy bedankt voor het meedenken. Alleen het "current file probleem" is nog niet opgelost als ik mijn Garmin benader met Garmin Connect. Maar daar loopt een ticket voor bij Garmin
dykst002
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 25 okt 2017 13:48


Keer terug naar Garmin Oregon 7x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten